رييس هيات پزشكي حج : كاهش بيماري در حج امسال بي‌سابقه بود

۱۳۸۸/۱۱/۰۶ ۱۵:۴۲:۰۳

به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از امور حج و زیارت صدا و سیما، دکتر حلی ساز با اشاره به فراهم شدن 20 تخت ICU در عربستان براي ارايه خدمت به زائران ايراني در صورت نياز، ادامه داد: به منظور فراهم آوردن امكانات لازم، بيمارستان 60 تختواني مكه به 113 تخت افزايش يافت. همچنين يك ساختمان از زائر خالي و به بيمارستان فوق تخصصي عفوني با 40 تخت تبديل شد كه طي ايام حج تنها 20 تخت مورد استفاده زائران قرار گرفت.

دكتر حلي ساز به تيم 30 نفره اعزام شده از طرف وزارت بهداشت اشاره كرد و افزود: به ازاي هر كاروان بايد يك پزشك در ايام حج حضور داشته باشد. به اين ترتيب هر سال حدود 500 پزشك به حج اعزام مي‌شوند اما در حج امسال عليرغم تقليل كاروان‌ها و تعداد زائران، حدود 520 پزشك اعزام شدند.

وي با بيان اين كه به دنبال اقدامات انجام شده، در حج امسال در تمام موارد بيماري‌ها كاهش چشمگيري وجود داشت، ادامه داد: اين كاهش موارد بيماري در تاريخ حج سابقه ندارد. حج امسال تنها 6 نفر فوتي به دنبال داشت كه يك مورد آن به دليل تصادف با خودرو و دو مورد نيز به دليل بيماري سرطان بود كه بيماري اين افراد در ايام حج تشخيص داده شده بود.

دكتر حلي‌ساز با بيان اين كه سه برابر بيش از نياز، دارو براي استفاده زائران در ايام حج پيش بيني و به عربستان ارسال شد، ادامه داد: همچنين آمبولانس‌ها و تجهيزات بيشتري نسبت به سال‌هاي گذشته به كار گرفته شد. سيستم نظام ارجاع نيز در ايام حج به خوبي از پزشك كاروان تا بيمارستان صورت گرفت.

وي با بيان اين كه براي حج امسال، دستورالعمل‌هاي وزارت بهداشت به صورت كامل به پزشك كاروان‌ها انتقال داده شد، گفت: عليرغم آن كه حدود 35 هزار نفر از تشرف به حج امسال منع شدند اما خدمات نسبت به سال‌هاي قبل كاهش نيافت و افراد حتي به علت كوچك‌ترين تب به پزشك كاروان مربوطه مراجعه مي‌كردند. به اين ترتيب با وجود آن كه تعداد زائران نسبت به سال‌هاي قبل كمتر بود و قبل از حج نيز پايش‌ها به صورت كامل صورت گرفته بود، اما ويزيت‌هاي تخصصي بيشتر انجام شد.

رييس هيات پزشكي حج هلال احمر آمار اعزامي به ايران در حج تمتع امسال را تنها 22 نفر اعلام كرد و گفت: در حج امسال عربستان نيز خدمات بيشتري به تمام زائران ارايه داد.

همچنين عباس پورهاشمي، مشاور معاون اول رييس جمهور در مراسم تقدير از فعالان آنفلوآنزا «آ» در حج 88، ضمن تشكر از دكتر لنكراني، وزير سابق بهداشت براي مطرح كردن بحث تشكيل ستاد آنفلوآنزا در اوايل سال 87، گفت: از زمان تشكيل ستاد آنفلوآنزا شايد بيش از 5 مصوبه با بيش از 15 بند در دولت تصويب شده است.

وي با اشاره به تصميم‌گيري‌هاي ستاد آنفلوآنزا براي كنترل موارد بروز اين بيماري از جمله تصميم‌گيري در مورد حج عمره و تمتع گفت: ايران در مورد كارهاي ستادي از تجربه زيادي برخوردار است. در اين زمينه مي‌توان به زلزله بم اشاره كرد كه با بسيج شدن تمام نيروها، اين موضوع به خوبي اداره شد.

پورهاشمي ادامه داد: در مورد آنفلوآنزا نوع «آ» نيز اقدامات مناسبي صورت گرفت و تمام دستگاه‌ها در اين بحث شركت كرده و اقدامات لازم را انجام دادند؛ به طوري كه با كارشناسي‌هاي صورت گرفته براي تمام دستگاه‌ها تعيين تكليف و دستورالعمل‌ها ابلاغ شد. همچنين بخشي از اعتبارات اختصاص داده شده به بحث آنفلوآنزا دريافت شده و بخش ديگر اين اعتبارات به منظور اجرايي شدن هر چه زودتر برنامه‌ها، اختصاص مي‌يابد.

پایان پیام.اجاقی
منبع خبر: حج و زیارت صدا و سیما

ارسال نظر