سياست بعثه مقام معظم رهبري در حج و عمره مبتني بر " تنش زدايي " است

۱۳۸۹/۰۲/۰۴ ۱۴:۰۶:۳۱

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج،همايش  روحانيون عمره  منطقه تهران با حضور نماينده ولي فقيه در سالن آمفي تئاتر سازمان حج و زيارت برگزار شد .
در اين همايش رئيس سازمان حج ، معاونين بعثه مقام معظم رهبري و تعداد كثيري از روحانيان كاروان هاي منطقه تهران حضور داشتند .
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني ، هدف از برگزاري اين همايش را آگاهي روحانيون از وضعيت موجود و آخرين  برنامه هاي تدوين شده از سوي بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت در خصوص حج ،عمره و عتبات عنوان كرد و افزود:حركت در اين چارچوب مي تواند در سفر معنوي مردم تاثيرگذار باشد.
ايشان بر ضروت آگاهي كامل روحانيان از برنامه هاي فرهنگي عمره و حج تاكيد كرد و گفت: چند سالي است كه براي عمره و حج برنامه فرهنگي ارائه مي شود و اگر كسي از اين برنامه مطلع نباشد نمي تواند در عملياتي و اجرايي كردن اين برنامه نقش مثبتي ايفا كند. اين برنامه ها در چند روز اينده  ابلاغ خواهد شد و لازم است در تمام طول سفر عمره دقيقا پياده شود.
حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر ، بر  استفاده از روش ها و ابزار نوين آموزش تاكيد كرد و گفت :در سال گذشته سي دي " مسافر قبله " با استفاده از شيوه هاي جديد و مدرن سمعي بصري تهيه شد تا به وسيله آن به زائران آموزش دهند و بحمدالله مورد استقبال زائران نيز قرار گرفت .
ايشان توجه به مقوله " تنش زدايي " را يكي از راهكارهاي اساسي ارائه شده از سوي بعثه مقام معظم رهبري در جهت كاهش و رفع مشكلات زائران ايراني در عربستان ذكر كرد و افزود : مساله تنش زدايي ميان ايران و عربستان داراي اهميت زيادي است.بايد مقوله حج و عمره را از روابط سياسي دو كشور جدا دانست . نمي توان چنين استدلال كرد كه هر گاه روابط سياسي ميان دو كشور ضعيف است ،حج و عمره را تعطيل كنيم  و هر گاه روابط سياسي خوب بود آن را از سر بگيريم . حج يك واجب شرعي است و بايد در زمان خود برگزار گردد ولي بايد در اين سفر حق و حقوق زائران ما كاملا مراعات شود .
حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر تاكيد كرد :از حج و عمره هم مي توان در راه بهبود روابط سياسي دو كشور سود جست.
ايشان گفت :   يكي از مسائلي كه سبب تنش ميان ما و عربستان گرديده است ، مساله بقيع است چرا كه همواره عناصر تند رو وهابي در آنجا سبب مزاحمت براي زائران ايراني مي گردند .  اين مساله بايد با تفاهم دو طرف حل و فصل گردد . زائران بايد در رابطه با بقيع و شرايط اطراف آن توجيه گردند و كارهايي نكنند كه موجب سوء استفاده عناصر تندرو گردد.
ايشان در ادامه افزود: "تقيه " همواره به عنوان يكي از روش هاي تفاهم امت اسلامي در مكتب تشيع مطرح بوده است . البته اين" تقيه مداراتي" است كه سال هاي سال است وجود دارد و "تقيه خوفي" نيست و براي همزيستي تشيع با جهان اسلام و ايجاد تقريب ميان مذاهب اسلامي و بهره گيري از ظرفيت مهم حج و عمره، رعايت ان ضروري است .
ايشان  از مديريت مناسب در راه  پرهيز از  مواردي كه سبب تنش ميان ايران و سعودي ها مي شود ، به عنوان  يك راهكار مناسب ياد كردو افزود: امروزه زائران ايراني عموما افرادي تحصيل كرده و با سواد هستند  و با برنامه ريزي درست مي توان كارها را سامان داد. اين مسئوليت براي  مجموعه حاضر  در بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج  كار سختي نيست . اگر كارها را درست مديريت كنيم مردم با ما خواهند بود.
 ايشان ، تسلط بر زبان عربي ،داشتن دانش و زمينه كافي براي بحث و گفتگو را يكي از شرايط  بحث دانست و در اين مورد به روايتي از امام صادق (ع) استناد كرد و افزود: "شخصي به نام "مفضل" به نزد امام صادق (ع) آمد و گفت :ابن ابي العوجاء كافر عليه خدا سخن مي گويد". امام صادق(ع) نيز حديث معروف به "  توحيد مفضل " را به اوآموخت ولي وقتي مفضل از حضرت اجازه مي خواهد كه براي بحث با آن فرد كافر پيشقدم شود ؛ امام صادق (ع) به وي اجازه چنين كاري را نمي دهند و هشام بن كلم را براي اين كار در نظر مي گيرند چون بحث و گفتگو كار هر كسي نيست."
ايشان در ادامه گفت :افراد روحاني وكساني كه  بر مسائل شيعه آگاهي و  اشراف دارند  وبر زبان عربي نيز تسلط كافي دارند در مواقعي كه احساس مي كنند ضرورت دارد بااستفاده از روش هاي مناظره صحيح مي توانند به اقناع طرف مقابل بپردازند . بايد دانست يكي از شروط مناظره اين است كه احساس شود طرف مقابل به دنبال كشف حقيقت است،  اما افرادي كه در اطراف بقيع به طرح مسائلي اين چنيني  مي پردازند به دنبال كشف حقيقت نيستند بلكه به دنبال ايجاد مشكل هستند.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني گفت : سياست بعثه مقام معظم رهبري  اين است كه در بحث حج وعمره ،در جاهايي كه احتمال مي رود  ميان ايران و عربستان اختلافاتي بروز كند ،اقدام به تنش زدايي كند تا به درصد بالايي از تفاهم دست يابيم و اگر مشكلاتي در آن حوزه  بروز كرد بتوان آن را  با تفاهم حل و فصل كرد.
  حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر افزود : مي توان از فرصت حج و عمره جهت نزديكي  به علماي ديني و محافل علمي عربستان ،استفاده كرد. اين امر مي تواند  در تنوير افكار جامعه عربستان نسبت به تشيع  بسيار تاثيرگذار باشد .
 ايشان در مورد مقوله تنش زدايي تصريح كرد : نبايد از مقوله تنش زدايي اين گونه استنباط شود كه بايدتسليم بي قيد و شرط شرايط طرف مقابل  بود چرا كه وهابيون تند رو در جامعه عربستان جايگاهي ندارند. بايد نشان دهيم كه ما  بر اساس منطق اهل بيت(ع) طرفدار زندگي مسالمت آميز هستيم و قصد ما استفاده صحيح از فرصت ها ي حج است. .اين واقعيتي است كه اگر به درستي باور شود ، به درستي نيز در مورد آن مي توان برنامه ريزي كرد .
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر  ،بر "برنامه محور" بودن فعاليت هاي بعثه مقام معظم رهبري تاكيد كرد و افزود : با استفاده از ابزار نوين ، كتابخانه ديجيتالي حج  با كتب و مقالات بي شمار و همچنين جديد ترين اطلاعات حوزه حج و زيارت  كه  بر روي سايت بعثه قرار دارد و... مي توان در جهت دانش افزايي زائران ،دست اندركاران حج و پژوهشگران  اين حوزه استفاده كرد.
ايشان نحوه رفتار با زائر از سوي روحاني را يكي از مسائل مهم دانست و افزود : در اين راه مي توان از روش هاي اخلاقي پيامبر(ص) مانند محبت و مهرباني نسبت به مردم ،همراهي و همكاري با مردم ،به گونه اي كه زائر احساس كند روحاني بي وقفه در خدمت زائر است و... استفاده كرد  . روحانيت امروز بايد با رفتار و منش خود به پويايي خويش در جامعه كمك كند . يكي از بهترين جايي كه روحانيت مي تواند حضور خود رادر جامعه هر چه بيشتر تثبيت كند ،حوزه حج است .
نماينده ولي فقيه ، تواضع را يكي از خصلت هاي نيكو دانست و افزود :  در حقيقت تواضع و فروتني در مقابل مردم و خدمت رساني معنوي و از همه مهم تر دانش افزايي درجهت پاسخگويي به نياز هاي زائر، مي تواند بهترين كار براي دستيابي به الگوهاي رفتاري مناسب با زائر باشد.
  ايشان تصريح كرد :آگاهي و علم و دانش روحاني بايد در سطح بالايي قرار داشته باشد چرا كه حضور زائران تحصيل كرده و جوان كه خصلتي پرسشگر دارند ، نيازبه روحاني آگاه را اقتضا مي كند.
ايشان در ادامه افزود :متاسفانه مساله ذكر مصيبت به عنوان يك اصل در زيارت قلمداد شده است است و بايد در اين مورد فرهنگسازي شود. خواندن زيارت نامه هاي مختلفي كه وجود دارد  كفايت مي كند .اگر مضامين اين زيارتنامه ها به دل و جان زائر نفوذكند مي تواند به عنوان يك پشتوانه عظيم معنوي براي وي محسوب گردد. بدين ترتيب زائر از شيعه بودن خود احساس  افتخار خواهد كرد و ما بايد دراين راه معرفت افزايي كنيم .
 نماينده ولي فقيه عنوان كرد :محور هايي به عنوان وظيفه، از سوي دفتر مقام معظم رهبري به ما ابلاغ گرديده است . در اين راستا بعثه مقام معظم رهبري نيز از همكاران و صاحبان فكر و انديشه  درخواست نظر مشورتي نمود تا با ارائه انديشه هاي نو، هرچه بهتر بتوانيم در اجراي برنامه ها  و اهداف ترسيم شده از سوي دفتر مقام معظم رهبري گام برداريم .
ايشان در ادامه افزد : نظرات بسياري از سوي كارشناسان صاحب نظران و همكاران  ارسال شده است كه از سوي گروهي از كارشناسان امر در حال بررسي است و در آينده در دستور اتاق فكر قرار خواهد گرفت .و درنهايت تبديل به قانون و برنامه  خواهد شد.در صورت انجام اين امر مي توان شاهد تحقق اهداف پيش بيني شده بود.
 ايشان به "پديده بدحجابي درعمره " كه اخيرادر اتاق فكر مورد بررسي قرار گرفته است اشاره كرد و افزود :  در  اين جلسه  با استفاده از روش هاي علمي پديده بي توجهي به پوشش اسلامي در عمره  مورد بررسي قرار گرفت و   مصوباتي نيز در پي داشت كه  به زودي اعلام خواهد شد .
 پایان پیام.اجاقی
http://hajj.ir/hadjwebui/news/wfShowOpinion.aspx?id=48619&searchStr=

ارسال نظر