از سوي زائران بيت‌الله‌الحرام مطرح شد
سازمان كنفرانس اسلامي بر ساخت‌و‌سازهاي مكه نظارت كند

۱۳۸۹/۰۴/۲۸ ۱۴:۲۲:۲۸

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاري فارس، اجراي طرح توسعه مسجدالحرام و احداث آسمانخراش‌هاي متعدد در اطراف خانه خدا، حريم معنوي كعبه و بافت تاريخ مكه مكرمه را كه در واقع بخشي از تاريخ اسلام است تحت‌الشعاع خود قرار داده به گونه‌اي كه در هنگام طواف حاجيان، اين برج‌هاي اطراف خانه خداست كه نگاه حاجيان را به خود جلب مي‌كند، برج‌ها و ساختمان‌هايي كه هيج تناسبي با بافت تاريخي مكه مكرمه ندارند.
اين موضوع باعث شد كه زائران بيت‌الله‌الحرام لزوم نظارت نمايندگان و ناظران سازمان كنفراس اسلامي بر ساخت‌وساز‌ها در مكه مكرمه و مسجد‌الحرام را طرح كنند.
يك گروه تقريباً 25 نفره از زائران تركيه‌اي‌، بيرون از صحن خانه خدا در حال دعا خواندن هستند و ظاهراً قصد ورود به خانه خدا را دارند.
از بسفر (چانانچي) به مكه آمده‌اند؛ از آنها درباره ساخت‌وسازها سؤال مي‌‌شود. يكي از آنها به برج ساعت يا «بيگ بن» اسلامي نگاه مي‌كند و مي‌گويد: اميدواريم كه چنين سازه‌هايي به رفاه زائران كمك كند و البته اين مهم است كه به بافت سنتي شهر آسيب نزد اما برخي ديگر نظر ديگري دارند و بر اين باورند كه اين سازه‌ها قطعاً تأثيراتي در روحيه زائران به هنگام دعا خواهند داشت.
يكي از آنها مي‌گويد: بدترين وضعيت اين است كه شما در كنار خدا نشسته و در حال دعا هستي و وقتي سر خود را بالا مي‌گيري دقيقاً روي سر شما برجي عظيم قرار دارد كه هيچ تناسبي با اين حال و هوا ندارد.

يكي از زائران تونسي نيز در اين خصوص مي‌گويد: البته حفظ بافت اين شهر مقدس تنها به‏عهده ملت‌ها نيست و دولت‌هاي ما نيز وظيفه دارند و مي‌توانند از سازمان كنفرانس اسلامي بخواهند تا ناظر ويژه‌اي براي رسيدگي به شركت‌هاي خارجي درگير در اين پروژه‌ها اعزام كند.
محمد زائر ميانسال مراكشي هم مي‌گويد: ساخت چنين برج‌هايي اگر براي نشان دادن پيشرفت باشد در ديگر نقاط عربستان از جمله رياض و دمام هم عملي است حالا به رخ كشيدن اين توانايي در كنار خانه خدا جاي تأمل دارد.

اما علي احمد زائر فرانسوي در اين رابطه مي‌گويد: تغيير و تحول و به‌روز كردن ساختمان‌هاي اطراف مسجد‌الحرام امري اجتناب‌ناپذير است و با توجه به افزايش جمعيت مسلمانان و وسائل حمل و نقل‌هاي سريع و عمومي‌، افراد بيشتري خواهان حضور در اين اماكن مقدس هستند.
وي افزود: بايد مسجد‌الحرام را به گونه‌اي ساخت كه گنجايش چند ميليون زائر را داشته باشد و ليكن بايد با طراحي ساده و زيبا به اين مهم دست يابيم و فاصله اماكن اقامتي و هتل‌هاي چندين طبقه را با مسجد‌الحرام بيشتر كرد و از ساخت برج‌هايي كه شباهتي به اين اماكن شريف ندارند، پرهيز كرد.
پایان پیام.اجاقی
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8904280071
 

ارسال نظر