حجت الاسلام والمسلمین صدیقی:
آیت الله بهجت سالک راه خدا و عبد واقعی بود/ نکاتی از سلوک معنوی

۱۳۸۸/۱۲/۰۳ ۱۵:۵۲:۴۱

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از  خبرگزاری مهر ،مراسم بزرگداشت شخصیت علمی و عرفانی مرجع عالیقدر تشیع آیت الله محمد تقی بهجت با عنوان پیرعشق شامگاه یکشنبه باشکوه خاصی در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد.

در این مراسم که آیت الله باریک بین نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین، بیش از یک هزار تن از روحانیون، طلاب، دانشجویان، استادان و علاقمندان به شخصیتهای مذهبی حضور داشتند، حجت الاسلام والمسلمین صدیقی گفت: آیت الله بهجت عبدی پارسا، ولی صالح خدا، الگوی اهل دل بود و توانست با ارتباط نزدیک با خدا به تعالی معنوی برسد.

وی افزود: این عالم جلیل القدر آموزه های فراوانی داشت و گوهر نابی بود که سیر ملکوتی داشت و تربیت یافته مکتب علوی و به مقام جمع الجمع هم نائل شده بود.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: آیت الله بهجت اهل دنیا نبود و با هوی و هوس سنخیت نداشت و چون عاشق واقعی خدا بود، نزد خداوند قرابت خاصی داشت و با عبادت خالصانه توانست در زمره اولیا خدا جای گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی یادآورشد: این مرجع تقلید به جایی رسیده بود که دیگر به غذای ظاهر و دنیا  نیازی نداشت و هیچگاه خود را مطرح نکرد و در همه حال ذکر خدا می کرد و آنقدر با فکر و حافظه بود که در هنگام طرح سئوالات پیچیده هم بدون مراجعه به منابع علمی پاسخگوی سئوالات بود.

وی اظهار داشت: نشاط تدریس و عبادت در ایشان وصف ناشدنی بود و گاهی عبادات و نماز و ذکر آیت الله ساعتها طول می کشید.

امام جمعه موقت تهران در ادامه سخنانش خاطر نشان کرد: علم آموزی و عمل به آموخته ها از توصیه های موکد آیت الله بهجت بود و می گفت: اگر تقوی داشته باشید خداوند معلم شما خواهد شد و با رحمت و لطف خود انسانها را هدایت می کند.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی به تشییع باشکوه این عالم دینی هم اشاره کرد و افزود: علیرغم آنکه ایشان هرگز خود را در رسانه ها مطرح نمی کرد و شهرت گریز بود حضور مردم در مراسم تشییع خیره کننده بود که نشان داد هر کس رابطه خود با معبود را اصلاح کند، خداوند رابطه وی با مردم را درست می کند و محبوب خلق می شود.

آیت الله بهجت اسوه عارفان و سالکان بود

حجت الاسلام  والمسلمین حسین گنجی از روحانیون حوزه علمیه قم هم با اشاره به شخصیت مذهبی و علمی این مرجع عالیقدر شیعه اظهار داشت: حجاب های مادی بین آیت الله بهجت و خدا از میان برداشته شده و این عالم خدابین شده بود و اسوه عارفان و سالکان بود.

حجت الاسلام والمسلمین گنجی، بنده خدا بودن و دوری از معصیت را موجب رسیدن به مقام عرفان این عالم ذکر کرد و یادآورشد: آیت الله بهجت دائم الذکر بود و با عالم غیب ارتباط داشت و به خاطر آن که عشق واقعی به اهل بیت(ع) داشت در طول نزدیک به یک قرن زندگی پر افتخار هرگز گناه نکرد و از دایره ولایت دور نشد.

حجت الاسلام والمسلمین علی بهجت فرزند آیت الله بهجت هم در این مراسم با ذکر خاطراتی از دوران زندگی این مرجع تقلید گفت: آیت الله بهجت هرگز منیت نداشت و برای خود شخصیتی قائل نمی شد و هرگز اجازه نمی داد در مورد خصوصیاتش حرفی گفته شود.

وی اضافه کرد: روزانه بیش از 12 ساعت عبادت می کرد و در شبانه روز بیش از چهار ساعت نمی خوابید و هرگز از دعا و نیایش و نماز خسته نمی شد وبا خواندن نماز و زیارت مرقد مطهر ائمه نشاط  روحی و جسمی خاصی می گرفت که در چهره اش کاملا نمایان بود.

حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن باریک بین دبیر همایش هم در خصوص اهداف برگزاری مراسم نکاتی را بیان کرد و گفت: آشنایی نسل جوان با الگوهای عملی تقوی و حرکت در مسیر مردان الهی مهمترین هدف برگزاری مراسم بزرگداشت آیت الله بهجت در قزوین بود.

در این مراسم از دوتن از استادان اخلاق حجج اسلام جواد ملکی  و غلامرضا شرافتی با اهدا لوح تجلیل شد.

زندگینامه و تالیفات آیت الله بهجت

آیت الله العظمی محمد بهجت فومنی در اواخر سال 1334 ه.ق در خانواده ای دیندار و تقوا پیشه، در شهر مذهبی فومن واقع دراستان گیلان، چشم به جهان گشود وهنوز16 ماه ازعمرش نگذشته بود که مادرش را از دست داد و از اوان کودکی طعم تلخ یتیمی را چشید.

آیت الله بهجت پس از اتمام دوره سطح، و درک محضر استادان بزرگی چون آیات عظام: آقا سید ابوالحسن اصفهانی(ره)، آقا ضیاء عراقی(ره)، و میرزای نائینی(ره)، به حوزه گرانقدر و پر محتوای آیتِ حقّ حاج شیخ محمد حسین غروی اصفهانی (ره)، معروف به غروی وارد شد و در محضر آن علامه کبیر به تکمیل نظریات فقهی و اصولی خویش پرداخت، و به یاری استعداد درخشان و تأییدات الهی از تفکرات عمیق و ظریف و دقیق مرحوم علامه کمپانی، که دارای فکری سریع و جوّال و متحرک و همراه با تیز بینی بوده، بهره ها برد.

حضرت آیت الله بهجت دارای تألیفات متعددی در فقه و اصول است فهرست عمده تألیفات ایشان که برخی نیز با اصرار و پشتکار برخی از شاگردانشان به چاپ رسیده عبارتند از: رساله توضیح المسائل ( فارسی و عربی )، مناسک حجّ، وسیله النجاة، جامع المسائل و تألیفات آماده چاپ و نشر شامل:  جلد اول از کتاب صلوة، جلد اول از دوره اصول، تعلیقه بر مناسک شیخ انصاری، تألیفاتی که هنوز اقدام به چاپ آنها نشده است:  بقیه مجلّدات دوره اصول، حاشیه بر مکاسب شیخ انصاری، دوره طهارت، بقیه مجلّدات دوره کتاب الصلوة همچنین ایشان در تألیف سفینة البحار با مرحوم حاج شیخ عباس قمی (ره) همکاری داشته و قسمت زیادی از سفینة البحار خطی، به خط ایشان نوشته شده است.

آیت الله بهجت در 28 اردیبهشت سال 88 و در سن 94 سالگی دارفانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت و در جوار مرقد مطهر حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد. روحش شاد 

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر