درود خدا بر پیامبر اکرم (ص)

الکافی – به نقل از محمد بن مسعود : امام صادق ( علیه السلام ) را دیدم که به قبر پیامبر ( صلّی الله علیه و آله ) رسید، دست بر آن نهاد وگفت « از خدایی که تو را برگزید و هدایت کرد و تو را وسیله هدایت قرار داد ، می خواهم که بر تو ، دورد فرستد».
سپس گفت : « إنَّ اللهَ وَ مَلائکتهُ وَ یُصَلّونَ عَلَی النَّبِیّ یَأیُّهَا اَّلِذینَ ءَامَنُوا صَلُّوا  عَلَیْهِ وَ سَلّمُِو تَسْلیما » خداوند و فرشتگانش بر پیامبر دورد می فرستند. ای مومنان ! شما هم بر او درود وسلام بسیار فرسیتد .

خداوندا توخود فرموده ای
خداوندا! فرموده ای : ( وَ لَوْ أَنهُم ظَّلَمُو أنفُسَهُم جَاءُوکَ فَاستَغْفَرواللَه وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسولُ لَوجَدُوا اللَه تَواباً رَّحیماً؛ اگر آنان وقتی بر خویش ستم کردند ، نزد تو می آمدند و از خدا آمرزش می خواستند و پیامبر نیز برای آنان آمرزش می طلبید ، خدا را توبه پذیر و مهربان می یافتند )
و من با حالت آمرزش خواهی و توبه از گناهانم نزد پیامبرت آمده ام وبه وسیله تو( ای پیامبر ) روبه درگاه پروردگارم و پروردگارت آورده ام تا گناهان مراببخشاید».

در مصباح الزائر درشرح زیارت پیامبر ( صلّی الله علیه و آله ) برای کسی که به تربت با شرافت ایشان برسد واعمال مسجد والامرتبه را انجام دهد آمده است : پس چون وارد مدینه شدی، مستحب است که برای ورود  به آن و ورود به مسجد پیامبر ( صلی الله علیه و آله ) و زیارت او، غسل کرده باشی، سپس وارد می شوی و به سمت در مسجد که می روی، می گویی : «خدایا!» بر آستانه یکی از درهای مسجد پیامبر ت ایستادم – که بر او و پیامبران، درود باد – تو مردم را از این که بی اجازه پیامبر ( صلی الله علیه و آله ) وارد خانه های او شوند، باز داشته ای و فرموده ای : ( یأیُّهَا الَّذینَ ءَامنُو لا تَدْخُلُو بُیوتَ النَبّی إلاّ أن یُؤذنَ لَکمْ )
ای کسانی که ایمان آورده اید، وارد خانه های پیامبر نشوید مگر آن که به شمار اجازه دهند.
خدایا من به منزلت پیامبرت در زمان غیبتش، مثل زمان حضورش، اعتقاد دارم و می دانم که فرستادگان زنده اند و نزد تو روزی دارند جایگاه مرا درا ین وقت و زمان می بینند و سخن مرا در این زمان و مکان می شنوند وسلامم را پاسخ می هند و توگوش مرا از سخن آنان ، پوشانده ای  دریچه فهم مرا به روی مناجات لذت بخش با آنان ، گشوده ای
پروردگارا ! اول از تو و سپس از فرستاده ات – که درود تو بر او باد – اذن می طلبم و از جانشین تو که اطاعتش بر من لازم است برای ورود به خانه اش دراین لحظه، اجازه می خواهم و از فرشتگانت که بر این حرم مبارک گماشته شده اند ومطیع وشنوای خدایند، اذن می خواهم
سلام و رحمت خدا و برکاتش بر شما  ای فرشتگان گماشته بر این جایگاه مبارک ! به اذن خدا و پیامبر خدا و اذن جانشینانش و اذن شما – که درود خدا بر همه شما باد -وارد این خانه می شوم و جویای تقرب به خدا و فرستاده اش محمد و دودمان پاک اویم ، پس ای فرشتگان خدا! پشتیبان ویاور من باشید، تا وارد این خانه شوم و خدا را به گونه های مختلف، بخوانم، در پیشگاه خدا، به بندگی، و در آستان پیامبر به اطاعت اقرار کنم.
سپس درحالی که پای راست را جلو می گذاری وارد شده می گویی به نام خدا وبه یاری خدا و در راه خدا و بر آیین پیامبر خدا ! خدایا ! (رَّبّ أدْخلنی مُدْخلَ صِدْقِ وَ أخْرجْنی مُخرَجَ صِدْق وَ اجْعَل لِی مِن لَّدُنک سُلطاناً نَصیرا؛ پروردگارا مرا در هر کار با ورودی صادقانه واردکن و با خروجی صادقانه خارج ساز و از نزدت برای من تسلطی یاری بخش قرار ده و صد بار تکبیر می گویی و چون وارد شدی، دو رکعت نماز تحیّت مسجد می خوانی آن گاه به سوی بقعه می روی، چون به آن رسیدی بر آن دست می کشی و می بوسی و گویی : سلام بر تو ای فرستاده خدا! سلام بر تو ای پیامبر خدا ! سلام بر تو ای محمد بن عبد الله سلام بر تو ای آخرین پیامبران ! گواهی می دهم که تو، رسالت را رساندی، نماز را بر پا داشتی، زکات را ادا کردی، به نیکی فرمان دادی و از بدی باز داشتی و خدا را تا فرا رسیدن یقین (مرگ)، پرستیدی، پس درود ما و رحمت خدا بر تو  و خاندان پاک تو باد.
سپس به سمت جایگاه پیامبر ( صلی الله علیه و اله ) – که بین قبر و منبر است – رفته، کنار ستون مخلّقه – که نزدیک منبر است – می ایستی و آن را رو به روی خود قرار می دهی، آن گاه، چهار رکعت نماز بخوان و اگر نتوانستی، دو رکعت نماز زیارت بخوان پس از سلام و تسبیحات، بگو : خدایا این جا جایگاه پیامبرت و برگزیده ات از میان آفریدگانت است، آن را بوستانی از بوستان¬هاي بهشت، قرار داده ای و به وسیله پیامبرت فضیلت بخشیده¬ای وحرمتمش را بزرگ داشته، شکوهش را آشکار ساخته و بربندگانت، واجب کرده ای که با نماز و دعا در آن، تبرک جویند و بی آن که من از خودم نیرو و توانایی داشته باشم، با رحمت خود، مرا در آن قرار داده¬ای.
خدایا ! همچنان که دوست تو ( ابراهیم ) درفضیلت بر محبوب تو ( محمد ) پیشی نمی گیرد، پس دعای مرا درجایگاه محبوبت مستجاب کن.
خدایا!در این جایگاه پاک از تو می خواهم که بر محمد و خاندان محمد، درود فرستی و مرا از دوزخ، پناه دهی و با  بهشت بر من منت نهی و بر موقعیت من رحمت آوری، لغزش مرا ببخشایی، عمل مرا پاک سازی، رزقم را بیفزایی، تندرستی و رشد مرا استمرار بخشی، نعمت را بر من فراوان کنی و خانواده و مال و فرزندانم را برایم نگه داری و مرا از گزند هر تجاوز کار و ستمگر نسبت به من حفظ کنی و عمرم را در طاعت خویش دراز کنی و به آنچه مایه رضای تو از من است توفیقم دهی و از آنچه موجب خشم تو بر من است مصونم داری .
خدایا من به وسیله پیامبرت و خاندانش که حجت های توبر بندگانت و امینان تو در زمینت هستند به سوی تو توسل می جویم و میخواهم که دعایم را اجابت کنی  در دین و دنیا مرا به آرزو امیدم برسانی ، ای سرور ومولايم! از تو خواستم، ناامیدم مکن به فضل تو امید بستم، محرومم مکن من به رحمتت نیازمند و جز نیکی  وفضل تو چیزی ندارم، از تو می خواهم که مو و پوستم را بر آتش، حرام کنی و از خیر، آنچه می دانم و نمی دانم، به من دهی و از من و پدر و مادرم وبرادران وخواهرانم ، هر شری را می دانم و نمی دانم ، برگردانی .
«خدایا ! مرا، وهمه مردان وزنان با ایمان را بیامرز ، تو بر هر چیزی توانا و به هر چیزی دانایی»
وداع با پیامبر ( ص )
الکافی – به نقل از یونس بن یعقوب : از امام صادق ( علیه السلام ) در باره وداع با قبر پیامبر ( صلی الله علیه و آله ) پرسیدم : فرمود : « می گویی : دورد خدا بر تو ! سلام بر تو ! خداوند ، این را آخرین سلام من بر تو ، قرار ندهد »
امام صادق ( علیه السلام ): هر گاه خواستی از مدینه بیرون آیی غسل کن، سپس کنار قبر پیامبر ( صلی الله علیه و آله ) برو. پس از آن که از همه حاجت هایت فارغ شدی، آنچه هنگام ورود می کردی، انجام بده وبگو: خدایا! این را آخرین دیدار وزیارت من از قبر پیامبرت ، قرار مده، اگر پیش از آن که به زيارت آیم مرا میراندی، من در حال مرگ به همان چیزی که در حال حیات شهادت می دادم، گواهی می دهم، این که: جز تو معبودی نیست واین که محمد بنده و فرستاده توست.

ارسال نظر