عضو كميته كشوري مقابله با آنفلوانزا: توصيه كرديم افراد با ريسك بالا را به حج نفرستيد

۱۳۸۸/۰۷/۰۸ ۱۴:۵۷:۰۰

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج،يك عضو "كميته كشوري مقابله با انفلوانزا"  مي گويد كه انفلوانزاي A/H1N1  جدید كه به انفلوانزاي خوكي شهرت يافته است ، از نظر شدت بیماری و مرگ و میر تفاوتي با انفلوانزاي فصلی ندارد و همچون  سایر ویروسهای انفلوانزا با رعایت مراقبت هاي بهداشتي قابل مهار می باشد.

دكتر "‌معصومه توسطي خيري " رييس بخش انفلوانزا در انستيتو پاستور ايران مي گويد : ابتلا به انفلوانزايA/H1N1 جدید در افراد گروه پرمخاطره كه شامل خانم هاي باردار ، افراد سالخورده،‌كودكان، افراد با ضعف ایمنی و افراد مبتلا به ديابت، بيماري كليوي و قلبي و عروقي شدیدتر بروز نموده که در بسیاری از موارد به بستری شدن در بيمارستان می انجامد.  انفلوانزا در اغلب موارد در بيماران بدون بیماری زمینه ای،  با استراحت و مصرف مایعات گرم  بهبود مي يابد.

خانم دكتر خيري  گفت : محدوديتي كه كميته كشوري مقابله با انفلوانزا به سازمان حج و زيارت براي اعزام حجاج توصيه كرده، متوجه افراد داراي ريسك بالاست و اين كميته در مورد تعیین تعداد حجاج جهت اعزام، نظري ندارد.  وي تاكيد كرد كه در همه حال افراد بايد براي مصون ماندن از بیماریها  و بخصوص انفلوانزا بهداشت فردي را رعايت كنند.   

 رييس بخش انفلوانزا در انستيتو پاستور ايران گفت كه يك كار ساده ، شستن دست و صورت با صابون بخصوص وقتي تماسي با فرد بيمار و يا مشكوك به بيماري صورت گرفته ، و نيز استفاده از ماسك در محيط هاي كه احتمال آلودگي مي رود ، بهترين راه پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي قابل انتقال و از جمله انفلوانزاي A/H1N1  جدید است .

 وي از اين پيشنهاد كه به جاي افراد داراي ريسك بالا ، جوانها ، صاحبان  حرف پزشكي و وابسته به آن و تحصيل كرده هاي دانشگاهي امسال به حج اعزام شوند ، استقبال كرد و گفت : در صورت عمل به اين پيشنهاد ، سطح علمي و تخصصي حجاج بالا مي رود كه اين خود بهترين وسيله براي توسعه آموزش ميان زائران و مراقبت از آنان است .

 وي گفت كه نگراني از انتقال بيماري به كشور توسط زائران و يا ابتلا به آن و بيمارستاني شدن زائر ، بيشتر متوجه افرادي است كه از راههاي غير قانوني و به اصطلاح آزاد و بدون نظارت و مديريت سازمان حج و زيارت راهي حج مي شوند . اين افراد بواسطه اسكان در محل هاي نامناسب و نداشتن پوشش بهداشتي و درماني و  سطح پايين تغذيه در گروه بسيار پرخطر قرار مي گيرند.

وي گفت كه كاهش تعداد حجاج در اتاق هاي محل سكونت  يكي ديگر از راههاي جلوگيري از انتقال بيماري است . بهتر است به جاي ممنوعيت ، كه توفيق و شانس تشرف را از عده زيادي مي گيرد ، سطح بهداشت را ميان حجاج با تدابير ويژه بالا ببريم .

 آخرين نقشه همه گيري بيماري انفلوانزاي A/H1N1  جدیدكه روز سه شنبه روي سايت سازمان بهداشت جهاني WHOمشاهده شد ، نشان مي دهد كه اين بيماري بيشتر در آمريكاي شمالي و جنوبي و اروپا شيوع دارد ولي انفلوانزاي معمولي تقريبا به يك ميزان در سراسر دنيا ديده مي شود.

رييس بخش انفلوانزا در انستيتو پاستور ايران گفت كه نگراني نهادهاي پزشكي جهاني از اين است كه با توجه به تغيير پيوسته و سريع ويروس انفلوانزا در فصل شیوع انفلوانزای فصلی،گونه اي از ويروس بوجود آيد كه منتج به همه گيري و مقاومت بيشتر نسبت به داروهای ضد ویروسی  گردد.   همه ساله سازمان بهداشت جهاني ويروس هاي انفلوانزاي شايع را اعلام مي نمايد و كارخانه هاي واكسن سازي معتبر ، واكسن همان سال را مي سازند.

محدوديت ساخت واكسن باعث مي شود كه گروههاي جامعه جهت انجام واكسيناسيون اولويت بندي شوند . بيماران قلبي، ريوي ، كليوي، ‌ديابتی، افراد مسن،‌ كودكان و پرسنل بهداشتي درماني گروههاي پرمخاطره از نظر بيماري انفلوانزا مي باشند كه بهتر است همه ساله در اوايل پاييز با واكسن همان سال واكسينه شوند. يك نكته مهم واساسي در واكسيناسيون اين است كه افراد حساس به تركيبات تخم مرغ و افرادي كه در موارد قبلي تزريق واكسن حساسيت نشان داده اند ،‌ نبايد واكسن انفلوانزا دريافت كنند.

انستيتو پاستور ايران در يك بروشور تبليغاتي در شرح علائم بيماري انفلوانزاي A/H1N1  جدید نوشته    است : از لحاظ باليني شدت انفلوانزاي H1N1 طيف متنوعي را شامل مي شود كه عبارت از موارد باليني خفيف يعني بيماري مشابه انفلوانزاي فصلي تا موارد شديد عفونت حاد دستگاه تنفسي تحتاني و پنوموني مي گردد. قابل توجه است كه در حال حاضر درصد مرگ و مير اين بيماري از انفلوانزاي فصلي كمتر و در حدود نيم در صد است . در صورت بروز تب ناگهاني بالا به همراه درد عضلاني و ضعف عمومي ، بيمار لازم است كه به مراكز بهداشي مراجعه نمايد تا پزشك در صورت مشكوك بودن به انفلوانزا نمونه گيري نموده و براي آزمايشگاه ارسال گردد .

بيماري اغلب بطور ناگهاني و با سردرد و درد عضلاني آغاز گشته به دنبال آن تب و لرز ، درد مفاصل ،‌    بي اشتهايي و كسالت عارض مي گردد . آبريزش از بيني و چشم و درد و ناراحتي گلو نيز وجود دارد ، ولي با توجه به عوارض حاد اوليه تحت الشعاع قرار مي گيرد . موارد خفيف انفلوانزا خيلي شبيه سرماخوردگي بروز مي كند ، ولي اين دو بيماري با هم متفاوتند .

بدليل تغييرات مداوم مواد ژنتيكي ، ويروس انفلوانزا زمينه ساز وقوع همه گيري در منطقه و درجهان    مي گردد . تاكنون سه نوع ويروس انفلوانزا  A, B,C شناخته شده اند كه از اين ميان نوع A بيشترين تغييرات و در نتيجه توانايي ايجاد همه گيري را دارا مي باشد .

ويروس مولد انفلوانزا از طريق ترشحات تنفسي (حلق و بيني ) طي سرفه و عطسه انتقال مي يابد. ويروس انفلوانزا علاوه بر انسان ،‌پرندگان و حيوانات را نيز مبتلا مي كند ولي شدت و نحوه بيماريزايي آن در ميزبانهاي مختلف متفاوت مي باشد .

 سازمان بهداشت جهاني و انستيتو پاستور ايران بمنظور جلوگيري از انتشار ويروس شستشوي مرتب دست و صورت با آب و صابون بخصوص پس از برخورد با فرد بيمار – پوشاندن دهان و صورت هنگام سرفه و عطسه ، اجتناب از تماس با ديگران هنگام بيماري – استراحت و نوشيدن مايعات گرم به ميزان كافي هنگام بيماري را توصيه مي كنند. هر دو نهاد متذكر مي شوند كه چون بيماري توسط ويروس ايجاد مي گردد ، لذا آنتي بيوتيك ها اثر مهاري ندارند .

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر