همايش «اسلام هراسي پس از ۱۱ سپتامبر» آغاز شد

۱۳۸۸/۰۷/۱۴ ۱۶:۰۵:۴۱

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از  خبرگزاری فارس، علي صباغيان دبير اين همايش ضمن عرض خير مقدم به حضار گفت: اسلام هراسان و اسلام ستيزان در كمين نشسته‌اند تا به هر بهانه‌اي به مقابله با اسلام و مسلمانان بپردازند.

رئيس پژوهشكده ارتباطات ميان فرهنگي و بين‌الملل پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با بيان اينكه آمار شكل‌گيري اين همايش به سال 1386 بازمي‌گردد، گفت: اين همايش به همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان آيسسكو، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، دانشكده روابط بين‌الملل وزارت امور خارجه و موسسه مطالعاتي ابن سينا برگزار مي‌شود.

در ادامه اين همايش حميدرضا اخوان، دبير علمي همايش ضمن ارائه گزارشي از اهداف برگزاري همايش اسلام ستيزي گفت: در دو دهه اخير به ويژه پس از حادثه 11 سپتامبر شاهد بيشتر شدن حملات رسانه‌اي به اسلام و مسلمانان هستيم.

اين روند و گسترش آن باعث بروز واكنش‌هايي از سوي رهبران كشورهاي اسلامي شد و آنها را به واكنش واداشت.
مدير گروه مطالعات فرهنگي جهان اسلام پژوهشكده ارتباطات ميان فرهنگي و بين‌المللي ادامه داد: در سال‌هاي گذشته در شهرها و پايتخت‌هاي اسلامي همايش‌هايي براي بررسي اين پديده و يافتن راه‌حل‌هايي مناسب برگزار شده است تا در احقاق حقوق اوليه مسلمانان در جوامع غربي كه همانا آزادي دين است، بكوشد.
وي در پايان سخنان خود تصريح كرد: رويكرد منفي درباره حجاب، نبود ارتباط مناسب ميان دولت و اجتماع مسلمانان، احساسات منفي در قبال مسلمانان و تبعيض عليه آنان و ايجاد محدوديت در انجام فرائض مذهبي از جمله پيامدهاي اسلام‌ستيز در جوامع غربي است.

در بخش ديگري از مراسم آغازين اين همايش، حسن فرطوسي، مدير بخش فرهنگ دفتر منطقه‌اي سازمان آيسسكو به قرائت پيام دبير كل اين سازمان پرداخت.

در قسمتي از اين پيام آمده است: «از ابتداي رسالت پيامبران و آغاز دشمني‌ها و راه افتادن جنگ‌هاي صليبي و حضور استعمار و ظهور پديده شرق‌شناسي، ‌اسلام ستيزي وجود داشته است كه منجر به القاي هراس از اسلام و زدن برچسب تروريست به مسلمانان مي‌شود.

در تبيين اين پديده عواملي برمي‌شمارند كه مهم‌ترين آن خوف از گسترش اسلام و تاثيرگذاري آن در جهان است.»
در پايان مراسم افتتاحيه اين همايش، محمد هادي همايون، مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و رئيس پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات گفت: بررسي پديده اسلام‌هراسي بدون داشتن رويكردي تمدني به آن ممكن نخواهد بود. هيچ تمدني نمي‌تواند بدون ارائه تعريفي از دين به رشد و ادامه خود بپردازد.

وي ادامه داد: در مقايسه با تمدن اسلامي، تمدن غربي رو به زوال است و اگر بگوييم اين تمدن تمدني مرده و تمام شده است حرفي به گزاف نگفته‌ايم. همايون با بيان اينكه تحريف تاريخ از ويژگي‌هاي تمدن غربي است، گفت: طبق اسناد ما سرزمين آمريكا پيش از كشف كريستف كلمب توسط مسلمانان كشف شده است و اين براي اولين بار نيست كه غرب به تحريف تاريخ به سود خود مي‌پردازد.

همايون در پايان سخنان خود با ابراز تاسف از فضاي بسته دنياي رسانه كه اجازه خودنمايي و گسترش را به رسانه‌هاي اسلامي نمي‌دهد، تصريح كرد: امروزه هر مسلمان كه در سرزمين‌هاي غرب زندگي مي‌كند، يك رسانه براي تبليغ و گسترش فرهنگ اسلام است. به همين دليل است كه روز به روز اسلام‌ستيزي در غرب در حال گسترش و افزايش است.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر