ابراز رضايت رييس سازمان حج و زيارت از همكاری عربستان در حج امسال

۱۳۸۸/۰۸/۱۶ ۱۴:۱۶:۴۸

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) از مدينه منوره، عصر روز گذشته مصطفی خاكسار قهرودی -رييس سازمان حج و زيارت كشورمان- در يك نشست خبری در محل بعثه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مدينه منوره، گفت: ما نگران بوديم كه فضای سياسی و رسانه ای بوجود آمده، به برخی از تعاملات و برخوردهای مامورين سعودی با زائران ايرانی منتقل شود ولی خوشبختانه اينگونه نشده است. تا امشب 22 هزار نفر وارد مدينه می شوند و رفتار سعوديها نيز طبيعی و مناسب است و مشكلات اوليه و تاخيرهای آزاردهنده در فرودگاه مدينه كه ناشی از اشكال در سيستمهای رايانه ای بوده است نيز با پيگيريهای ما و وزارت حج عربستان مرتفع شد.

وی به بيان چند نمونه از حسن تعامل سعوديها از قبيل: عدم انگشت نگاری از خانمها و آقايان بالای 50 سال، و كمك به برگزاری خيلی خوب دعای كميل ديشب با حضور گسترده پليس و نماينده وزارت كشور عربستان اشاره كرد و برخی از سوءرفتارهای ماموران سعودی را ناشی از بی اطلاعی آنها از توافقات و هماهنگيهای دوطرف دانست.

خاكسار برای مثال به تفتيش و ضبط برخی از كتب همراه حاجيان ايرانی اشاره كرد و تاكيد نمود كه از ماهها قبل از موسم حج، فهرست و عناوين كتابهايی كه زائران ايرانی هراه خود و برای استفاده شخصی به سرزمين وحی می آورند مشخص و به تاييد دو طرف می رسد؛ و بر همين اساس است كه اگر برخوردی با زائران ايرانی در اين زمينه انجام شود ما نسبت به آن اعتراض می كنيم. البته اين برخوردها به ايام حج تمتع محدود نمی شود و ما مشابه اين سوءبرخوردها را در ايام عمره نيز داريم.

وی تاكيد كرد كه همه مسئولان ايرانی با توجه به تاكيدات مقام معظم رهبری در زمينه ضرورت حفظ وحدت و پرهيز از تفرقه، به اين مهم پايبند بوده و توجه كافی دارند.

تاخیرهای احتمالی پروازهای بازگشت حجاج ایرانی

رييس سازمان حج و زيارت كشورمان در خصوص تاخيرهای احتمالی در پروازهای بازگشت حجاج بخاطر محدوديتهای پروازی فرودگاه جده گفت: مسئولان سعودی معتقدند كه اين محدوديتها برای همه كشورها است و دليل آن نيز وجود برخی مشكلات فنی و آماده نبودن فرودگاه جده است. به هر حال ما در حال تلاش و مذاكره با مسئولان عربستان در اين خصوص نيز می باشيم و تلاش می كنيم تا پروازهای بازگشت حجاج ايرانی مدينه اول، به گونه ای باشد كه طول مدت سفر آنها كمتر از 30 روز باشد ولی به هر حال ممكن است با توجه به اين مسائل، طول سفر كاروانهای مدينه اول، تا 36 روز نيز افزايش يابد. البته اين مسئله فقط مربوط به حجاج و كاروانهای مدينه اول است و مدت سفر كاروانهای مدينه بعد، بيشتر از 26 روز نخواهد بود.

آخرین وضعیت مسائل پزشکی حج و آنفلوانزای نوع آ

خاكسار قهرودی همچنين در زمينه مسائل پزشكی و درمانی حج امسال با توجه به همه گيری بيماری آنفلوانزای نوع آ گفت: حجاج ايرانی امسال به تعداد 57000 نفر و در قالب 499 كاروان به عربستان عزيمت خواهند نمود. اين به آن معنی است كه ما امسال نسبت به سال قبل حدود 43000 نفر از تعداد حجاج مان كمتر شده است. ولی بدليل مسائل پزشكی و بهداشتی پيش آمده و برای افزايش ضريب سلامت حجاج ايرانی، نه تنها به اين نسبت از تعداد كادر پزشكی كم نكرده ايم كه 30 نفر را نيز به كادر پزشكی حج افزوده ايم و امكانات گسترده ای را نيز برای مصارف پزشكی حج امسال در نظر گرفته ايم.

رييس سازمان حج و زيارت با بيان اينكه تا به امروز هيچ مورد خاص و نگران كننده ای نداشته ايم، گفت كه البته امكان بروز اين بيماری در مكه بيشتر از مدينه است و از زائران و حجاج ايرانی خواست كه نهايت دقت و مراقبت را در اين خصوص به عمل آورند.

سختی های حج و زندگی زائران در مکه

وی با اشاره به اينكه در مكه شرايط زندگی و فعاليت حجاج بسيار سخت تر از مدينه خواهد بود، از حجاج خواست كه در اين زمينه با آمادگی ذهنی و با درنظر گرفتن هدف و مقصود اصلی از اين سفر روحانی و معنوی از مدينه به سمت مكه حركت كنند تا اينكه دچار مشكل خاصی نشوند.

خاكسار تاكيد كرد كه هر آنچه از سوی سازمان حج و زيارت ايران برای تامين آسايش بيشتر حجاج ايرانی قابل انجام بوده است دريغ نشده است كه از آن جمله می توان به افزايش سرانه اسكان در مكه از 4 متر به 5 متر مربع، درنظر گرفتن فضای اسكان در چادرهای منا با ظرفيت 100 هزار نفر برای 57 هزار نفر، در نظر گرفتن امكانات مناسب حمل و نقل و ... اشاره كرد.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر