سالمترين حج تمتع تاريخ معاصر ايرانيان برگزار شد

۱۳۸۸/۰۹/۲۸ ۱۴:۲۰:۳۹

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از  امور  حج و زیارت صدا و سیما،حسين حاتمي، رئيس دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و عضو كميته كشوري آنفلوانزا كه به عنوان نماينده وزارت بهداشت در مراسم حج تمتع امسال حضور داشت، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: در سايه عنايات الهي، حج تمتع امسال به عنوان سالمترين و كم‌خطرترين حج تمتع در تاريخ پزشكي معاصر، ثبت خواهد شد. زيرا نه تنها با همه‌گيري وسيع و غيرقابل كنترل آنفلوآنزاي فصلي يا آنفلوآنزاي با منشاء خوكي مواجه نشديم بلكه به طرز بي‌سابقه‌اي ميزان بروز ساير بيماري‌هاي عفوني و غيرعفوني و حتي حوادث و سوانح هم كاسته شده بود و اين تجربه قابل تكراري است كه لازم است در همه سفرهاي زيارتي كشورهاي اسلامي، مورد توجه قرار بگيرد.

عضو كميته كشوري آنفلوآنزا افزود: عوامل موثر بر كاهش ميزان بروز بيماري‌ها در حج تمتع سال جاري را مي‌توان در قالب چند نكته خلاصه كرد كه مهمترين آن لطف و عنايت و مشيت ويژه الهي در سال جاري كه حج اكبر ناميده مي‌شد و بعد از آن آموزش موازين پيشگيري به زائران همه كشورهاي اسلامي و به خصوص زوار ايراني مبني بر شست وشوي مرتب دستها با آب و صابون و استفاده از ماسك در مواقع لازم بود.

وي گفت: علاوه بر آن حذف حدود 40 هزار نفر از متقاضياني كه دچار زمينه بيماري‌هاي قلبي، عروقي، ريوي، كليوي و امثال اينها بودند و به تعويق انداختن حج سال جاري آنها، در نظر گرفتن اتاق‌هاي جداسازي (ايزولاسيون) بيماران تب‌دار در هتل‌هاي محل استقرار كاروان‌ها و ويزيت نهايي اين‌گونه بيماران توسط متخصصان اعزامي، آموزش موثر پزشكان كاروان‌ها، استفاده از سجاده شخصي توسط اكثريت زائران ايراني، اقدامات بسيار مفيد متخصصان و كارشناسان بهداشت محيط اعزامي از طريق معاونت سلامت وزارت بهداشت نيز در اين موفقيت تاريخي نقش بسيار مهمي داشت.

حاتمي اضافه كرد: استفاده از تجربيات باليني متخصصان بيماري‌هاي عفوني اعزامي از طريق معاونت سلامت به منظور تشخيص باليني و اپيدميولوژيك موارد مشكوك به آنفلوآنزاي جديد، برنامه‌ريزي‌ها و تلاش‌هاي آگاهانه ساير متخصصان هيئت پزشكي حج و زيارت و متخصصان اعزامي توسط معاونت سلامت وزارت بهداشت وـ مديريت مدبرانه و بسيار عالي مديريت سلامت و درمان حج و زيارت و آمادگي كامل آنها براي مديريت بحران و از جمله حل سريع معضل آبگرفتگي چادرها و تجهيزات در مراحل نهايي تشريق (عرفات، مشعر و مِنا) بدون اينكه كوچكترين وقفه‌اي در انجام مناسك يا خدمات پزشكي ايجاد شود نيز در اين زمينه بسيار مهم بود.

عضو كميته كشوري آنفلوانزا گفت: بارندگي شديد و بي سابقه صبح روز قبل از ايام تشريق كه بدون شك باعث از بين بردن حشرات موذي و زدودن بسياري از ميكروب‌ها و ويروس‌ها شد و به امر الهي ميزان بروز بيماري‌هاي تنفسي بعد از ايام تشريق را در مقايسه با سال‌هاي قبل از 80 درصد به كمتر از 8درصد، كاهش داد.

به گفته وي آغاز حج تمتع سال جاري در شرايطي كه موج آنفلوآنزا تا حدود زيادي عربستان را پشت سر گذاشته بود نيز در موفقيت تاريخي موثر بود.

حاتمي افزود: جالب توجه است افرادي كه در جريان تاثير اين‌گونه اقدامات نيستند و تصور مي‌كنند اين موقعيت بهداشتي مطلوب، به طور اتفاقي و تكرارناپذير پيش آمده است معترضند و مي‌گويند چرا امسال كه هيچ خبري نبود از اعزام 40 هزار نفر از متقاضيان، جلوگيري كردند؟ كه با توجه به توضيحاتي كه داده شد نيازي به پاسخ بيشتري نيست و بهتر است به جاي اين گونه صحبت‌ها به نهادينه كردن تجربيات موفق سال جاري بپردازيم و تهديدهايي را كه خوشبختانه به فرصت تبديل كرديم در برنامه‌ريزي‌هاي همه سفرهاي زيارتي و امثال آن به كار ببريم تا همواره موجبات سلامت شهروندان سرزمين‌مان ايران را فراهم كنيم و از ايجاد نارضايتي در آنها بپرهيزيم.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر