دنياطلبي و نافرماني، تلخ‌ترين شكست اسلام را رقم زد

۱۳۸۸/۰۷/۱۲ ۱۲:۴۲:۴۶

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاری فارس،حجت‌الاسلام محمد ابراهيم اعرابي، با بيان اين نكته كه جنگ احد در پي كينه‌توزي و حس انتقام‌جويي كفار شكل گرفت، گفت: كفار قريش كه از شكست در جنگ بدر به شدت ناراحت و عصباني بودند، به دنبال فرصتي براي انتقام خون كشته‌شدگان خويش مي‌گشتند.
وي ادامه داد: يكي ديگر از اهداف قريش، كسب آبروي از دست‌رفته خود و اعاده حيثيت بود. تا آن زمان سابقه نداشت كه شريف‌ترين و برجسته‌ترين قبيله عرب، ‌چنين بي‌اعتبار و سخيف شود.

اعرابي با تأكيد بر اين نكته بسياري از جنگ‌ها براي كسب پول و قدرت انجام مي‌شده است، گفت: پس از جنگ بدر، راه تجاري قريش كه از شمال سرزمين حجاز به جنوب آن ادامه داشت، قطع شد. بنابراين قريشيان متحمل خسارات مادي بسياري مي‌شدند و درصدد آن بودند كه به هر نحوي شده، اين راه را باز كنند.

اين استاد حوزه علميه، كشتن رسول خدا و نابودي اسلام را هدف‌ ديگري براي برپايي جنگ احد از سوي كفار خواند و افزود: قريش معتقد بود كه با مرگ پيامبر، آبرو و عظمت از دست رفته خويش را باز مي‌يابد. از ديد قريش، پيامبر با شريعت جديدي كه آورده بود، باعث بروز اختلاف بين فرزندان و پدران و غلامان بود.

وي ادامه داد: مجموعه اين عوامل دست به دست هم داد تا كفار، با لشكري 3 هزار نفري و با ساز و برگ فراوان، براي حمله به مدينه اقدام كند. با شنيدن اين خبر، پيامبر پس از مشورت با اصحاب، با لشكري يك هزار نفري، براي مقابله با كفار به خارج از شهر مدينه حركت كرد.

اعرابي، ‌مكان استقرار لشكر پيامبر را منطقه «احد» بيان كرد و افزود: به دليل وقوع جنگ در اين منطقه، آيين غزوه پيامبر به «غزوه احد» معروف شد. البته قبل از استقرار پيامبر در اين منطقه، جمعي 300 نفري به سركردگي «عبدالله بن ابيّ» لشكر پيامبر را ترك كردند.

اين كارشناس مسائل مذهبي ادامه داد: تنها نقطه آسيب‌پذير لشكر اسلام كوه عينين بود، به همين دليل پيامبر 50 نفر را مأمور كرد كه از اين منطقه حفاظت كنند. كارشكني اين افراد،‌ موجب غلبه دشمن شد و حلقه محاصره براي كشتن پيامبر، تنگ‌تر و تنگ‌تر مي‌شد. به حدي كه دندان و سر مبارك پيامبر (ص) بر اثر اصابت شمشير شكست.
اين استاد حوزه علميه با برشمردن دلاوري‌هاي علي (ع) و رشادت‌هاي او براي حفظ جان پيامبر گفت: اگر علي(ع) ‌نبود، چه بسا كه پيامبر (ص) به شهادت مي‌رسيد. علي (ع) در ابتداي جنگ، پرچمدار و حدود 9 تن از مشركان را به هلاكت رساند. همچنين وي به اندازه‌اي جنگيد كه شمشيرش شكست و در راه دفاع از رسول خدا، بدنش نزديك به 70 زخم برداشت.

اعرابي در پايان با بيان اينكه پس از شكستن شمشير علي (ع)، پيامبر «ذوالفقار» را به او هديه كرد، گفت: ذوالفقار، شمشيري دو سر بود و بنا به نقل‌ مشهور، مبدأيي آسماني داشت. همچنين نقل است كه در جنگ احد جبرئيل نداي «لا فتي الّا علي، لاسيف الّا ذوالفقار» را سر داد.

پایان پیام.اجاقی


 

ارسال نظر