متفکران مسلمان:
غرب باید حضور اسلام را بپذیرد

۱۳۸۸/۰۹/۱۸ ۱۳:۲۲:۲۶

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاری مهر، مفزر گفت: قدرت معادله درحال تغییر است و یک گفتگو جهانی جدیدی در حال شکل گیری است. سقوط امری غیر قابل اجتناب است و ایالات متحده مشکلات بسیاری دارد، چرا که مقروض ترین کشور در جهان است. سالهای اخیر نشان داده که قدرت نظامی آن هم محدود شده و مراکز قدرت دیگری چون چین، هندوستان  و روسیه شکل گرفته اند.

دکتر مفزر استاد مطالعات بین الملل در دانشگاه سینز مالزی و بینانگذار جنبش بین المللی دنیای عادلانه اظهار داشت: رابطه سلطه و کنترل به تحقیر و خشم در جهان اسلام و خشونت منتهی می شود.

وی که در جلسه اسلام و غرب در پارلمان ادیان سخنرانی می کرد همچنین رسانه ها را مورد انتقاد قرار داد و گفت: رسانه باعث شده ما نتوانیم به عنوان یک خانواده بشری در کنار هم باشیم.

وی تأکید کرد که ما نیازمند گفتگویی سه بعدی هستیم. نخستین بعد آن احترام است که تنها زمانی ظاهر می شود که احساس تساوی حاکم باشد. دومین بعد آن آموزش شمول گرایی است و بعد سوم این است که تمایزات ما هرچه باشد نباید به خشونت متوسل شویم چرا که گفتگوی جهانی از بین می رود. در آن صورت یا همه ما نابود می شویم و یا همه ما به رشد و شکوفایی می رسیم.

طارق رمضان متفکر و فیلسوف برجسته مسلمان در این جلسه اظهار داشت که مشکل تنش میان قوه ادراک افراد است که باعث می شود هم غرب و هم مسلمانان خود را قربانی تلقی کنند.

وی افزود: ما باید این حقیقت را  درک کنیم که اسلام اکنون یکی از ادیان غرب است. نه تنها مسلمانان در غرب ادغام شده اند بلکه غرب نیز باید اسلام را بپذیرد.

در یکی دیگر از جلساتی که با عنوان اسلام، عدالت اجتماعی و عدالت جنسی و تنوع دینی برگزار شد عبدالفیصل رئوف از فعالان مسلمان آمریکایی اظهار داشت که قرآن خواستار عدالت و تساوی برای همه است اما مسلمانان در پیروی از آن ناکام عمل کرده اند. از این رو مشکل وضعیت ایده آل مسلمانان نیست بلکه وضعیت حقیقی و کنونی مسلمانان است. اکنون به خوبی می دانیم که خداوند ما را به چه چیزهایی امر کرده اما در پیروی از آن ناقض عمل می کنیم.

رئوف به عنوان یک امام جماعت در نیویورک و رئیس ابتکار عمل بین ادیان قرطبه اظهار داشت که مسلمانان برای ریشه کن کردن افراط گرایی دینی و سوء باورهایی که متداول شده به کمک و یاری سایر جوامع دینی نیاز دارند.

گردهمایی هفت روزه پارلمان ادیان جهان هر پنج سال یکبار برگزار می شود و امسال با حضور 800 سخنران در 700 جلسه، کارگاه و رویدادهای فرهنگی و نیایشی برگزار شد. گردهمایی های گذشته پارلمان ادیان جهان در سال 2004 در بارسلونا، سال 1999 در کیپ تاون و سال 1993 در شیکاگو برگزار شد.

هدف از برگزاری گردهمایی پارلمان ادیان جهان ارزیابی و هماهنگی میان جوامع دینی و معنوی دنیا و تقویت همکاری های آنها در دنیا است. درمیان برخی شرکت کنندگان این گردهمایی بزرگ می توان به طارق رمضان متفکر و فیلسوف مسلمان از سوئیس، کاردینال جورج پل از سیدنی و دالایی لاما رهبر بودائیان تبت اشاره کرد.

این گردهمایی هفت روزه از روز پنجشنبه 12 آذر ماه آغاز شده است.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر