جشنواره امام‌رضا(ع) با ۱۳۸ عنوان برنامه در ۳۱ كشور برگزار می‌شود

۱۳۸۹/۰۴/۰۹ ۱۳:۵۵:۱۰


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) ، «سيد جواد جعفری»، مدير‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دبير جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) هشتم تيرماه در اولين نشست خبری اين جشنواره با بيان اين مطلب گفت: در ايام دهه كرامت، اين جشنواره با 15 برنامه در حوزه علمی و پژوهشی، 12 برنامه در حوزه فرهنگی، 9 برنامه در حوزه هنری، پنج برنامه در حوزه رسانه‌های ديجيتال، 31 برنامه در خارج از كشور و 63 برنامه به صورت ويژه سعی خواهد كرد سيره رضوی را در جامعه جاری و ساری كند.
وی با بيان اينكه جشنواره امام رضا(ع) در اين چند سال كه برگزار شده است سعی كرده در كشور و حتی خارج از كشور در اعماق جامعه توجه به فرهنگ رضوی را نهادينه كند، افزود: رويكرد بدنه اجتماع بايد به نوعی جهت‌گيری شود كه در ايام ولادت همه خودشان را آماده كنند و فعاليتی را برگزار كنند.
دبير جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) با بيان اينكه جشنواره امام رضا(ع) متعلق به همه كسانی است كه دل در گرو ولادت امام رضا(ع) دارند، تصريح كرد: بايد سعی كنيم جامعه ما سرشار از معنويت و ارزش‌های دينی و معنوی باشد و برای فراهم شدن چنين جامعه‌ای، گسترش فرهنگ رضوی كه همان گسترش فرهنگی نبوی و علوی است، لازم و ضروری است.
جعفری اظهار كرد: برای برنامه‌ريزی جشنواره هشتم، در اولين قدم، شورای سياستگذاری جشنواره به رياست وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی تشكيل و در اين جلسه مقرر شد جشنواره شتاب پيدا كند، به لحاظ كمی و كيفی توسعه يابد و اقشار وسيع‌تری از جامعه به خصوص جوانان را در برگيرد.
وی ادامه داد: در اين راستا جلسات بسيار خوبی با سازمان‌های ذيربط از جمله معاونت فرهنگی وزارت علوم و معاونت پرورشی آموزش و پرورش، معاونت فرهنگی سازمان اوقاف و امور خيريه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ستاد عالی كانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و حوزه‌های تخصصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزار شد، همچنين نشست‌هايی در سطح استان با دانشگاه علوم پزشكی مشهد، شهرداری مشهد، آستان قدس رضوی، سازمان تربيت بدنی، صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران برگزار كرديم و در اين نشست‌ها بر توسعه كيفی جشنواره به عنوان مهمترين محور مورد بحث تاكيد شد.
دبير جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) اذعان كرد: در جلسه‌ای كه با معاونت فرهنگی و مديران اين حوزه‌ها و مديران كل استان‌هايی كه برنامه‌های فرهنگی در ايام جشنواره برگزار می‌كنند، برگزار شد، كار گروه فرهنگی به رياست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشكيل و مقرر شد برای همه برنامه‌های فرهنگی شاخص‌هايی تدوين شود و نوع داوری، كيفيت داوری، داوران، نوع انتخاب آثار، انتشار آثار بعد از برگزاری جشنواره در اين كارگروه به تصويب برسد كه شاخص‌ها به تصويب رسيده و به استان‌ها ابلاغ شده است.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: كارگروه هنری نيز به رياست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشكيل و مقرر شد به لحاظ افزايش كيفی جشنواره‌های هنری، ناظران هنری انتخاب شوند تا آثار فاخری به جشنواره راه پيدا كنند.
وی اظهار كرد: در كارگروه سينمايی به توليد فيلم‌های سينمايی توجه ويژه‌ای شد، شورای تخصصی زير نظر معاونت سينمايی تشكيل و يك ناظر برای برنامه‌های سينمايی انتخاب شد و قرار شد حمايت لازم از توليد فيلم‌های سينمايی انجام شود و اولين فيلم در مشهد مقدس به تهيه كنندگی «جمال شورجه» و كارگردانی «نجفی» كليد خورد، جشنواره فيلم رضوی نيز به صورت دوسالانه برگزار می‌شود؛ يك سال توليد فيلم و آثار و يك سال جشنواره برگزار می‌شود.
دبير جشنواره امام رضا(ع) تصريح كرد: در كميته عالی بخش بين‌الملل جشنواره نيز مقرر شد 31 كشور كه امسال ميزبان جشنواره هستند، برنامه‌هايشان از طريق اين كميته پشتيبانی شود، اعزام مبلغ، هنرمندان و ارسال بسته‌های فرهنگی با موضوع فرهنگ رضوی به خارج از كشور نيز از طريق اين كميته انجام می‌شود.
وی افزود: جشن‌های مردمی ايام ولادت توسط ستاد عالی كانون‌های فرهنگی و هنری مساجد برنامه‌ريزی و پشتيبانی می‌شود، جلسات سخنرانی، مسابقات متنوع فرهنگی، نمايشگاه‌ها، جشن و چراغانی و برنامه‌هايی كه به صورت طبيعی مردم تدارك می‌بينند، توسط ستاد عالی كانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و با حضور تقريباً تمامی دستگاه‌های فرهنگی، مردمی و صنفی پشتيبانی و حمايت می‌شود.
جعفری ادامه داد: در كار گروه پژوهشی هم مقرر شد مقالات جشنواره به گونه‌ای باشد كه كاربردی و نيازهای امروز جامعه را در قالب سيره رضوی پاسخگو باشد و مشكلات جامعه را مرتفع كند، 15 استان كشور فعاليت علمی را انجام می‌دهند و كاربردی كردن مقالات و پايان نامه‌های پژوهشی در دستور كار قرار گرفت، همچنين مقرر شد مقالات برگزيده جشنواره به صورت كتاب چاپ شود.
وی گفت: در جلسات برگزار شده در سازمان اوقاف و امور خيريه مقرر شد از يك ماه قبل از ايام ولادت در همه بقاع متبركه برنامه‌های ويژه‌ای در قالب نمايشگاه و مسابقات فرهنگی و جشن‌های ولادت توسط هيات امنا پيش بينی و انجام شود، اين برنامه‌ها نيز از طريق رسانه‌ها و صدا و سيما اطلاع رسانی شود.
وی افزود: جشن‌های مردمی ايام ولادت توسط ستاد عالی كانون‌های فرهنگی و هنری مساجد برنامه‌ريزی و پشتيبانی می‌شود، جلسات سخنرانی، مسابقات متنوع فرهنگی، نمايشگاه‌ها،جشن و چراغانی و برنامه‌هايی كه به صورت طبيعی مردم تدارك می‌بينند توسط ستاد عالی كانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و با حضور تقريباً تمامی دستگاه‌های فرهنگی، مردمی و صنفی پشتيبانی و حمايت می‌شود.
سيد جواد جعفری ادامه داد: توجه به توليد در حوزه‌های سينمايی، هنری، فرهنگی و رسانه‌های ديجيتال و حضور ناظران تخصصی در تمامی برنامه‌ها و نظارت فنی و تخصصی جهت توليد آثار فاخر و توسعه كيفی جشنواره دو نكته ای است كه ما در جشنواره هشتم ملاك عمل قرار داده‌ايم.
وی يادآور شد: تمامی جشنواره‌ها بايد حداقل‌هايی را رعايت كنند و كارهای برگزيده نيز مشخصات لازم را برای حضور در جشنواره داشته باشند.
پایان پیام.اجاقی
 
http://www.iqna.ir/fa/news_detail.php?ProdID=607017

ارسال نظر