درخواست رسمی حج و زيارت درباره واگذاری پيگيری عمره به وزارت خارجه منعكس نشده است

۱۳۸۸/۱۰/۲۲ ۱۵:۴۱:۴۰

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از امور حج و زیارت صدا و سیما، رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز، سه‌شنبه، 22 دی‌ماه، در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه در ادامه پاسخ به سؤال خبرنگار ما افزود: با اين وجود به عنوان وظيفه اصولی وزارت خارجه در حفظ حقوق اتباع ايرانی اين مسئله را به طور جدی دنبال می‌كنيم.

مهمان‌پرست تأكيد كرد: حفظ شئونات و كرامت زائران حتما بايد توسط كشور ميزبان رعايت شود و اين مسئله در دستور كار ما قرار دارد و اميدواريم در اين راستا مشكلی به وجود نيايد.

يادآور می‌شود چندی پيش معاون سازمان حج زيارت اعلام كرده بود مسئله پی‌گيری عمره از سوی شورای عالی حج كه رياست آن برعهده رئيس‌جمهور است، به وزارت خارجه واگذار شده است.

خبرنگاری درباره توهين امام جمعه رياض به آيت‌الله العظمی سيستانی و ادامه اين روند در برخی رسانه‌ها سؤال كرد و در پاسخ شنيد: اين اقدام ناپسند كه توسط برخی نهادهای مذهبی تكفيری به صورت كينه‌توزانه نسبت به علمای اسلام مطرح می‌شود، از نظر همه مسلمانان و پيروان اهل‌بيت (ع) محكوم است.

سخنگوی دستگاه ديپلماسی اضافه كرد: آيت‌الله العظمی سيستانی جدای از بحث شيعه و سنی مورد احترام همه مسلمانان دنيا هستند و چنين برخوردهايی اهانت به جهان اسلام محسوب می‌شود و اميدواريم شاهد تكرار چنين رويكردهايی كه موجب شكسته‌شدن حريم علمای مذهبی می‌شود، نباشيم.

سخنگوی وزارت خارجه:

آيت‌الله العظمی سيستانی جدای از بحث شيعه و سنی مورد احترام همه مسلمانان دنيا هستند و چنين برخوردهايی اهانت به جهان اسلام محسوب می‌شود و اميدواريم شاهد تكرار چنين رويكردهايی كه موجب شكسته‌شدن حريم علمای مذهبی می‌شود، نباشيم

اقدام جنبش فتح در منتشر كردن بيانيه گروهك منافقين در سايت خود محور سؤال خبرنگاری بود كه مهمان‌پرست در پاسخ با محكوم‌كردن اين اقدام و با اشاره به سابقه روشن تروريستی اين گروهك، اظهار كرد: در غياب سفير، كاردار اين كشور به وزارت خارجه احضار و مراتب اعتراض شديد كشورمان به وی ابلاغ شد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنين درباره اقدام آمريكا در حمله به شيعيان يمن تصريح كرد: ما هرنوع دخالت كشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را در اين مسئله نادرست و استفاده از شيوه‌های نظامی را در حل مشكلات كاملا ناكارآمد می‌دانيم و معتقديم منجر به افزايش تنش‌ها می‌شود.

وی افزود: ما از رويكرد جديد دولت يمن درباره گفت‌وگو با گروه‌های مختلف درباره اين مسئله استقبال كرده و تصور می‌كنيم بايد به ريشه‌های اين مشكلات از جمله فقر و بيكاری بيشتر توجه شود و كشورهای مختلف هم به جای لشكركشی بايد تلاش كنند كه اقتصاد اين كشورها رشد كند تا زمينه‌های افراط‌گرايی و تروريسم از بين برود و برخی كشورهای اروپايی هم با همين رويكرد اعلام آمادگی كرده‌اند.

سخنگوی دستگاه ديپلماسی درباره مسائل مطرح‌شده نسبت به نامه دولت عراق به آژانس بين‌المللی انرژی اتمی درباره تأسيسات هسته‌ای ايران توضيح داد: درباره استانداردهای نيروگاه بوشهر و برخی تأسيسات اتمی ايران، با رايزنی‌ها و اقدامات فراوانی كه انجام شد، دوستان ما در منطقه در جريان ريز اين موضوع قرار گرفتند و نگرانی آن‌ها برطرف شد و ما ملاحظات زيست‌ محيطی مردم منطقه درك می‌كنيم.

خبرنگاری با طرح اين پرسش كه واكنش ايران به سخنان اخير وزير خارجه آمريكا درباره اعمال تحريم‌های جديد عليه ايران چيست، رابطه آن را با اظهارات تهديدآميز ژنرال پترائوس، فرمانده نيروهای مركزی ارتش آمريكا در منطقه خاورميانه مورد سؤال قرار داد كه مهمان‌پرست در پاسخ گفت: اين تحريم‌ها كارآمد و رويكرد سازنده‌ای نيست و با اين روش موضوعات حل نمی‌شود. بهترين راه رويكردی است كه حقوق كشورهای مختلف از جمله حقوق مسلم ما در مسئله هسته‌ای را محترم بشمارد و دخالت دادن مسائل سياسی و اغراض خاص در رويه حقوقی پرونده هسته‌ای ايران صحيح نيست.

وی با نسنجيده و غيرمسئولانه خواندن اظهارات پترائوس، تأكيد كرد: در ميان صداهای مختلفی كه از آمريكا شنيده می‌شود، تلاش دارند اين صدا را بلندتر به گوش جهانيان برسانند كه نشان‌دهنده بازگشت به عقب است.

مهمان‌پرست با اشاره به سفر اخير وزير خارجه به عراق، درباره مسائل مرزی موجود بين دو كشور توضيح داد: در مزر 1400 كيلومتری دو كشور به صورت طبيعی امكان دارد كه سوءتفاهماتی به وجود آيد ولی با توجه به رابطه راهبردی و خوب ايران و عراق، حل اين مسائل در چارچوب قرارداد 1975 به طور طبيعی انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنين درباره سفر متكی، وزير امور خارجه به سوريه هم تصريح كرد: اين سفر در راستای رايزنی‌های مستمر كشورهای منطقه انجام گرفت كه يكی از دستوركارهای آن مسئله فلسطين بود. ما معتقديم روندی را كه خط سازش آغاز كرده، از موضع قبلی هم ضعيف‌تر است و رژيم صهيونيستی هيچ‌يك از بندهای اين توافق را نپذيرفته و نمی‌پذيرد.

علت عدم حضور ايران در كنفرانسی كه قرار است در انگليس درباره افغانستان برگزار شود، مورد سؤال خبرنگاری قرار گرفت كه در پاسخ آن سخنگوی وزارت خارجه گفت: ما مطمئن نيستيم كه اين كنفرانس تا چه ميزان به نفع مردم افغانستان است و با توجه به رويكردها و دستور كار آن تصور می‌شود بيشتر دنبال موضوعات داخلی كشور انگليس است تا حل مشكلات مردم افغانستان.

رامين مهمان‌پرست: ديپلمات‌های كشورمان با هوش و ذكاوت خود، از حقوق ملت دفاع می‌كنند و ما از رسانه‌ها انتظار داريم در انعكاس اخبار دقت‌نظر داشته باشند.

سخنگوی دستگاه ديپلماسی كشور درباره بازگشت اعضای گروهك منافقين به ايران توضيح داد: مسئولان از بازگشت اتباع ايرانی به كشور استقبال می‌كنند، ولی اگر در بين آن‌ها كسانی باشند كه جرمی را مرتكب شده باشند كه قابل اغماض نباشد، به آن رسيدگی می‌شود.

وی اخبار منتشره درباره پناهندگی تعدادی از ديپلمات‌های كشورمان را جريان‌سازی و فضاسازی رسانه‌ای دانست و تأكيد كرد: ديپلمات‌های كشورمان با هوش و ذكاوت خود، از حقوق ملت دفاع می‌كنند و ما از رسانه‌ها انتظار داريم در انعكاس اخبار دقت‌نظر داشته باشند.

سخنگوی وزات خارجه درباره پخش فيلم ضد ايرانی 300 در يكی از شبكه‌های تلويزيونی تركيه با اشاره به روابط فرهنگی و سياسی ايران با دوستان خود در منطقه، گفت: هرجا مسئله‌ای رخ دهد كه به تاريخ كشورمان اهانت شود، با آن برخورد می‌كنيم.

يادآور می‌شود، موضوع خريد سوخت، سفر هيئت‌ پارلمانی انگليس به ايران، موضع ايران در قبال گروه‌های مختلف عراقی، ميانجی‌گری ايران در حل مسائل قفقاز، سفر وزير خارجه عمان به ايران و غيره، ديگر مسائل مطرح‌شده در نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه بود.

پایان پیام.اجاقی


 

ارسال نظر