معاون امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری خبر داد:
روحانیون کاروان‌ها را با گویش‌های مختلف به حج اعزام می‌کنیم

۱۳۸۸/۰۸/۱۸ ۱۳:۴۲:۰۷

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با تاکید بر اهمیت، نقش و جایگاه روحانیون کاروان‌های عمره افزود: روحانیون باید دارای سطح علمی خاص و از توانمندی ویژه‌ای برخوردار باشند و در نهایت با توجه به تناسب‌های خاصی انتخاب شوند.

وی با بیان اینکه روحانیون، مداحان، معین و معینه‌های کاروان‌ها باید از متن جامعه برخاسته باشند، اظهار داشت: این افراد باید با توجه به سازگاری‌های زبانی و فرهنگی هر منطقه انتخاب شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب، در خصوص جذب روحانیون کاروان‌ها، خاطرنشان کرد: در فرآیند جذب، مجموعه‌ای از معیارها  مدنظر قرار می‌گیرد که برخی از آنها شامل عدم محکومیت در دادگاه‌های انقلاب، گذراندن آزمون‌های ورودی، انجام مصاحبه‌ها در زمینه مسایل اخلاقی، احراز شرایط ویژه سنی و علمی داوطلبان است.

وی با اشاره به بررسی توانمندی‌‌های طلاب و روحانیون برای اداره کاروان‌ها، اظهار داشت: توجه به وضعیت‌ ظاهری، روحی، نحوه قرائت ادعیه و بررسی حداقل یک نوار از سخنرانی داوطلب، در فهرست برنامه‌های ارزشیابان و استادان متخصص این امر قرار دارد.

معاون امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری گفت: سپری کردن دوره‌های کارآموزی و کارورزی، گذراندن 33 واحد درسی و ارزیابی علمی از جمله مراحل گزینش روحانیون می‌باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب افزود: افراد در آزمون‌‌های ویژه، علاوه بر پاسخ‌گویی به صد و هشتاد سئوال کتبی، در مصاحبه‌های ویژه‌ای ارزیابی می‌شوند.

وی اضافه کرد: در ارزیابی خود ده مورد از موارد گزینشی را مدنظر قرار می‌دهیم که این مسایل شامل موضوعات عقیدتی- اخلاقی و علمی خواهد بود.

معاون امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به نقش رابطین ارزیاب در طول سفرهای  زیارتی، اظهار داشت: عملکرد روحانی کاروان در طی سفر توسط رابطین مورد ارزیابی همه جانبه قرار می‌گیرد و نقاط ضعف و قوت آنها از این طریق گزارش می‌‌شود و با این سیستم به توانمندی و یا عدم توانمندی‌‌های روحانیون کاروان‌ پی می‌بریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره با شرط تلبس برای روحانیونی که در سفر حج و عمره به همراه کاروان‌ مشرف می‌شوند، خاطرنشان کرد: این افراد باید در همه مواقع ملبس به لباس روحانیت باشند، البته ممکن است در مرحله‌ای از زندگی به علت محدودیت‌های شغلی و اجتماعی چنین عمل نکنند که در این صورت با درخواست آنها مبنی بر اینکه روحانی کاروان‌های حج و عمره باشند، مخالفت می‌نماییم.

وی افزود: در رابطه با ابعاد مختلف علمی و آشنایی روحانیون با مسایل اقتصادی، روان‌شناسی، مدیریت فرهنگی و روابط بین‌الملل،؛ بخش‌های متنوع و جدیدی جهت تسریع در امر آموزش داشته‌ایم، همچنین مسایل مهمی چون مهدویت و جهانی‌سازی، تربیت راوی و موارد دیگری را جهت ارتقاء سطح علمی روحانیون کاروان‌، در فهرست برنامه‌های اجرایی داریم.

معاون امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به اهمیت روحانیون کاروان‌ها، مداحان، معین و معینه‌ها، در امر تبلیغ خاطرنشان کرد: روحانیون کاروان‌ها افرادی خدوم، کم‌توقع و پرکارند که با عشق به خدمت‌گزاری به زائران در این صحنه وارد شده‌‌اند، بنابراین از آنجایی که خود را موظف به پاسخ‌گویی به حوزه‌های علمیه و جامعه می‌دانیم کسانی را که احساس می‌نماییم توانمندی خدمت در محل تبلیغ پیامبر اسلام (ص) را دارند از آنها می‌خواهیم نسبت به بیان دقیق مسایل مذهبی کوتاهی نکنند و مجدانه به انجام وظیفه پرداخته و اوقات را مغتنم بشمارند.

وی در مورد چگونگی حضور روحانی در کاروان‌ها، افزود: در صورتی که 60 درصد یک کاروان را خانم‌ها تشکیل دهند از معینه‌های کاروان‌های حج کمک می‌گیریم.

معاون امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری با بیان نگرش کلی و دقیق در زمینه جذب روحانیون کاروان‌ها، گفت: علاوه بر در نظر گرفتن ظرفیت هر استان و منطقه نسبت به سطح علمی و عملی آنها توجه خاصی نموده‌ایم، مثلاً افراد تنها پس از طی 6 سفر عمره مجازند به عنوان روحانی کاروان در سفر بعدی به حج مشرف شوند که در همه این مراحل سطح علمی آنها به طور پیوسته مورد سنجش قرار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب اظهار داشت: 400 معین و معینه، کاروان‌های زیارتی عمره مفرده را همراهی می‌کنند و پیش‌بینی می‌کنیم در آینده با رشد 25 درصدی مواجه شویم.

وی با اشاره به مراحل آموزش جهت پذیرش روحانیون کاروان خاطرنشان کرد: در مرحله آموزش ضمن خدمت این افراد 17 واحد درسی ثبت می‌گردد و علاوه بر آن دو واحد درس تاریخ اسلام را برای احراز شرایط می‌گذرانند.

معاون امور روحانیون بعثه رهبری در پایان پیرامون چگونگی پذیرش معینه‌های کاروان گفت: این افراد موظف به ارایه مدارک سطح سه هستند و برای کسانی که یکی از محارم آنها، ترجیحاً پدر یا همسر روحانی باشند به سطح دو اکتفا می‌شود.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر