همايش توجيهی آموزشی دانشجويان عمره گزار دانشگاه های خوزستان برگزار شد

۱۳۹۱/۱۲/۰۵ ۱۲:۲۰:۵۴

همايش توجيهی- آموزشی دانشجويان عمره گزار دانشگاه های خوزستان با حضور مسولان استاني، دانشجويان متاهل و مجرد عمره گزار در روز پنجشنبه ۰۳/۱۲/۱۳۹۱ از ساعت ۸:۴۵ تا ۱۲:۳۰ برگزار شد.

همايش توجيهی آموزشی دانشجويان عمره گزار دانشگاه های استان خوزستان پنجشنبه، 3 اسفند در دانشگاه شهيد چمران اهواز برگزار شد.

به گزارش شوراي هماهنگي عمره وعتبات خوزستان درابتداي اين مراسم حجت‌الاسلام و المسلمين سيدمحسن شفيعی، مسئول شوراي هماهنگي عمره وعتبات دانشگاهيان خوزستان در همايش توجيهی آموزشی دانشجويان عمره‌‌گزار دانشگاه‌های استان خوزستان  اظهار كرد: عمره دانشجويی در شمار بهترين حركت‌ها در زمينه فرهنگ دينی است و دانشجوياني كه اين فرصت نصيب‌شان می‌شود بايد از اين فرصت به خوبی استفاده كنند.

وي ادامه داد: مساله عمره دانشجويی كه در سال‌های گذشته برای دانشجويان دانشگاه‌های كشور ايجاد شده است، يك حركت تاثيرگذار فرهنگی است. در شرايطی كه افرادبرای تشرف به عمره بايد مدت‌ها در نوبت‌های طولانی بمانند، اينكه در اين ميان  ظرفيتی ايجاد شود و زائرانی بتوانند فارغ از اين مسايل به اين سفر معنوی اعزام شوند، قطعا بر اساس طراحی فرهنگی و برنامه ريزی حساب شده اين كار صورت گرفته است.

سپس حجت الاسلام والمسلمين حسن زاده امام جمعه موقت اهواز و مسئول دفترنمايندگي بعثه مقام معظم رهبري منطقه خوزستان به ايراد سخنراني پرداخته و اظهاركرد:عمره دانشجویی فرصت بسیار ارزشمندی است که نصیب شما شده و باید تلاش کنید که از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

وی با اشاره به مناسک هفتگانه عمره، افزود: انجام صحیح و درست این مناسک بسیار مهم است و دانشجویانی که فرصت پیدا می کنند که به این سفر مشرف شوند، باید توجه داشته باشند که زمان حضور در سرزمین وحی و زمانی که محرم می شوند، باید اعمال را با دقت انجام بدهند، زیرا اگر برخی اعمال را درست انجام ندهند و در همان شرایط از این سفر برگردند، همچنان محرم می مانند و باید یا دوباره به عمره بروند و اعمال را انجام بدهند و یا اینکه شخصی را به نیابت از خود مامور انجام اعمال کنند.

حسن زاده تصریح کرد: انجام درست مناسک عمره، فلسفه مناسک و همچنین مطالعه تاریخ اسلام و دیدن اماکن تاریخی و مذهبی موجود در مکه و مدینه از جمله مواردی است که دانشجویان عمره گزار باید به آنها توجه داشته باشند. زائر زمانی که در مسجد شجره محرم می شود، 24 عمل بر او حرام می شود و پس از آن باید اعمال عمره مفرده را با دقت انجام بدهد تا این 24 عمل دوباره بر او حلال شوند. دقت، نقطه اعتدال میان وسواس و بی مبالاتی است، در نتیجه زائران باید اعمال را با دقت انجام بدهند.

مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در خوزستان خاطرنشان کرد: احرام از میقات، طواف خانه خدا، نماز طواف، سعی صفا و مروه، تقصیر (یعنی کوتاه کردن مو و ناخن) و طواف نساء هفت عملی هستند که در این سفر 12 روزه باید به دقت و در زمان خود انجام شوند. پنج مکان برای میقات وجود دارد که معمولا در مسجد شجره، زائران محرم می شوند و به دلیل اینکه پیامبر (ص) نیز در این مکان محرم شده است، این مکان حس و حال دیگری دارد.

امام جمعه موقت اهواز با اشاره به واجبات احرام، تاکید کرد: پوشیدن لباس احرام، نیت و گفتن لبیک از واجبات احرام هستند و دانشجویان زائر زمانی که محرم می شوند باید این سه کار را انجام بدهند.

وی با اشاره به تخریب برخی اماکن تاریخی توسط وهابی ها، ادامه داد: اگرچه بسیاری از اماکن تاریخی از بین رفته اند، ولی دانشجویانی که به عمره اعزام می شوند باید با مطالعه تاریخ اسلام، این اماکن را پیدا کنند و با اتفاقاتی که در این مکان ها رخ داده است آشنا شوند.

در ادامه ناصر حويزاوي مدير سازمان حج و زيارت استان خوزستان اظهار کرد: عمره دانشجویی سفر ارزشمندی است و آثار و برکات بسیار زیادی به همراه دارد. زمان این سفر بسیار کوتاه است و بخشی از آن نیز در مسیر و یا در بازار می گذرد، به همین دلیل اگر زائران این زمان 12 روزه خود را به درستی مدیریت نکنند، فرصت از دست آنها می رود و وقتی برمی گردند، حسرت این فرصت از دست رفته را می خورند.

وی با اشاره به اینکه در عرصه حج و عمره دانشجویی، تعداد زیادی از بهترین مدیران فعالیت دارند، افزود: نگاه پژوهشگرانه به مساله حج بسیار مورد تاکید است، به همین دلیل پس از بازگشت زائران از عمره، همایش رهیافتگان به حریم دوست را برگزار خواهیم کرد و زائران می توانند مقالات خود که شامل تجربیات و خاطرات خود از سفر عمره است را به این همایش ارسال کنند.

حویزاوی تصریح کرد: از افرادی که مقالات آنها در این همایش پذیرفته می شود نیز بر اساس توانمندی هایی که دارند، به عنوان مدیران کاروان های عتبات عالیات استفاده خواهد شد و این افراد در این زمینه همکاری خواهند کرد. تاثیرات روحی و روانی سفر حج، تاثیر حضور شیعه در حج، اقتصاد در حج، انقلاب اسلامی و تاثیر آن بر مساله حج و مواردی مانند آن ازجمله محورهایی است که برای مقالات در نظر گرفته خواهد شد و زائران می توانند پس از بازگشت از سرزمین وحی، این مقالات را به دبیرخانه همایش ارسال کنند.

مدیرکل حج و زیارت خوزستان خطاب به دانشجویان خاطرنشان کرد: زائران سرزمین وحی زمانی که پا در این مکان مقدس می گذارند، مورد عنایت پروردگار قرار می گیرند و در نتیجه هرچه از خداوند بخواهند، پذیرفته خواهد شد. سفر عمره دانشجویی نیز تفاوت هایی دارد، زیرا افرادی که به این سفر مشرف می شوند، جوان هستند و در نتیجه این شور و نشاط جوانان، شیرینی این سفر را بیشتر می کند. خاطرات این سفر از بهترین خاطرات عمر انسان خواهد بود و دانشجویانی که امروز در این سالن هستند و اسم آنها برای اعزام به عمره انتخاب شده است، بدانند که بی جهت به این سفر دعوت نشده اند، بلکه مواردی مانند احترام به پدر و مادر است که موجب می شود این شانس نصیب انسان شود.

وی تاکید کرد: زائرانی که از سفر عمره بر می گردند، حامل پیام هستند و در نتیجه باید در رعایت مواردی مانند حفظ حجاب در جامعه و دانشگاه ها کوشا باشند.

حويزاوي در پايان سخنراني خود با دعوت از مديرا ن كاروان هايي كه در سال 92 اعزام خواهند شد به مقابل تريبون به معرفي ايشان پرداخت.

عليرضا ميرسليم، مدير اجرايی شورای هماهنگی عمره و عتبات دانشگاهيان استان نيز در ادامه اين همايش ضمن بيان توضيحات اجرايي و پاسخ به سوالات دانشجويان اظهار كرد: زائران عمره دانشجويی حداكثر تا روز دوشنبه 7 اسفند مهلت دارند تا نسبت به تكميل موجودی بانكی خود اقدام كنند، در غير اين صورت زائران ذخيره جايگزين آنها خواهند شد.

وی افزود: دانشجويانی كه برای تشرف به عمره انتخاب شده اند، برای دريافت هرگونه اطلاعات درباره اين سفر بايد به سايت لبيك مراجعه كنند. در اين سايت دو بخش اخبار عمومی و اخبار استان ها وجود دارد كه در قسمت اخبار عمومی، هرگونه اطلاعات مورد نياز زائران منتشر می شود و در بخش اخبار استان ها نيز، با انتخاب استان خوزستان، می توانند از برنامه جلسات توجيهی كاروان ها و همچنين هرگونه اطلاعات مربوط به تاريخ اعزام مطلع شوند.

وی افزود: زائران بايد در فرصت باقی مانده، اطلاعات خود مخصوصا شماره تماس خود را به روز كنند و در صورت تغيير شماره تماس، اطلاعات لازم را در اختيار ستاد عمره و عتبات دانشگاهيان استان قرار دهند تا اطلاع رسانی به آنها با مشكل مواجه نشود.

ميرسليم درباره تاريخ اعزام كاروان های دانشجويی خوزستان، تصريح كرد: چهار كاروان شامل دو كاروان متاهلی و دو كاروان مجردی از استان به سرزمين وحی اعزام می شوند؛ كاروان دانشجويان متاهل در تاريخ 23 فروردين 92 و كاروان دانشجويان مجرد در تاريخ 29 فروردين اعزام خواهند شد. مدت زمان سفر نيز 12 روز است.

مدير اجرايی شورای هماهنگی عمره و عتبات دانشگاهيان استان خوزستان با بيان اينكه نخستين جلسه آموزشی كاروان ها در تاريخ 17 اسفند برگزار می شود، خاطرنشان كرد: حضور همه زائران اصلی در نخستين و آخرين جلسه آموزشی كاروان ها الزامی است و در صورتی كه دانشجويی امكان حضور در جلسه را ندارد، حتما بايد مساله را با مدير و يا معاون كاروان در ميان بگذارد. همچنين زائران بايد شخصا در جلسات حضور يابند.

ميرسليم با اشاره به اينكه سال گذشته 10 كاروان دانشجويی از استان خوزستان به عمره اعزام شد، گفت: در سال جاری با توجه به كاهش سهميه، چهار كاروان به عمره اعزام می شود. زائران اصلی عمره بايد حداكثر تا روز دوشنبه هفته آينده نسبت به تكميل موجودی حساب خود اقدام كنند و هر زائر بايد مبلغ 2 ميليون و 200 هزار تومان موجودی در حساب داشته باشد، در غير اين صورت و پس از پايان اين مهلت، زائر ذخيره جايگزين می شود.

مدير اجرايی شورای هماهنگی عمره و عتبات دانشگاهيان استان خوزستان درباره هزينه سفر عمره نيز تاكيد كرد: در سال گذشته هزينه اين سفر حدود يك ميليون تومان بود و ميزان وام وزارت علوم نيز 400 هزار تومان و ميزان وام بانكی نيز 600 هزار تومان بود؛ در سال جاری هزينه سفر به دو برابر افزايش يافته و وضعيت وام بانكی نيز هنوز مشخص نيست. آنچه مشخص است اينكه وزارت علوم ميزان وام خود را به 600 هزار تومان افزايش داده است.

وی گفت: امكان جابه جايی ايستگاه های پروازی وجود ندارد؛ با اين وجود اگر زائری مشكلی حاد داشت، به ستاد مراجعه كند و در صورت تشخيص، شرايط برای جا به جايی ايستگاه پروازی فراهم می شود. ميرسليم درباره توزيع بسته های فرهنگی ميان زائران، افزود: زائرانی كه حساب آنها تكميل باشد، بسته فرهنگی برای آنها ارسال می شود.

در پايان اين مراسم مديران و معاونان كاروان های عمره دانشجويی استان خوزستان به زائران معرفی شدند.

در پايان همايش با دعوت از يكي از اساتيد حوزه علميه خواهران اهواز كلاس احكام ويژه خواهران عمره گزار متاهل برگزار شد.


ارسال نظر