سودان ۵ ميليون حافظ كل قرآن دارد

۱۳۸۸/۱۲/۲۴ ۱۷:۱۰:۱۷

حجت‌الاسلام والمسلمین حامد ملكوتي‌تبار، رايزن جديد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ايران در سودان گفت: نيمي از جمعيت باسواد سودان حافظ كل قرآن هستند، يعني ۵ ميليون نفر از جمعيت ۴۰ ميليوني سودان، حافظ قرآن هستند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاری فارس حجت‌الاسلام والمسلمین حامد ملكوتي‌تبار در بازديد از خبرگزاري فارس به بيان جايگاه فرهنگي و وضعيت كنوني انديشه در سودان پرداخت.

* سودان 5 ميليون حافظ كل قرآن دارد

ملكوتي‌تبار با تأكيد بر اينكه اهالي سودان عاشق انقلاب اسلامي ايران هستند،‌ گفت: يكي از اين افراد، مرحوم «محمد طاها» سردبير سابق روزنامه الوفاق بود. وي تا اندازه‌اي عاشق ايران، تشيّع و امام خميني (ره) بود كه در سال 82 به دست وهابيت كشته و سرش از تن جدا شد.

رايزن فرهنگي ايران در سودان، محمد طاها را مردي حق‌طلب، مبارز و از دلباختگان امام خميني (ره) معرفي كرد و افزود: وي نام پسرش را «خميني صغير» گذارده بود. وقتي علت نامگذاري پسرش را جويا شدم گفت: «خميني كبير» يك نفر بيشتر نيست و او امام خميني (ره) است. وي در پاسخ به دشمنان گفته بود «خداوند شيعيان را زنده نگه دارد كه از دوستداران ابوتراب هستند».

وي اظهار داشت: به روستايي در سودان سفر كردم كه 72 نوجوان كمتر 15 سال داشت. از اين تعداد 43 نفر پسر بودند و جالب اينكه نام 17 تن از آنها خميني بود. بيشتر سوداني‌ها اهل تسنن و پيرو مذهب مالكي هستند، اما عاشق امام حسين (ع) و ائمه اطهارند.

ملكوتي‌تبار، سودان را كشور قرآن دانست و افزود: نيمي از جمعيت باسواد سودان حافظ كل قرآن هستند، يعني 5 ميليون نفر از جمعيت 40 ميليوني سودان، حافظ قرآن هستند. سودان 40 ميليون نفر جمعيت دارد كه از اين تعداد 30 ميليون نفر مسلمان، 8 ميليون نفر مسيحي و مابقي نيز جزو پيروان ساير مذاهب هستند.

وي با اشاره به اصطلاح «فُتحت سودان بالقرآن» گفت: مردم سودان معتقدند كه اين كشور به وسيله قرآن فتح شده است نه با جنگ و نبرد.

رايزن فرهنگي ايران در سودان با اشاره به مراكز آموزش قرآن شبانه‌روزي در اين كشور گفت: ايم مراكز در اصطلاح «خُلوه» نام دارند. در اين مراكز، جوانان 8 تا 20 سال پذيرش مي‌شوند و تا هنگامي كه 10 جزء از قرآن را حفظ نكنند، اجازه ديدار خانواده را ندارند. جالب اينكه هزينه يك مركز آموزش شبانه‌روزي كه 180 دانش‌پذير قرآن دارد، برابر با هزينه يك خانواده 5 نفري در تهران است.

وي با تأكيد بر اينكه مردم سودان از زندگي بسيار ساده‌اي برخوردار هستند، گفت: اين سادگي را حتي در ديداري كه با وزير اوقاف اين كشور داشتم، مشاهده كردم.

* توانايي مقابله با وهابيت را در جبهه فرهنگي دارا هستيم

حجت‌الاسلام والمسلمین ملكوتي‌تبار در بخش ديگري از اين ديدار، در خصوص فعاليت‌‌هاي فرقه انحرافي وهابيت در قاره آفريقا و به ويژه سودان گفت: در سودان نبرد و رقابت تمام عياري بين تشيع و وهابيت براي انجام فعاليت‌‌هاي فرهنگي وجود دارد و وهابي‌ها به صورت مداوم در پي خنثي كردن اقدامات فرهنگي ـ مذهبي شيعيان است.
وي ادامه داد: به عنوان مثال، قول مفروش كردن مسجدي در سودان را داديم. هنوز به ايران بازنگشته بوديم كه باخبر شديم وهابي‌ها مسجد را مفروش كرده‌اند.

رايزن فرهنگي ايران در سودان با تأكيد بر اينكه وهابيت، «سودان» دروازه فتح آفريقا مي‌داند، ابراز داشت: به همين دليل، وهابي‌ها تلاش‌هاي گسترده‌اي براي جذب جوانان اين كشور به وهابيت انجام مي‌دهند.

اين كارشناس علوم ديني اظهار داشت: در جبهه مالي، توانايي مقابله با وهابيت را نداريم، اما مي‌توانيم اقتدارمان را در زمينه‌هاي معنوي و فرهنگي به رخ بكشيم.

رايزن فرهنگي ايران در سودان تصريح كرد: برپايي نمايشگاه‌هاي مختلف از آثار فرهنگي، براي شناساندن فرهنگ دو كشور به يكديگر ضروري به نظر مي‌رسد.

* احياي كرسي آموزش زبان فارسي در دانشگاه خارطوم ضروري به نظر مي‌رسد

حجت‌الاسلام والمسلمین ملكوتي‌تبار در خصوص وضعيت زندگي مردم سودان گفت: پس از كشف نفت در سودان در سال 2000 ميلادي، زندگي مردم اين كشور متحول شده و آداب و رسوم و فرهنگ آنها جهشي ناگهاني پيدا كرده است.
وي افزود: با وجود اينكه مردم سودان از تمكّن مالي چنداني برخوردار نيستند، اما تمام خطوط تلفن ثابت در اين كشور مجهز به پورت ADSL با حداقل سرعت 128 كيلوبايت در ثانيه هستند. جالب اينكه سرانه مطالعه روزنامه در خارطوم پايتخت سودان، بيشتر از تهران است.

رايزن فرهنگي ايران در سودان در خصوص وضعيت علمي فرهنگي اين كشور آفريقايي اظهار داشت: دانشگاه بين‌المللي آفريقا از 17هزار دانشجو و 7 دانشگاه زيرمجموعه تشكيل شده است. يكي از اين دانشگاه‌ها، دانشگاه خارطوم است.

وي با بيان اينكه دانشگاه خارطوم تا دو سال پيش داراي كرسي تدريس زبان فارسي بوده است، ادامه داد: متأسفانه به علت عدم حمايت از سوي ايران، اين كرسي به تعطيلي كشانده شد. در صورتي كه رهبر معظم انقلاب تأكيدات بسياري در آموزش زبان فارسي به آفريقايي‌ها دارد.

ملكوتي‌تبار، پروفسور حسن ملكي؛ رئيس دانشگاه خارطوم را از عاشقان امام خميني (ره) دانست و افزود: وي از تعطيلي كرسي آموزش زبان فارسي در دانشگاه خارطوم، ابراز ناراحتي كرده و آمادگي همكاري خود براي احياي مجدد اين كرسي را اعلام كرده است.

وي در خصوص اهميت و نقش رسانه در دنياي كنوني گفت: معتقدم اگر انسان 100 ساعت وقت دارد، بايد 40 ساعت را صرف كار و فعاليت كند، 10ساعت را به آسيب‌شناسي و تحليل كارهاي خود اختصاص دهد و 50 ساعت بقيه را به اطلاع‌رساني در خصوص اين امور مشغول شود.

ملكوتي‌تبار در پايان تصريح كرد: اگر به دنبال موفقيت در كاري هستيم، بايد در اطلاع‌رساني آن موفق عمل كنيم، زيرا دنياي امروز پيوند محكمي با رسانه دارد و موفقيت در انجام امور، در گروي اطلاع رساني موفق در آن زمينه است.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر