۱۴۲۷ سال پس از وقوع جنگ احد
صحّت: رشادت اميرمؤمنان در احد موجب دلگرمي پيامبر (ص) بود

۱۳۸۸/۰۷/۱۲ ۱۲:۴۴:۲۴

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاری فارس،حجت‌الاسلام علي صحت تبريزي، يكي از خطيبان تهران با اشاره به نيمه شوال سال سوم هجرت كه جنگ احد در آن رخ داده است، گفت: كفار قريش پس از شكست سختي كه در جنگ بدر از مسلمانان متحمل شدند،‌سخت در پي انتقام بودند.

وي ادامه داد: ابوسفيان و بزرگان قريش، لشكري مشتمل بر 5 هزار نفر كه شامل 3 هزار شتر و 200 اسب بود، براي حمله به مدينه و كشتن پيامبر (ص) آماده كردند. در سمت چپ اين لشگر «خالد بن وليد»، در سمت راست آن «عكرمة بن ابي‌جهل» و فرمانده پياده‌نظام اين لشكر نيز «صفوان بن اميه» و «عمرو عاص» بودند. «طلحة بن ابي‌طلحه» نيز پرچمدار لشگر بود.

اين خطيب تهراني با ابراز تأسف از اينكه مخالفان تشيّع از «خالد بن وليد» به عنوان شمشير آخته اسلام ياد مي‌كنند، گفت: متأسفانه اين افراد از زحمات و رشادت‌هاي حضرت حمزه (ع) يادي نمي‌كنند و اين كمال بي‌انصافي است.
صحّت با بيان حديثي از پيامبر (ص) كه فرمود «...عَمّي حمزةبن عبدالمطلب اسدالله و اسد رسوله و سيدالشهداء عَلي ناقتي الغضباء...» گفت: امام صادق (ع) نيز مي‌فرمايد: بر پايه عرش نوشته شده است: حمزه، شير خدا و شير رسول خدا و سيد شهيدان است.

اين خطيب هيأت‌هاي مذهبي تهران ادامه داد: در حديثي داريم كه پيامبر به حضرت فاطمه (س) فرمود: اي فاطمه! عموي پدرت، حمزه، سيد شهيدان عالميان از اولين تا آخرين به جز پيامبران و اوصياء پيامبران است. همچنين پيامبر در جايي ديگر فرمود: بهترين برادرانم «علي» و بهترين عموهايم «حمزه» هستند.

اين مبلغ ديني با اشاره به داستان توهين ابوسفيان به پيامبر (ص) و برخورد محكم حمزه با آنان در دفاع از پيامبر (ص) گفت: امام سجاد (ع) مي‌فرمايد از هيچ كسي تعصب پذيرفته نمي‌شود، مگر حمزه، زيرا تعصب حمزه در ايمانش به پيامبر (ص) بود.

صحّت با بيان حديثي از پيامبر گفت: رسول گرامي اسلام مي‌فرمايد: اگر بيم آن نداشتم كه اين عمل بعد از من سنّت شود، دستور مي‌دادم بدن حمزه را روي زمين باقي بگذارند تا پرندگان از آن تغذيه كنند كه در روز قيامت بدن حمزه از چينه‌دان پرندگان جمع شده و مظلوميت آن حضرت بر همگان آشكار شود.

صحت با اشاره به حديثي كه سليمان بن ابراهيم قندوزي حنفي در كتاب «ينابيع المودة» آورده و مورد قبول اهل تسنن نيز هست، گفت: رشادت علي (ع) در جنگ احد به اندازه‌اي بود كه پپامبر (ص) در مورد آن فرمود: اي علي! اگر فقط يك عمل تو، يعني رشادت تو در جنگ احد در يك كفه ترازو گذاشته شود و اعمال اين امّت نيز در كفه ديگر ترازو، كفه اعمال تو از آن‌ها سنگين‌تر است.

حجت‌الاسلام صحّت در پايان تصريح كرد: شخصيت والاي اميرالمؤمنين و رشادت و دلاوري او، نه تنها در جنگ احد، بلكه در تمام مراحل، موجب دلگرمي پيامبر و پيشرفت و اعتلاي اسلام بود.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر