محله های فقیرنشین مکه، پنهان پشت هتل های سر به فلک کشیده

۱۳۸۸/۰۳/۰۴ ۰۷:۵۰:۳۴

به گزارش  لبیک به نقل از امور حج و زیارت صدا و سیما،از مکه مکرمه ؛ یک زائر تهرانی  گفت اغلب مردم از حکومت سعودی انتقاد می کنند در حالی که آنان زندگی مرفهی برای شهروندان خود مهیا کرده اند. این برداشت سطحی را شاید خیلی از هموطنان ما حین ورود به این شهر یک میلیون نفری داشته باشند چون فقط هتل های سربه فلک کشیده، خودروهای مدل بالای امریکایی اروپایی و آسیایی ، فروشگاه های زنجیره ای پر از کالاهای مصرفی وارداتی ، تونل های چند کیلومتری زیر کوه های این شهر و زیبایی کم نظیر مسجد الحرام رامی بینند.
 اما کشف حقیقتی که زیر پوست این شهر پنهان شده کار ساده ای است. فقط یک خودرو کرایه ای می خواهد و کسی هم که به این شهر آشنا باشد حتما شما را به مناطق فقیرنشین ملاوی ، حفائر ، عطیبیه ، الظاهر ، فخ و حلبی اباد ام الجود می برد.
جمعیتی بین 150هزار تا200هزار نفر در این مناطق زندگی می کنند. زمانی که در این محله ها قدم می زنی بر روی زمین های خاکی پر از زباله پا می گذاری. ساکنان این محله ها،آب آشامیدنی بهداشتی ، برق ، مراکز بهداشتی و مدرسه ندارند. فرزندان آنان گویی ماه هاست که حمام نکرده اند. دیدن این مناطق ان هم در داخل و حومه این شهر هر مسافری را متاثر می کند. چگونه ممکن است کشوری که بزرگ ترین صادرکننده نفت دنیا است و به  تازگی در ردیف بیست کشور ثروتمند دنیا قرارگرفته است این همه محله های فقیرنشین دارد.
به گفته یکی از کارشناسانی که سال ها به مکه سفرکرده است، مخالفت عقیدتی اهالی این مناطق با عقاید متحجرانه وهابیون یکی از عوامل فقیر ماندن برخی از مردم مکه است. در واقع فقرا بیشتر شیعیان ، شافعی ها ، مالکی ها ، صوفیان و حنفی ها هستند. آنان معتقد به تبرک و شفاعت ائمه اطهارهستند ، به زیارت قبور بقیع می روند و درمناسبت ها جشن می گیرند در حالی که با مخالفت جدی اقلیت وهابیون مواجه هستند.
 این اقلیت که حتی درفضایل یزید روایت نقل می کنند، با پیروان مذهب هنبلی هم اختلاف نظر دارند و از رفتارشان این گونه به نظر می رسد که هرکه با انان نیست پس علیه شان است.
پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر