قول مقامات عربستان براي خودداري از تخريب آثار تاريخي دوران پيامبر (ص)

۱۳۸۷/۱۱/۲۰ ۱۳:۵۷:۱۳

به گزارش لبیک به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی حج، سلطان‌بن‌سلمان با رد كردن جنجال مربوط به پاكسازي آثار تاريخي سرزمين حجاز تأكيد كرد: هرگز اجازه نخواهيم داد به اين آثار آسيب رسانده شود. وي اطمينان داد كه آثار تاريخي اسلامي با پشتوانه پادشاه عربستان تحت حمايت قرار دارد و هيچ فردي - در هر موقعيتي - نمي‌تواند متعرض آن شود. سلطان بن سلمان در عين حال گفت: با علماي عربستان هم مشورت مي‌كنيم و اجازه نمي‌دهيم مكانهاي تاريخي به زيارتگاه و محل انجام اعمال بدعت آميز تبديل شود.

اظهارات رئيس هيئت گردشگري و آثار تاريخي عربستان واكنشي به ابراز نگراني شديد علما و مسلمانان جهان از تهديد آثار تاريخي اسلامي در مكه و مدينه است.

علي جمعه، مفتي مصر، چند روز پيش سياست جديد تخريب آثار تاريخي صدر اسلام را در عربستان به شدت محكوم كرده و تاكيد كرده بود از بين بردن آثار پيامبر گرامي اسلام به هيچ وجه قابل قبول نيست. وي همچنين به علماي سعودي و ديگر كشورهاي اسلامي توصيه كرده بود: به مسلمانان آموزش دهند هنگام حضور در اماكن تاريخي چه رفتاري داشته باشند نه اينكه به بهانه اعمال بدعت‌آميز، اين اماكن را كه متضمن تاريخ جهان اسلام است، تخريب كنند.

مرحله جديد تلاش براي تخريب آثار تاريخي اسلام در عربستان پس از اظهارات رئيس هيئت امر به معروف و نهي از منكر مكه فاش شد. الغامدي ماه پيش از دستگاه‌هاي اجرايي مكه خواسته بود براي جلوگيري از اعمالي كه آن را مشركانه و بدعت‌آميز ناميده‌است، چند مكان تاريخي را كه حجاج و زائران از آن بازديد مي‌كنند، تخريب كنند يا اطراف آن را ديوار بكشند. مسئول هيئت امر به معروف و نهي از منكر عربستان در مكه، محل ولادت پيامبر در جوار مسجدالحرام، كوه‌هاي ثور، نور و جبل الرحمه را از اماكني ذكر كرد كه بايد تخريب يا دور آن ديوار كشيده شود.

بر اساس اين گزارش به نقل از خبرگزاري آلمان به نقل از نشريه عكاظ، الغامدي همچنين گفته بود: آرامگاه آمنه بنت وهب مادر پيامبر اعظم(ص)، مسجد«البيعه» -محل بيعت انصار با پيامبر در منا كه هنگام توسعه رمي جمرات كشف شده-، قبرستان معلاه، قبر ميمونه و آرامگاه حواء در جده بايد تخريب شود يا با كشيدن سيم خاردار در فاصله چند كيلومتري آنها در همه ايام سال بسته باشد.

عضو برجسته هيات امر به معروف و نهي از منكر عربستان مناسب‌ترين راه‌ جلوگيري از حضور زائران در مكانهاي مذهبي تاريخي اسلام را‌ معرفي اين مكانها در تلويزيون اعلام كرد. پس از اين درخواست،‌ شيخ عبدالله بن جبرين عضو شوراي علماي بزرگ عربستان،‌ رأي شوراي امر به معروف و نهي از منكر اين كشور را درباره تخريب آثار نبوي تاييد كرد و آن را عامل خير دانست.

با اين حال شيخ عبدالمحسن عبيكان مشاور قضايي وزارت دادگستري عربستان گفت: رخ دادن اعمال بدعت آميز و خرافي در اماكن تاريخي اسلامي، نمي‌تواند بهانه‌اي براي تخريب و از بين بردن اين آثار تاريخي باشد چون برخي افراد در كعبه و خانه خدا هم كارهاي خرافي، انجام مي‌دهند.
وهابيان عربستان كه برامور مختلف در اين كشور تسلط دارند در طول هشتاد سال گذشته، بسياري از آثار پيامبر(ص) و اهل بيت از جمله قبور ائمه بقيع را در سرزمين حجاز نابود كرده‌‌اند. بسياري از آثار تاريخي اسلام، درچند سال اخير تخريب شده‌است. عمليات انفجاري در سامرا و كاظمين و ديگر اماكن مذهبي عراق هم پس از صدور فتواي علماي وهابي عربستان و كويت اجرا شده است.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر

نظرات کاربران :

  وحید سلطانی :

می خواستم بدانم زمان اعزام عمره دانشجویی مفرده پسران ودختران کی است.