نسخه ديجيتالی كتاب «سفرهای زيارتی در فرهنگ معاصر» منتشر شد

۱۳۸۸/۰۳/۰۶ ۱۴:۰۸:۱۰

به گزارش لبیک به نقل از امور حج و زیارت صداو سیما، «سيد‌عليرضا هاشمی» مؤلف اين كتاب در پيش‌گفتار كتاب با اشاره به توجه انسان به سفر از ديرباز می‌نويسد: از مهاجرت‌های اوليه برای تصاحب سرزمين‌های حاصل‌خيز گرفته تا سفرهای دور و نزديك تجاری و بعدها سفرهای سياحتی و زيارتی، همه و همه بيانگر توجه روح بلند انسان نسبت به سفر است.

وی سفر را يكی از عناصر زندگی انسان دانسته و می‌افزايد: ديدن، حركت، ارتباط، اكتشاف، كسب درآمد، تجربه‌های جديد و پرورش روح و معنويات از مواردی هستند كه موجب دگرگونی انسان‌ها می‌شوند.

هاشمی با تأكيد بر اينكه سفر و زندگی به نوعی با هم مشابه‌اند، خاطرنشان می‌كند: زندگی خود نوعی سفر است سفری كه با تولد آغاز می‌شود و با مرگ به به پايان می‌رسد.

اين مؤلف با اشاره به اين كه سفر را می‌توان دارای دو عنصر جدايی و پيوند دانست، می‌نويسد: جدايی از مبدأ و پيوند به مقصد آن‌چه به نحوی با آن ها مرتبط است، همان درد جدايی و شادی پيوند است.

كتابخانه تخصصی حج شامل بيش از سه‌هزار عنوان كتاب و مقاله است كه در اختيار پژوهشگران و محققان قرار دارد.

وی در بخش ديگری از سخنان خود با تأكيد بر اينكه مطالب اين كتاب، برگرفته از اسنادی است كه از دهه چهل در بايگانی واحد فرهنگ و مردم در صدا و سيما نگهداری شده است، اظهار می‌كند: اين اسناد از اقصی نقاط كشور از سوی فرهنگيان و به درخواست برنامه فرهنگ مردم درباره سفرهای زيارتی شامل قم، مشهد، عتبات عاليات و سفر معنوی حج ارسال شده است.

هاشمی مقدمات سفر، بدرقه، چاووش و چاووش‌خوانی، ملزومات و تدابير سفر، پيشباز، باورها و اعتقادات و ادبيات شفاهی را از فصل های اين كتاب برشمرد.

وی در پايان ابراز اميدواری كرد: اين بررسی، در راستای حفظ و نگهداری از ميراث ارزشمند تمدن ايرانی و اسلامی، مضامين مناسبی را همراه با اسناد و مدارك مكتوب برای علاقه مندان فرهنگ كشورمان به ارمغان بياورد.

يادآور می‌شود، كتابخانه تخصصی حج شامل بيش از سه‌هزار عنوان كتاب و مقاله است كه در اختيار پژوهشگران و محققان قرار دارد.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر