در سرزمين وحي
سعادت ايستادن در صف وحدت آفرين نماز در مسجد‌ رسول خدا

۱۳۸۸/۰۸/۱۶ ۱۴:۱۷:۵۹

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاری فارس از مدينه منوره، آسمان مدينه امروز غبارآلود و تا حدودي ابري و گرم است؛ نزديك اذان ظهر مردم دسته دسته در حال حركت به سوي مسجدالنبي (ص) هستند تا خود را براي نماز ظهر به مسجد برسانند.

هر چه به مسجدالنبي (ص) نزديك مي‌شويم، جمعيت فشرده‌تر مي‌شود و راه رفتن در مسير را سخت تر مي‌كند.
به محض ورود به مسجدالنبي (ص)، جمعيتي نشسته يا در حال عبادت را نظاره مي كني كه دقايقي قبل يا به تعبيري ساعتي قبل خود را به آنجا رسانده‌اند تا از فيوضات و بركات نماز در اين مسجد مقدس و در جوار حرم شريف نبوي بهره ببرند.

هر چه به قسمت‌هاي انتهايي مسجد نزديك مي شويم باز هم فضايي براي نشستن نيست؛ برخي افراد در صدد باز كردن فضايي براي ديگران هستند و برخي ديگر در محل جلوس خود تغييري نمي‌دهند اما هنگام اذان، صفوف نيز با پر شدن راهروها كامل مي شود؛ عده‌اي در مسجد النبي (ص) به دنبال صفي هستند كه فرش جاي سجده نماز نباشد تا با سجده بر روي سنگ‌ها تا حدودي جاي خالي مهر را پر كنند.

صداي اذان كه از گوشه و كنار مسجد و حتي بيرون از مسجد النبي (ص) طنين‌انداز مي شود، صفوف نيز مستحكم‌تر مي شود و موذن با صداي رسا «اشهد ان محمدا رسول الله» را ندا مي دهد اما هيچگونه اداي احترامي نسبت به كلمه محمد (ص) از سوي جمعيت انبوه به گوش نمي‌رسد و تو با صلوات بر محمد و آل محمد در دل خويش به ساحت مقدس ايشان اداي احترام مي كني.

پس از پايان اذان و نداي «لااله الا الله» نجوايي از سوي جمعيت بر مي‌خيزد و همه خود را براي فريضه اتحاد، آماده مي‌كنند و امام جماعت نيز با گفتن «استوا» يعني مساوي شدن و مرتب كرن صفوف، تكبير مي‌گويد.
قيام متصل به ركوع در ركعات نمازها، ثانيه هاي زيادي به طول مي‌انجامد و بر اساس همين طولاني بودن و عدم اطلاع تعداد زيادي از زائران، برخي از آنها زودتر به سجده مي‌روند كه اين مسئله خود عامل از هم گسيختي برخي صفوف مي شود و تازه وارد بودن برخي زائران را مشخص مي كند.

البته حق با زائران است چرا كه سال‌هاي بسياري نماز را به سبك ديگري را به جا آورده‌اند و امروز به خاطر وحدت مسلمين و اولويتي كه براي آنها ترسيم شده است، سختي‌ها را به جان مي خرند و خم به ابرو نمي آورند.
در زمان تشهد و سلام كودكاني را مي‌بيني كه به اين طرف و آن طرف پرسه مي‌زنند و مترصد راهي براي بيرون رفتن از مسجد هستند تا به بازي‌هاي كودكانه خود مشغول باشند.

صداي موبايل‌هاي خاموش نشده و سرفه بيماران، ميهمانان ناخوانده اين جمع نمازگزار هستند كه البته موجب تذكر ديگران هم مي‌شود. نزديك قبر پيامبر (ص) و منبر ايشان فشردگي جمعيت به حدي است كه حتي براي خارج شدن نيز اوقات زيادي بايد سپري شود و براي نماز خواندن بين قبر و منبر پيامبر (ص) بايد انتظار زيادي كشيد.

نماز ظهر به پايان مي رسد و نماز ديگري به جز نماز عصر كه در آن زمان خوانده نمي‌شود، افراد تازه وارد را متعجب مي كند، برخي ها به امام جماعت اقتدا مي كنند و برخي ديگر در جاي خود نشسته‌اند با سوال از ديگران متوجه مي شوي كه نماز ميت است و وجوب آن كفايي است. پس از پايان نماز گروهي فضاي مسجد را ترك مي‌كنند و گروهي نيز تا نماز عصر در مسجد باقي مي‌مانند و اعمال مستحبي را به جا مي آورند كه خارج شدن انبوه جمعيت از مسجد النبي(ص) مثال زدني است.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر