چند خبر از عربستان

۱۳۸۷/۱۱/۱۳ ۱۷:۵۹:۵۹

درگذشت عالم برجسته شيعه عربستان

پيکر پاک حجت الاسلام و المسلمين شيخ علي دندن روز گذشته در قبرستان شهر مبرز عربستان به خاک سپرده شد. 
به گزارش خبرگزاري رسا ، پيکر حجت الاسلام و المسلمين شيخ علي بن الشيخ عباس الدندن فقيه و عالم برجسته شيعه در عربستان که عمر خود را صرف فراگيري و تعليم علوم ديني کرده بود با حضور علما ، طلاب علوم ديني و هزاران نفر از شيعيان استان شيعه نشين احساء در قبرستان شهر مبرز به خاک سپرده شد.

مرحوم شيخ عباس دندن در سال 1357 هجري قمري چشم به دنيا گشود و دروس مقدمات حوزه را در احساء عربستان و درس خارج را در نجف اشرف زير نظر آيت الله خوئي ، آيت الله شهيد سيد محمد باقر صدر ، آيت الله سيد علي فاني و آيت الله سيد محمد جمال هاشمي گذراند.

وي در دوران حيات خود ضمن تدريس در حوزه هاي علميه، امامت جمعه روستاي حليله استان احساء را نيز به عهده داشت.

مراسم ختم اين عالم برجسته روز گذشته در حسينيه امام جعفر صادق (ع) در شهر مبرز با حضور گسترده علما و مردم اين شهر برگزار شد.
 مفتي عربستاني تحريم ‌کنندگان کالاهاي غربي را "دمُده" ناميد
مفتي عربستان سعودي در جديدترين فتواي خود تحريم‌ کنندگان کالاهاي غربي را "دمده" ناميد.
مفتي عربستان سعودي که دفاع از مردم غزه را حرام کرده بود، در جديدترين فتواي خود تحريم‌ کنندگان کالاهاي غربي را "دمده" ناميد.
به گزارش ايرنا ، شيخ "عبدالعزيز آل الشيخ " در واکنش به تحريم کالاهاي غربي و صهيونيستي به دليل جنايات اخير رژيم صهيونيستي عليه نوار غزه، اين تحريم کنندگان را افرادي "دمده" خواند.
بر اساس اين گزارش، شيخ "عبدالعزيز آل الشيخ" که در سخنراني خود در مسجد "ترکي بن عبدالله" شهر رياض، گفت: هر گونه داد و ستد بازرگاني با کشورهاي مختلف حلال و آزاد است و اينگونه افرادي که براي تحريم کالاهاي غربي تلاش مي کنند افرادي عقب مانده و "دمده" هستند.
وي افزود: بر ما واجب است که از عقب ماندگي و دمده بودن پرهيز کنيم زيرا با اين کار هم به خودمان و هم به مردم ضرر مي زنيم.
"آل الشيخ" بدون اشاره به اين که اسرائيل يک رژيم جعلي است، گفت: کشورهاي مختلف جهان اکنون مانند حلقه‌هاي به هم پيوسته‌اي هستند که نمي‌توانند جدا از يکديگر زندگي کنند.
وي با بيان اينکه همانطور که آنان به نفت ما نياز دارند ما نيز به کالاهاي آنها نياز داريم، افزود: از اين رو تحريم کالاهاي آنها هيچ فايده‌اي نداشته و با اين کارها فقط در سراشيبي خطر قرار مي‌گيريم.
گفتني است در پي جنايات اخير ارتش رژيم صهيونيستي عليه مردم مظلوم غزه، بسياري از احزاب، تشکل‌ها، چهره هاي سياسي و غيره در بيانيه هاي مختلف خواستار تحريم کالاهاي غربي بويژه کالاهاي آمريکايي و صهيونيستي شدند و از کشورهاي خود خواستار قطع رابطه کامل با اين رژيم شدند.
لازم به ذکر است، وي چندي پيش نيز در فتوايي جالب توجه «هرگونه تظاهراتي که توسط ملت‌هاي عربي و اسلامي در حمايت از مردم غزه و محکوم کردن تجاوز صهيونيستي عليه غزه برگزار شود را حرام دانست و شرکت در آن را جايز ندانست، چرا که ارتباطي به ذکر و ياد خدا ندارد».
واكسيناسيون عليه فلج اطفال درعربستان آغاز شد
در عربستان سعودي از روز شنبه واكسيناسيون كودكان عليه بيماري فلج اطفال آغاز شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ،  عربستان سعودي از روز شنبه كار واكسيناسيون كودكان اين كشور عليه بيماري فلج اطفال يا پوليو  را آغاز كرد.
  در مراسم شروع واكسيناسيون درمدينه منوره ، امير اين منطقه چند قطره واكسن به دهان كودكاني چكاند.
   تلويزيون عربستان سعودي كه اين خبر را پخش كرد به عده كودكاني كه طرح شامل آنها مي شود ، اشاره نكرد.
  از مشاهده شدن و يا نشدن فلج اطفال در عربستان سعودي گزارشي اخيرا منتشر نشده است.
 فلج اطفال از جمله بيماريهاي است كه بواسطه اهتمام جهاني به حذف آن و با افزايش سطح بهداشت عمومي در جهان و توسعه واكسيناسيون ، در معرض كنترل كامل قرار دارد.
  سازمان بهداشت جهاني (WHO) هنوز هم نقاطي از جهان از جمله برخي كشورهاي آفريقايي را آلوده به ويروس بيماري فلج اطفال مي داند.
   عربستان سعودي بواسطه جذب شمار زيادي گردشگر مذهبي در سال از كشورهاي مختلف كه بعضا داراي سطح پايين بهداشتي هستند ، ازجمله كشورهاي آسيب پذير از نظر بهداشتي محسوب مي شود.
طبق آمار سال2002،جمعيت کشور عربستان سعودي بر22,735,000نفربالغ مي گردد.بنا به آمار سال 1992،يك چهارم كل جمعيت عربستان سعودي از كارگران خارجي تشكيل شده است،كه اكثريت آنان ازكشورهاي اسلامي مجاور به اين كشور مهاجرت نموده اند.تعداد قابل توجهي از ساكنان اين كشور را نيزآمريكايي ها و انگليسي ها كه به نوعي با صنايع نفتي در ارتباطند تشكيل مي دهند.عده زيادي از مليت هاي ساكن درعربستان اعراب و باقي عمدتا مسلمانان آسيايي و آفريقايي مي باشند.رياض پايتخت كشور و بزرگترين شهر آن با 3.7ميليون نفر جمعيت است. تراكم جمعيتي در کشور عربستان 8/3 نفر دركيلومتر مربع ميباشد. 67%مردم كشورساكن شهرها بوده و پرجمعيت  ترين شهر آن (رياض) حدود 2/8%  جمعيت كشور را تشكيل ميدهد. از جمله ديگر شهرهاي پرجمعيت کشور مي توان به شهرهاي جده ،مكه معظمه، طائف ، مدينه منوره ، ظهران و هفوف اشاره نمود.متوسط عمر مردان 2/44سال و زنان 5/46سال است.نرخ تولد5/49درهزار،‌نرخ مرگ ومير2/20درهزارورشدجمعيت 93/2%است.
نرخ مرگ و ميركودكان نيز 110نفر در هر هزار نوزاد ميباشد.اكثريت نژادي کشور عربستان برعربها مشتمل گرديده و 99% مردم آن مسلمان مي باشند.
    بنابرگزارشي ديگر ، برنامه غذايي ملل متحد روز شنبه جايزه ساليانه خود را به عبدالله بن عبدالعزيز پادشاه عربستان سعودي اهد كرد.
 تلويزيون عربستان سعودي گفت كه اين جايزه براي برنامه هاي پادشاه عربستان سعودي به جهت ارتقاي سطح كيفي تغذيه در اين كشور به او اهدا مي شود.
اوباما براي شاه عربستان نامه فرستاد
فرستاده رئیس جمهوری آمریکا به خاورمیانه نامه باراک اوباما را به عبدالله بن عبدالعزیز تقدیم کرد.
 به نوشته روز شنبه  روزنامه عکاظ چاپ رياض ، "عبدالله بن عبدالعزیز" و "جرج میچل"جمعه شب در ریاض درباره فعال کردن طرح صلح عربی و تثبیت آتش بس در نوارغزه با یکدیگر گفتگو کردند.
 دراین دیدار همچنین درباره نتایج اولیه سفر دوره ای "میچل" بحث و تبادل نظر شد.
 به گفته منابع آگاه، این مقام بلندپایه آمریکایی درخلال دیدارش با پادشاه عربستان نامه ای باراک اوباما رئیس جمهوری جدید آمریکا درباره تحولات و اوضاع خاورمیانه را تقدیم وی کرد.
 نماینده باراک اوباما تاکنون با مسئولان فلسطینی در رام الله و مقامات صهیونیستی در تل آویو نیز دیدار کرده است.
پایان پیام.اجاقی
منبع پایگاه اطلاع رسانی حج

ارسال نظر