نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني:
حج و زيارت را بايد از روابط سياسي ايران و عربستان جدا دانست

۱۳۸۹/۰۲/۰۱ ۱۷:۱۰:۳۸

به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاری فارس، حجت‌‌الاسلام والمسلمین قاضي عسگر امروز در همايش روحانيون حوزه اظهار داشت: در عين حالي كه بايد حج و زيارت را از روابط سياسي دو كشور جدا بدانيم اما بايد حواس خود را جمع كنيم و تمام تلاش خود را براي تأمين حقوق زائران ايراني به كار بگيريم و ما مي‌توانيم از فرصت حج براي بهبود روابط سياسي استفاده كنيم.
وي با اشاره به برنامه فرهنگي تدوين شده براي عمره از سوي بعثه مقام معظم رهبري كه در اختيار روحانيون كاروان‌ها قرار مي‌گيرد، گفت: روحانيون بايد قبل از حركت با اين برنامه فرهنگي انس بگيرند در غير اين صورت نمي‌توانند آن را در ايام حج و عمره اجرا كنند و بايد اين برنامه در طول عمره پياده شود.
قاضي عسگر در خصوص علل اخذ تصميم براي تعطيلي عمره مفرده در سال گذشته اظهار داشت: تصميم گرفتيم كه عمره تعطيل شود تا بتوانيم با حفظ حرمت زائران ايراني اين مراسم را برگزار كنيم گرچه در سفر اخير ليالي به عربستان و مذاكره با مقامات عربستان چيزي به صورت مكتوب ارائه نشد اما به صورت ضمني توافق شد كه فشارها به زائران ايراني كم شود و جلوي برخي برخوردهاي توهين‌آميز با زائران گرفته شود.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در خصوص برخي رفتارهاي ناصحيح زائران ايراني مانند برداشتن خاك از بقيع كه باعث ايجاد تنش بين زائران و مأموران سعودي مي‌شود تصريح كرد: نبايد با صداي بلند در كنار بقيع ذكر مصيبت شود و مسائل تفرقه‌انگيز مطرح شود. مكتب ما موضوع تقيه را در اين خصوص مطرح كرده و اين تقيه از نوع تقيه مدارايي است براي اينكه شيعه در جهان مطرح شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین قاضي عسگر با تذكر به روحانيون عمره در خصوص ممانعت از ورود به بحث شدن زائران كم اطلاع با طرف‌ سعودي بر سر مسائل اعتقادي گفت: در زمان ائمه نيز آنها به هر يك از شيعيان خود اجازه مناظره با مخالفان ائمه و شيعه را نمي‌دادند و در مناسك عمره نيز تنها روحانيوني كه مسلط به مسائل اعتقادي و زبان هستند و در مواقعي كه نياز است وارد ميدان شوند آن هم در زماني طرف مقابل واقعا دنبال حقيقت باشد و نه در مواردي كه هدف آنها ايجاد درگيري و مشكل است.
وي افزود: مي‌توان از اين فرصت براي برطرف كردن بسياري از مسائل و سوء تفاهمات بهره برد. بنده در يكي از سفرهاي خود به حج با يكي از علماي بزرگ عربستاني ملاقاتي داشتم و او از من سؤال كرد موضوع تحريف قرآن از سوي شيعه چيست؟ بنده هم با او وارد صحبت شدم و در نهايت يك جلد از كتاب نفي‌التحريف اثر محمد هادي معرفت را به همراه يك جلد قرآن به او تقديم كردم و وقتي سال بعد به حج رفتم همان عالم را ملاقات كردم در حالي كه مرا با روي خوش در آغوش كشيد و گفت كه تو من را از يك اشتباه بزرگ در خصوص شيعه نجات دادي.
قاضي عسگر با توصيه به روحانيون عمره براي در پيش گرفتن مشي مدارا با مردم و برخورد توأم با مهرباني و صميميت با زائران گفت: متأسفانه برخي از روحانيون آداب معاشرت با مردم را رعايت نمي‌كنند و برخي از زائران از اين موضوع گله دارند و در برخي از موارد مطرح مي‌كنند كه ما بعد از يك عمر به حج يا به عمره آمديم و با ما برخوردهاي مناسبي از سوي روحانيون در اين سفر معنوي نشد و بايد توجه داشت يكي از بهترين‌ فرصت‌هايي كه ما مي‌توانيم ضرورت نياز به وجود روحاني را تثبيت كنيم همين فرصت حج و عمره است.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در خصوص فرهنگ شدن برخي آداب زيارت به صورت غلط گفت: اينكه مرسوم شده در خصوص اينكه هر جا كه به زيارت مي‌رويم بايد حتما ذكر مصيبت داشته باشيم هيچ منبع روايي و شرعي ندارد. در كجاي مفاتيح آمده كه مثلا بعد از فلان زيارت يك ذكر مصيبت هم بخوانيم.
وي خاطر نشان كرد: آيا در كنار قبرستان بقيع حتما بايد ذكر مصيبت داشته باشيم يا اينكه بهتر است به زائران بگوييم كه تا چه ميزان رفتارهاي ما با حضرت زهرا (س) و پيامبر اكرم نزديك است و همگوني دارد.
پایان پیام.اجاقی 

ارسال نظر