موزه مکه نگار خانه های در سرزمین وحی

۱۳۸۹/۰۴/۰۹ ۱۳:۵۳:۳۷

مکه، نامی همیشه جاوید، نامی خاطره انگیز، شهری که بی گمان، بی شمار مشتاقان دیدارش، در سراسر دنیا وجود دارند و گوییا موج حضور سالیانه میلیونها زایر این دیار جاودانه، دلها و دیده های مشتاقانش را سیرایی ندارد.
 
اما جایی را در این شهر می توان یافت که بی هیچ زحمتی مقام ابراهیم، درب مسجدالنبی، ناودان طلا، چاه زمزم ،قاب حجر الاسود و قرآنی به یادگار مانده از آغازین سالهای اسلام نوشته خلیفه سوم و حتی سر ستونهای داخل خانه خدا را از نزدیک ببینی همه را یکجا همه را در یک زمان" موزه حرمین شریفین در مکه".
 
از این موزه زیاد شنیده بودم در منطقه ام الجودو جاده قدیم مکه به جده نزدیک های غروب بود که به آنجا رسیدیم.
 
ساختمانی سفید رنگ با سر ستونهایی آشنا ،یاد مسجدالنبی می افتی موزه خالی از بازدید کننده بود و این برای ما حسنی تا درآرامش و دقت به دور و اطراف نگاه کنیم.
 
هفت سالن، به یاد هفت آسمان ،هفت در بهشت، سالن ورودي، سالن مسجد الحرام، سالن كعبه، سالن تصاوير، سالن نسخه هاي خطي ، سالن مسجد النبي و سالن زمزم

ورودی موزه با پلکان قدیمی و چوبی پله پله تا، خدا ؛ امیری که به عنوان کارشناس بعثه مقام معظم رهبری زایران را همراهی می کند میگوید از این پلکان چوبی برای ورود به داخل خانه خدا استفاده میشد هدیه ای 170ساله از پادشاه هند.
 
 می گوید: اینها را ده سالی می شود که آورده اند اینجا و  می گفت بعضی از این اشیا را هنگام اجرای طرح توسعه حرمین شریفین یافتند و به اینجا آوردند سر ستونها وکتیبه ها،
 
 قدم میزنی و بیشتر و بهتر که نگاه می کنی می بینی بیشتر اشیایی که در این موزه نگهداری می شوند مربوط به چهار قرن اخیر است و قدیمی ترین اثر نگهداری شده ،ستونی چوبی است که در سال 65 هجری قمری یا چهار سال پس از واقعه کربلا در زمان خلافت عبدالله بن زبیر درون کعبه نصب شده بود.
 
 قسمتی از دیوار  نیز با عکس ها پر شده عکس هایی که گذار زمان و تاریخی را که تنها در کتاب ها خوانده بودی و ندیده بودی در قاب های به دیوار آویخته جلوی چشمانت نشانت می دهند.
 انگار کسی تکانم میدهد. دقت کرده ای کجا ایستاده ای؟ کنار همه جاهایی که روزی پدر بزرگ برایت می گفت و آه می کشید در خود فرو میروم آنقدر عکس از خانه خدا و مسجد النبی می بینم که نمیدانم بر کدامشان تفکر کنم .
 
این موزه اگر چه نسبت به ابعاد انکار ناپذیر تاریخ اسلام ، فقیر و کم مایه است اما هر یک از بازدید کنندگان را در فرصتی اندک با افکاری پراکنده شده در مدت زمانی کوتاه و آمد و رفتی پرشتاب با اقیانوس بی کران گنجینه های ناب و ناگفته هایی بر جای مانده از تاریخ اسلام بلکه تاریخ خود آشنا می کند بیرون که می آییم هیچ کداممان هیچ چیز نمیگوییم.فقط می ندیشیم ... .
 حجت الاسلام والمسلمین عسکری مسئول امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری در عربستان که زایران را با آثار موزه آشنا می کند در مصاحبه با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج در مکه مکرمه میگوید : "موزه الحرمين شريفين" در سال 1378 (1420 ق) و با مساحت 1200 متر مربع تاسيس شد، و حاوي بخشي از نمادها و آثار تاريخي است كه در بازسازي ها و يا توسعه حرمين شريفين از اين اماكن خارج كرده اند .
وی گفت : روزانه سیصد نفر از روحانیون ،دانشجویان و نخبگان کاروانها بعد از زیارت شهدای فخ و حدیبیه از موزه حرمین شریفین نیز دیدن می کنند.
برای بازدید از موزه میتوان به محل بعثه مقام معظم رهبری د رهتل دارالهادی امور روحانیون مراجعه کرد.
 پایان پیام.اجاقی
http://hajj.ir/hadjwebui/news/wfShowOpinion.aspx?id=42095&searchStr=

ارسال نظر