دفن شدگان در بقيع‏۲
دفن شدگان در بقيع‏2

عباس بن عبدالمطلب‏

وى از شخصيت‏هاى بزرگ قريش و 2 يا 3 سال از رسول‏خدا صلى الله عليه و آله بزرگتربود. در مكه از اظهار ايمان خوددارى مى‏كرد، در سال دوم با اكراه به همراه قريش در جنگ بدر شركت جست سپس به اسارت مسلمانان درآمد و با فديه آزاد شد و سرانجام در زمره بهترين ياران پيامبر صلى الله عليه و آله به شمار آمد. پس از رحلت رسول خدا صلى الله عليه و آله به امير مؤمنان على بن ابى طالب عليه السلام وفادار ماند و در سال 32 ه. ق. در زمان عثمان در مدينه درگذشت و در قبرستان بقيع دفن گرديد.

قبور ائمه بقيع عليهم السلام:

1- امام حسن مجتبى عليه السلام، 2- امام سجّاد عليه السلام،

3- امام محمّد باقر عليه السلام، 4- امام جعفرصادق عليه السلام‏

و نيز عباس بن عبدالمطّلب‏

فاطمه بنت اسد

او همسر ابوطالب، مادر على بن ابى طالب عليه السلام و از نخستين بيعت كنندگان با رسول خدا صلى الله عليه و آله بود و به عنوان همسر ابوطالب در سرپرستى پيامبر سهم به سزايى داشت.

وى از آن چنان قداستى برخوردار گرديد كه به درون كعبه راه يافت و فرزندش على بن ابى طالب عليه السلام را در آن جا به دنيا آورد.

مزار فاطمه بنت اسد، مادر امير مؤمنان على عليه السلام‏

در رحلت او رسول خدا صلى الله عليه و آله به شدت متأثر شد و بر جنازه‏اش نماز گزارد و در حالى كه بر وى مى‏گريست او را در قبر نهاد.

قبور فرزندان رسول خدا صلى الله عليه و آله‏

در قبرستان بقيع سه تن از دختران رسول خدا صلى الله عليه و آله به نام‏هاى زينب، ام كلثوم و رقيّه و نيز ابراهيم پسر آن حضرت دفن شده‏اند.

زينب‏

بزرگترين دختر پيامبر صلى الله عليه و آله زينب بود كه از خديجه متولد شد. او با ابوالعاص بن ربيع ازدواج كرد و در سال هشتم هجرى قمرى بدرود حيات گفت.

ام كلثوم‏

ام‏كلثوم همسر عُتيبه بن ابى‏لهب بود. او در سال سوم هجرت به عقد عثمان‏درآمد ودرسال 9 ه. ق. وفات يافت و در حالى كه پيامبر صلى الله عليه و آله بر او مى‏گريست در بقيع به خاك سپرده شد.

رقيه‏

رقيه‏درمكه‏به‏عقد عتبة بن ابى لهب و پس از وى به عقد عثمان درآمد. او به حبشه هجرت كرد و از حبشه به مدينه آمد و سرانجام در سال دوم هجرت بر اثر بيمارى وفات يافت. برخى وفات او را سال چهارم هجرت ذكر كرده‏اند.

پيامبر صلى الله عليه و آله دستور داد او را در بقيع به خاك سپردند.

قبور دختران رسول خدا صلى الله عليه و آله‏

ابراهيم عليه السلام‏

ابراهيم فرزند رسول خدا صلى الله عليه و آله در سال 8 ه. ق. در مدينه‏از مادرش ماريه قبطيّه متولد شد. پيامبر صلى الله عليه و آله به وى علاقه شديد داشت و عاطفه نشان مى‏داد، اما او سرانجام در سال دهم هجرت، پس از يك سال و ده ماه از دنيا رفت و به دستور رسول خدا، در كنار قبر عثمان بن مظعون در بقيع به خاك سپرده شد.

محلّ ولادت او «مَشربه امّ ابراهيم» لقب گرفت كه هم اكنون از آثار اسلامى مدينه به شمار مى‏آيد.

آرامگاه ابراهيم فرزند پيامبر صلى الله عليه و آله‏

ارسال نظر