در جمع روحانیون عمره مطرح شد؛ روحانیون عمره حتما باید آموزش بدو خدمت را بگذرانند

۱۳۹۰/۱۲/۱۳ ۱۴:۳۲:۰۹

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج،حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی مسئول جذب و سازماندهی بعثه مقام معظم رهبری،در همایش روحانیون عمره 1433 منطقه خراسان، گفت: مدیریت فرهنگی، مدیریت آموزش و مدیریت محصولات فرهنگی، 3 بخش زیرمجموعه جذب و سازماندهی هستند که همه 5 محور را دنبال می‌کنند.
وی تصرح کرد: تعمیق بخشی به باورهای دینی زائران توسط روحانیون، دانش افزایی در ابعاد مختلف در میان روحانیون و با واسطه برای زائران و نیز آشنایی با سیره پیامبر اکرم (ص) و سیره ائمه اهل بیت (ع) از این محورها هستند که در این زمینه بیش از 900 کتاب و جزوه برای آشنایی بیشتر روحانیون، تهیه شده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی افزود: معارفه و آشنایی با زائران کشورهای اسلامی دیگر، محور بعدی است. حضور دیگر زائران سبب شده است که انقلاب اسلامی را به آنها شناسانده و با آنها نیز آشنا شویم. 6 میلیون زائر عمره وجود دارد که 800هزار نفر آنها ایرانی هستند و باید این نمایندگان ملت ایران با دیگر زائران آشنا شوند و نیز به دیگر زائران شناسانده شوند. حضور روحانیون در این زمنیه مثبت بوده است و مقام معظم رهبری نیز در این مورد تأکید زیادی داشته‌اند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نحوه جذب، اعزام و سازماندهی گفت: 5895 نفر روحانی در مجموعه عمره داریم. غیر از روحانیون کاروان‌ها افراد دیگری مثل روحانیون آشپزخانه، رابط، مبلغ و... را نیز داریم که در مجموع 6187 نفر هستند که در این سفر سعی می‌کنند مردم را با دین و آرمان‌های الهی و امام راحل آشنا کنند.
مسئول جذب و سازماندهی بعثه مقام معظم رهبری تصریح کرد: از این تعداد روحانی، استان‌های خراسان سهم زیادی دارند. بیش از 800 نفر روحانی از خراسان رضوی و 130 نفر از خراسان‌های جنوبی و شمالی اعزام می‌شوند. جذب این تعداد روحانی کار دشواری است که با تلاش مسئولین بعثه این کار انجام شده است که در این زمینه سال به سال پیشرفت بیشتری داشته‌ایم.
وی همچنین به معیارهای ارزیابی روحانیون عمره پرداخت و گفت: معافیت یا فارغ‌التحصیلی دوره‌های آموزش بدو خدمت، حداکثر سن 65 سال و داشتن حداقل یک سابقه اعزام عمره شرایط عمومی دعوت شدگان مرحله اول است.
مسئول جذب و سازماندهی بعثه مقام معظم رهبری افزود: این معیارها برای کاروان‌های شیعی است و کاروان‌های اهل سنت سامانه جدایی دارند که روحانیون محترم آنها به آن سامانه مراجعه می‌کنند.
وی با اشاره به آمار اعزام گفت: تا الان 2363 کاروان اعزام شده‌اند. خراسان جنوبی 24، رضوی 253 و شمالی 21 کاروان داشته‌اند. در خراسان جنوبی 5نفر،  رضوی 63نفر و شمالی 6 نفر روحانی داریم که هنوز وضعیت خود را مشخص نکرده‌اند و درخواست داریم که هرچه سریع‌تر این کار را انجام دهند.
حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی سپس به مسئله ارزیابی روحانیون عمره پرداخت و گفت: در ازای هر 120 کاروان رابطی را به مکه می‌فرستیم که از کاروان‌ها بازدید داشته باشند. رابطی هم در مدینه منوره داریم که به صورت موردی ارزیابی خواهد داشت. ارزیابان کسانی هستند که بالای 10 سفر حج واجب داشته‌اند و دارای سوابق درخشانی هستند.

وی افزود: تبیین و تعلیم احکام و مناسک حج، همراهی زائران در انجام مناسک، مردمداری و حسن معاشرت با زائران و همکاران، رعایت شئون روحانیت، مدیریت فرهنگی، التزام عملی به سیاست‌های بعثه و هماهنگی با مسئولان، میزان اهتمام و موفقیت در جلسات قبل از عزیمت و نظریه نهایی، محورهای مورد ارزیابی عملکرد است که توسط رابطین در موسم عمره انجام خواهد شد. این ارزیابی به 4 صورت عالی، خوب، متوسط و معرفی به شورای داوری است. 3 نوع تشویق داریم. 2 شورای داوری داریم که اولی مسائل اداری را داوری می‌کند و دومی تخلفات اخلافی، سیاسی و مالی را ارزیابی خواهد کرد.
مسئول جذب و سازماندهی بعثه مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کسی که 6 سفر بیشتر داشته باشد به صورت خودکار در هیئتی 4 نفره بررسی خواهد شد و به روحانی معین حج ارتقاء می‌یابد. معیار ارتقاء، اول کثرت یعنی تعداد عمره است. دوم سبقت است یعنی کسی که زودتر 6 سفر خود را پر کند. سوم هم تمام شدن دوره آموزش بدو خدمت است. محور چهارم بررسی کیفیت عملکرد ارزیابی‌های سفرهای گذشته است.
وی افزود: ارتقاء روحانیون معین به معان هم 4 محور دارد. سه سفر و بیشتر معین بودن، نیازمندی سازمان به معان، بررسی کیفیت عملکرد سفرهای قبلی و نیز تمام شدن دوره آموزش بدو خدمت 4 محور این ارتقاء است.
حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی در پایان گفت: دفترچه مراقبت اعمال عمره برای روحانیون امسال عوض شده است و فرم‌های پر شده در این دفترچه به صورت کامپیوتری مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

 

 

ارسال نظر