دقّ‌الباب كردن مساجد در پايان ماه صفر سند تاريخي ندارد

۱۳۸۸/۱۱/۲۷ ۱۵:۳۹:۴۸

يك كارشناس مركز ملي پاسخگويي به سئوالات ديني گفت: دق‌الباب كردن مساجد، سند تاريخي ندارد و از سيره بزرگان و علما نبوده است و بدعت‌گذاران در دين از رحمت خدا به دور هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج،حجت‌الاسلام محسن جنتي‌منش از كارشناسان مركز ملي پاسخگويي به سئوالات ديني در گفت‌وگو با خبرنگار آيين و انديشه فارس با بيان اينكه ماه صفر، ماهي حزن‌آميز و اندوهناك است، گفت: ابتداي ماه صفر مصادف با ورود كاروان اسرا به شهر شام است، همچنين بيستم اين ماه نيز روز اربعين و مصادف با بازگشت اسرا به مدينه است.

وي افزود: در روز 28 صفر نيز طبق نقل‌هاي مشهور، رحلت پيامبر اكرم (ص) است و به همين دليل بزرگ‌ترين مصيبت وارده به امت اسلامي در ماه صفر رخ داده است. از همين رو اين ماه را ماه مصيبت و عزا مي‌خوانند.

جنتي‌منش با بيان اينكه در انتهاي ماه صفر شهادت امام حسن (ع) و امام رضا (ع) قرار دارد، گفت: در ماه صفر كه ماه حزن اهل‌بيت (ع) است، شيعيان محزون هستند، چرا كه امام صادق (ع) فرموده است: «ليفرحون لفرحنا ويحزنون لحزننا» يعني شيعيان در شادي اهل‌بيت، شاد و در عزاي آنها غمگين هستند.

وي با بيان اينكه ماه ربيع‌الاول، ماهي سرورآميز براي اهل بيت و شيعيان آنهاست، گفت: در روز اول اين ماه حادثه ليلة‌المبيت و نزول آيه 207 سوره بقره در مورد حضرت علي (ع) رخ داده است. در روز دهم اين ماه نيز سالروز ازدواج پيامبر با حضرت خديجه (س) است، همچنين طبق نقل اهل سنت در روز 12 ربيع‌الاول و طبق نقل اكثر بزرگان شيعه در روز هفدهم ربيع‌الاول، ولادت پيامبر رخ داده است.

اين كارشناس علوم ديني با اشاره به روايت «من بشّرني بخروج صفر فله‌الجنة» گفت: به اعتقاد ما اين روايت از سنديت متقني برخوردار نيست و به احتمال فراوان در مورد ابوذر غفاري بيان شده است، اما عده‌اي اين روايت را دال بر اين گرفته‌اند كه بشارت دادن پيامبر به اتمام ماه صفر، ثواب و پاداش دارد.

وي ادامه داد: نفس اين كار اشكالي ندارد، اما متاسفانه در بسياري از موارد اين اعمال با خرافات مخلوط شده و به مواردي انحرافي در دين تبديل مي‌شوند.

يكي از معروف‌ترين رسومي كه در حال حاضر نيز از طريق عوام انجام مي‌شود، «دق‌الباب كردن 7 مسجد» و خطاب قرار دادن پيامبر مبني بر اتمام ماه صفر است.

جنتي‌منش با تاكيد بر اينكه دق‌الباب كردن مساجد، سند تاريخي ندارد و از سيره بزرگان و علما نبوده است، ادامه داد: اگر عملي در دين وارد نشده باشد و با عنوان دين انجام شود، علاوه بر اينكه ثوابي ندارد، بلكه گناه نيز محسوب مي‌شود، چرا كه بدعت در دين نهي شده است.

اين كارشناس مركز ملي پاسخگويي به سئوالات ديني با تاكيد بر اينكه بدعت‌گذار در دين مورد خشم خدا و رسول خداست، افزود: افرادي كه سنت‌هاي غيرديني را با اسم دين و به عنوان عملي مستحب ترويج مي‌كنند، دچار فعل حرام شده و از رحمت خدا دور مي‌شوند.

جنتي‌منش با بيان اينكه افراد مؤمن در عزاداري‌ها و شادي‌هاي مذهبي از بدعت‌گذاران دنباله‌روي نمي‌كنند، بيان داشت: اگر در مناسبت‌هاي مذهبي دنباله‌رو خرافات و انحرافات ديني باشيم، نه تنها بهره و پاداشي از آن نمي‌گيريم، بلكه باعث بروز انحراف و بدعت در دين مي‌شويم و به اين ترتيب ديگر چيزي از اسلام ناب باقي نمي‌ماند.

اين كارشناس علوم ديني، لعنت خدا را شامل حال بدعت‌گذاران دانست و افزود: بدعت در دين عملي حرام است و مردم بايد همواره مراقبت كنند تا ناخواسته به اين كار مبادرت نورزند.

جنتي‌منش در پايان در خصوص اعمال مستحبي روز اول ماه ربيع‌الاول گفت: روز نهم ماه ربيع‌‌الاول با آغاز ولايت امام زمان (ع) مصادف است و مي‌توان از اين ايام براي شادي‌هاي مشروع و اعمال مستحبي استفاده كرد، همچنين روزه روز اول ماه ربيع‌الاول عملي پسنديده و سفارش شده است.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر