حجت‌الاسلام مقيسه:
بسياري از پيشوايان اهل‌سنت شاگرد امام‌صادق (ع) بوده‌اند

۱۳۸۸/۰۷/۲۰ ۱۳:۵۷:۱۱

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام والمسلمين غلامرضا مقيسه، استاد سطح عالي حوزه ، با بيان اينكه امام صادق (ع) و پدر بزرگوارش در گسترش معارف اهل‌بيت (ع) نقش مهمي داشته‌اند، گفت: امام صادق (ع) در زمان حيات خويش با برگزاري جلسات علمي مختلف، نقش بسزايي در احيا و گسترش فرهنگ ديني اهل‌بيت (ع) داشت.

وي ادامه داد: امام صادق (ع) از فرصت نزاع و درگيري بني‌اميه و بني‌عباس بر سر حكومت بهترين استفاده را كرد و با تربيت شاگردان بي‌شمار، به گسترش مفاهيم و آموزه‌هاي ناب اسلامي پرداخت.

مقيسه با بيان اين نكته كه 4 هزار شاگرد از محضر امام صادق (ع) كسب فيض كرده‌اند، گفت: به همين دليل تعداد رواياتي كه از ايشان نقل شده است، بيشترين روايات نقل شده در بين امامان است. تنها يك شاگرد ايشان به نام «ابان بن تغلب» از امام 30 هزار حديث نقل كرده است.

وي با بيان اينكه شاگردان امام صادق (ع) از تمام فرق بوده‌اند، گفت: برخي علماي عامّه نيز از شاگردان و خدّام امام بوده‌اند. ابوحنيفه، پيشواي مذهب حنفي، يكي از 4 مذهب اهل تسنّن، نيز شاگرد امام‌صادق (ع) بوده است. همچنين «ابو يزيد بسطامى طيفور سقا» نيز كه از اهل سنت بوده و سقايت امام را مي‌كرده است. ابراهيم بن ادهم و مالك بن دينار نيز از شاگردان اهل‌سنت امام بوده‌اند.

اين استاد سطح عالي حوزه علميه ادامه داد: از آنجايي كه امام صادق (ع) مكتب اهل‌بيت (ع) را توسعه داد و فرصت ابلاغ احكام الهي را داشت، مذهب تشيّع به نام ايشان، يعني «مذهب جعفري» شناخته مي‌شود.
مقيسه در بخش ديگري از سخنان خود به «كتاب جَفْر» امام صادق (ع) اشاره كرد و افزود: از «ابن قتيبه» در كتاب «ادب الكاتب» نقل شده است كه امام صادق (ع) كتاب جفر را نوشته است و در آن كتاب كه از پوست بز درست شده، آنچه كه مردم به داشتن آن تا روز قيامت نياز دارند، آمده است. نقل است كه اين كتاب نزد امام‌زمان (عج) نگهداري مي‌شود.

وي ادامه داد: برخي قبول اين موضوع را دشوار مي‌پندارند، در صورتي كه پيشرفت علوم امروز و وجود هزاران كتاب در يك هارد كوچك كامپيوتر، مؤيد اين مطلب است.

مقيسه در قسمت ديگري از سخنان خود، با اشاره به روايتي از ابوبصير گفت: ابوبصير نقل مي‌كند كه در كوفه،‌ همسايه‌اي مرفه و خوش‌گذران داشته كه از انجام محرمات ابايي نداشته است. روزي اين همسايه به ابوبصير مراجعه مي‌كند و از وي مي‌خواهد كه مولايش امام صادق (ع) براي وي چاره‌انديشي كند. ابوبصير مي‌گويد: موضوع را با امام (ع) در ميان گذاشتم و امام گفت: به همسايه‌ات از قول من بگو آنچه از منكرات الهي به جاي مي‌آوري را ترك كن، من هم بهشت خدا را براي تو ضمانت مي‌كنم. ابوبصير مي‌گويد: سخن امام را به همسايه‌‌ام منتقل كردم. پس از چند روز همسايه‌ام قاصدي را به دنبال من فرستاد تا به منزلش بروم. به منزل وي مراجعه كردم و متوجه شدم متحول شده و تمام اموالش، حتي لباس‌هايش را نيز در راه خدا انفاق كرده است. اين وضعيت را كه ديدم برايش با دريافت كمك‌ از ساير مومنان، لوازم اوليه زندگي را فراهم كردم. ابوصير نقل مي‌كند كه مدتي بعد، آن مرد در بستر بيماري قرار داشت. به ملاقاتش رفتم و او را محتضر يافتم. آن مرد بيهوش شد و پس از به هوش آمدن گفت: اي ابابصير! مولايت به وعده خودش وفا كرد. آن مرد اين را گفت و از دنيا رفت. ابوبصير مي‌گويد، چندي بعد، براي انجام فريضه حج به مكه رفتم و پس از آن به مدينه براي ملاقات امام صادق (ع) مراجعه كردم و قبل از آنكه چيزي بگويم، امام گفت: اي ابابصير! ما به وعده‌مان در مورد همسايه‌ات عمل كرديم.

مقيسه با بيان اين روايت گفت: اين روايت نشان‌دهنده آن است كه اگر شخصي با تمام وجود توبه كند، خدا توبه آن را مي‌پذيرد و ائمه نيز از او راضي خواهند بود. اين نشان‌دهنده تأثير كلام اهل‌بيت (ع) و عنايت ويژه آنان به دوستدارانشان است.

پایان پیام.اجاقی


 

ارسال نظر