تداوم آموزش‌هاي حج بعد از بازگشت حجاج نیز ضرورت دارد

۱۳۸۹/۰۹/۱۵ ۱۲:۴۹:۴۹

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج ، حجت‌الاسلام والمسلمین رضا حق‌پناه گفت: روال طبيعي اعزام حجاج به مناسك حج به صورت ارائه آموزش‌هاي قبل از اعزام توسط روحانيان و مديران كاروان‌هاي حج است و بعد از انجام مناسك حج، افراد به سرعت از فضاي معنوي حج دور مي‌شوند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم اسلامي رضوي ادامه داد: اگر روحانيان و مديران كاروان‌ها حجاج را جهت تشكيل دوره‌هايي با هم كارواني‌هاي گذشته ترغيب كنند آنها هميشه در حال و هواي آن فضا باقي مي‌مانند.
يكي از روحانيان كاروان‌هاي حج با اشاره به ضرورت برنامه‌ريزي‌هاي دقيق درباره زنده نگه داشتن فرهنگ حج تأكيد كرد: مسئولان و برنامه‌ريزان حوزه حج و بعثه مقام معظم رهبري بايد برنامه‌ريزي‌هاي اصولي و عميقي درباره زنده نگه‌ داشتن فرهنگ حج در بين حجاج كه از اين سفر معنوي بازگشته‌اند انجام دهند.
وي افزود: ايجاد تكليف به مديران كاروان‌ها كه پس از گذشت يك سال از انجام مناسك حج افراد را دور هم جمع كرده تا ياد و خاطره آن روزهاي معنوي در ذهن حج افراد زنده شود مي‌تواند گامي مؤثر در جهت زنده نگه داشتن اثرات روحي مثبت كه در طي انجام مناسك حج كسب شده داشته باشد.
حق‌پناه تصريح كرد: مديران كاروان مي‌توانند حجاج را در مسجدي كه آموزش قبل اعزام مي‌ديده‌اند جمع كرده و روحانيان كاروان‌ها نيز صحبت‌ها تكميلي را براي حجاج سال گذشته بيان كنند.
وي اظهار داشت: وقتي افراد بعد از مدت‌ها دور يكديگر جمع شوند و خاطرات و حوادث روزهاي گذشته را با يكديگر مرور كنند آنچه در طي آن سفر از لحاظ معنوي و روحي كسب كرده‌اند در آنها مجددا زنده مي‌شود و مي‌توانند از آن لحاظ بهره ببرند.
اين روحاني كاروان‌هاي حج به ارائه پيشنهاد جديدي پرداخت و اظهار داشت: سازمان حج مي‌تواند حجاج سال‌هاي گذشته را به عنوان ميهمان به جلسات حجاجي كه در سال آينده به حج اعزام مي‌شوند دعوت كنند تا ياد و خاطره روزهاي به ياد ماندني در آنها زنده نگه داشته شود.
وي افزود: مي‌توان بعد از برگشت حجاج پرسشنامه‌هايي در بين حجاج تكثير كرده و درباره آنچه از اين سفر معنوي فرا گرفته‌اند و كاستي‌هاي آن نظرسنجي كرد.
حق‌پناه با اشاره به اين موضوع كه سازمان‌هاي مختلفي دست‌اندر كار نهادينه كردن فرهنگ حج هستند، گفت: متوليات فرهنگي حج و نهاد سازمان حج و خود حجاج در نهادينه كردن فرهنگ واقعي حج سه عنصر اساسي هستند كه سازمان‌هاي مختلف نيز در اين موضوع نقش دارند.
وي تصريح كرد: برگزاري كلاس‌هاي آموزشي، بروشورها و معرفي كتب مورد نياز حجاج از جمله اقداماتي است كه سازمان حج درباره روشن‌سازي افكار حجاج انجام مي‌دهد.
حق‌پناه با تأكيد بر اهميت تفسير فلسفه واقعي حج براي حجاج اظهار داشت: بايد اسرار و معارف حج توسط روحانيان كاروان‌ها براي حجاج توضيح و تفهيم شود تا هنگام گام برداشتن در مكه و مدينه و انجام مراسم منا و عرفات و رمي جمرات درباره معناي واقعي اين اعمال آگاهي داشته باشند.
پایان پیام.اجاقی
http://hajj.ir/hadjwebui/news/wfShowOpinion.aspx?id=51985&searchStr=

ارسال نظر