زنان كربلا
«ماريه» بانويي كه خانه‌اش‌ مركز تجمع‌ هواداران امام حسين (ع) بود

۱۳۸۸/۱۱/۰۶ ۱۵:۴۸:۴۲

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاری فارس، وقتي امام حسين (ع) كاروان حسيني را به راه انداخت از دوستان و نزديكان خويش دعوت كرد تا با ملحق شدن به اين كاروان رسالت عظيمي را به سرانجام رسانند.

در اين بين، زناني دلير و متعهد از قبيله بني‌هاشم و قبايل ديگر دعوت مولايشان را لبيك گفتند و با حضور خود در اين كاروان، مهم‌ترين رسالت را كه پيام رساني نهضت عاشورا بود به نحو احسن انجام دهند.
زنان كربلايي افرادي بودند كه با گذشتن از لذت‌هاي مادي و غلبه برنفس خود به درجه‌اي از ايمان و تعهد رسيدند كه لياقت همراهي با سيدالشهدا (ع) و دفاع از حريم اسلام را پيدا كردند.

امام حسين (ع)، براي اين سفر سرنوشت‌ساز، زناني را برگزيد كه سخنوراني عالمه، شيرزناني مؤمنه و خدمتگزاراني شايسته براي اسلام باشند، چرا كه اباعبدالله (ع) خوب مي‌دانست، حضور اين شير زنان، كامل‌كننده رسالت عظيمش خواهند بود.

در اين بين، بودند بانوان غيرتمندي كه به ظاهر در جمع همراهان امام در نبرد حق عليه باطل نبودند، اما در مسير حركت كاروان اسرا در شام و كوفه با رفتار هوشمندانه خود در راستاي انتقال و ترويج پيام عاشورا و قيام اباعبدالله (ع) تلاش كردند.

* «مارية‌ بنت ‌‌سعد» بانويي‌ كه‌ خانه‌اش‌ مركز تجمع‌ شيعيان‌ بود

«ماريه‌ عبديه‌» يكي از همان بانوان غيرتمندي است كه نبودش در كاروان امام حسين (ع) مانع از اين نشد كه در اين نهضت عظيم نقشي نداشته باشد.

ماريه در دل‌ هواي‌ ياري‌ رساندن به سيدالشهدا (ع) را داشت؛ آن زمان كه كوفه مركزي براي حوادث‌ توطئه‌آميز عبيدالله‌ شده بود، اين بانو آرام ننشست و براي مبارزه با اوضاع پيش آمده و ياري دادن به حسين بن علي (ع) خانه‌اش را‌ محل امني‌ براي‌ هواداران‌ امام حسين (ع) قرار داد.

اين‌ بانوي‌ شيعه‌‌ از طايفه‌ «عبدالقيس‌» بود و او را مارية‌ بنت‌ سعد نيز ‌ناميده‌اند؛ ماريه توانست با اين اقدام نيك خود منزلش را محلي براي‌ گفت‌ و شنودها و تحليل‌ اخبار سياسي‌ آن‌ روز به‌ نفع‌ سيدالشهدا (ع) قرار دهد.
عبيدالله پس از اينكه از طريق جاسوسانش از اقدام ماريه مطلع شد، به مأمورانش دستور داد تا جلوي اين فعاليت را بگيرند و راه‌ منزل‌ اين‌ بانو را براي‌ شيعيان‌ مشتاق‌ سد كنند.

اين‌ بانوي غيرتمند شيعي، گرچه‌ خود در عرصه كربلا حضور نداشت، اما توانست‌ با وقف منزلش براي ياري دادن به امام حسين (ع) مردان‌ جنگي‌ را از خلال‌ مباحث‌ اين‌ خانه‌ راهي‌ كاروان‌ حسيني‌ كند.

يزيد بن‌ ثبيت‌ و فرزندان عبدالله و عبيدالله بن‌ يزيد از همين جلسات نقد و تحليل‌هاي‌ سياسي‌ خانه‌ ماريه‌ راه‌ خويش‌ را يافتند و به‌ كربلا‌ براي‌ ياري‌ فرزند رسول‌ خدا (ص) شتافتند.

پایان پیام.اجاقی
منبع خبر : فارس نیوز

ارسال نظر