پلو قیمه نجفی غذای محبوب نذری عراقی ها!/تصاویر

۱۳۹۷/۰۶/۲۷ ۰۹:۴۷:۰۳

پلو قیمه نجفی که خیلی شباهتی هم با پلو قیمه ایرانی ندارد، غذای محبوب نذری عراقی ها در ایام شهادت و ولادت هاست .

به گزارش خبرنگار اعزامی لبیک از نجف اشرف ، قیمه نجفی در زمره معروف‌ترین نذری‌های عاشورا و محبوب‌ترین غذاهای عراقی‌هاست. هرچند که اسم این غذا قیمه است و با برنج سرو می‌شود، اما هیچ شباهتی به خورش قیمه سیب‌زمینی ما ایرانی‌ها ندارد.

قیمه نجفی که با نام‌های قیمه علاچی و قیمه عربی نیز شناخته می‌شود، نوعی خورش رایج در شهر نجف ، بغداد، کاظمین، کربلا و شهرهای بزرگ کشور عراق است.

برای پختن این قیمه، لازم است گوشت و نخود کاملاً آب‌پز شوند. گوشت پخته با استفاده از گوشت‌کوب‌های بزرگ له می‌شود و ادویه‌هایی مانند دارچین، نمک و لیمو عمانی را به همراه رب گوجه فرنگی به نخود در حال پخت و گوشت کوبیده شده اضافه می‌کنند تا غذا کاملا پخته شود.

درسراسر خیابان های شهر نجف دیگ های بزرگ در کنار خیابان تعبیه شده و در حالی که زیر آنان هیزم روشن شده غذای نذری پخته و شب ها توزیع می شود.برخلاف عادت ایرانی ها که در پایان عزاداری غذا توزیع می شود، در عراق برعکس است و ابتدا غذای نذری به عزاداران داده شده و سپس به نوحه سرایی و سینه زنی می پردازند.


ارسال نظر