گزارشی از اعزام دومین کاروان دانشجویی به عتبات عالیات دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)

۱۳۸۹/۰۹/۰۲ ۱۵:۱۵:۲۳

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان؛برگزاری مرتبه دوم این اردو تا اوایل سال 89 در سطح دانشگاههای وزارت علوم و تا آن زمان هم در سطح دانشگاههای وزارت بهداشت اگر نگوییم بی سابقه،بلکه کم سابقه بود.با وسعت برنامه های فرهنگی قبل،حین و پس از سفر این امر میسر نبود مگر با حمایت های بی دریغ حجت الاسلام والمسلمین فقیهی مسئول ستاد عمره و عتبات دانشجویی و آقای زارع معاون اجرائی و اعزام این ستاد.
بعد از اعطای سهمیه کاروان،کارهای ثبت نام و قرعه کشی در تیرماه امسال انجام گرفت که با استقبال بی نظیر دانشجویان همراه بود.با اینکه متاسفانه این زمان اکثرا دانشجویان در ایام تعطیلات قبل از امتحانات و یا مشغول امتحانات ترم بودند 140 نفر از دانشجیوان مجرد و متاهل ثبت نام نمودند.
بعد از انتخاب نهایی زائران، وام دانشجویی قرض الحسنه از طریق معاونت فرهنگی-دانشجویی دانشگاه پیگیری شد و با مساعدت ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان مجوز خروج از کشور و هماهنگی های لازم با معاونت وظیفه عمومی ناجا هماهنگ شد و پاسپورت های مشمولان آماده شد.
جلسه توجیهی پیش از سفر در آمفی تئاتر بیمارستان بقیه الله با حضور زائران و مدیریت کاروان یک روز قبل از سفر برگزار گردید که دکتر اصلانی رئیس دانشگاه و آقای نیکی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه در آن شرکت کردند.
از نکات مهم این سفر که از 16 شهریور سال 89 الی 23 همان ماه برگزار شد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1.حاکم بودن جو دانشجویی بر کاروان در طول سفر و شناخت زائرین نسبت به یکدیگر که هماهنگی کاروان را دو چندان می کند.
2.اولین کاروان عبوری از مرز به واسطه تجربه عوامل کاروان و جوانی اعضای کاروان
3.برگزاری مراسم شب عید فطر در حرم مطهر امام حسین (ع)
4.دعوت از کلیه زائرین و اطعام آنان توسط مهمانسرای آستان مقدس امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) پس از پیگیری های مداوم 
5.قرائت مناجات امیرالمومنین (ع) در مسجد کوفه به صورت دسته جمعی
6.نزدیک بودن 2 هتل نجف و کربلا به حریمن شریفین
در این سفر علاوه بر برنامه های معمول کاروان های عتبات،دانشجویان از نزدیک با بعضی اماکن دیگر آشنا شدند از جمله :
• در نجف:
منزل امام خمینی ره و فرزند ایشان حاج مصطفی خمینی،کتابخانه امیرالمومنین (ع)، مدفن علامه امینی، شیخ انصاری، کتابخانه، مدرسه علمیه و مدفن آیت الله سید محسن حکیم و فرزندان ایشان، مدفن و مدرسه علمیه ایت الله سبزواری، مدرسه و مدفن شیخ طوسی، سیدبحرالعلوم، سید قزوینی، کاشف الغطا،آیت الله خویی، شیخ عباس قمی، مقدس اردبیلی، علامه حلی، ملا مهدی، ملا احمد نراقی، محل شهادت سید باقر حکیم، ساحه ثوره العشرین نجف و قبرستان وادی السلام
• در کاظمین
مقبره شیخ مفید، سید رضی، سید مرتضی و خواجه نصیر طوسی را زیارت نمودند
• در کربلا
دانشجوین علاوه بر زیارت امام حسین (ع) و قمر بنی هاشم (ع) از خیمه گاه، کفین، تل زینبیه، مقام امام عصر عج، مقام امام صادق(ع)، نهرالحسینی، مدفن امیرکبیر و پادشاهان ال بویه و قاجار، آیت الله شیرازی مجاهد جریان تنباکو و نهضت ضد انگلیسی عراق، مقام امام کاظم(ع)، محل ملاقات امام حسین(ع) با عمر سعد، مقام های علی اکبر(ع) و علی اصغر(ع) را زیارت نمودند.
صبح روز 16 شهریور با بدرقه دانشجویان و اساتید و معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه، سفر به مقصد کربلای معلا و مرز مهران آغاز شد. حوالی ساعت 10 شب بود که به مهران رسیدیم با هماهنگی های قبلی یک خانه مسکونی در نظر گرفته شده بود که دانشجویان شب را آنجا اقامت کردند و صبح بعد از ادای نماز به سمت نقطه صفر مرزی حرکت کردیم و بعد از وارد شدن به اتوبوس عراقی ها و اسکورت توسط نیروهای عراقی به سمت نجف اشرف حرکت کردیم. پس از استراحت در شهر کوت و برگزاری نماز ظهر و عصر ساعت 4 عصر به نجف اشرف رسیدیم و پس از اسکان زائران در اتاق های هتل و انجام غسل مستحبی برای نماز به سمت حرم امیرالمومنین ع حرکت نمودیم .
در نجف در مسجدکوفه اعمال آن مکان شریف را انجام دادیم و مسجد سهله را نیز زیارت نمودیم .یک روز را نیز زیارت کاظمین و سامرا رفتیم . و بعد هم زیارت کربلای معلا.با آرزوی سفرهای زیارتی دیگر...
پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر