هروله عشق
تنها ۱۰ درصد زائران حج ۸۸ به پزشک مراجعه کرده اند

۱۳۸۸/۰۹/۱۰ ۱۵:۱۱:۳۷

به گزارش   پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از  خبرگزاری مهر ، دکتر محمد تقی حلی ساز با بیان اینکه طی تمامی سالهای گذشته در حج چنین شرایط خوبی وجود نداشته گفت: آمار پزشکی حج 88 بسیار قابل توجه است به طوری که تاکنون سه نفر فوتی که یکی از آنها به دلیل تصادف بوده داشتیم.

به گفته وی بستری بیماران در مراکز بهداشتی و مراجعه بیماران به کادر پزشکی در حج 88 تاکنون کاهش چشمگیری داشته است.

حلی ساز با بیان اینکه سیستمهای پزشکی کاروانها تحت نظر مرکز پزشکی هدایت شد افزود: کلا 180 نفر را با علائم اولیه پذیرش کردیم ولی هیچکدام مشکل جدی پیدا نکردند و به مرحله حاد بیماری آنفولانزا دچار نشدند و موارد را برای نظارت بیشتر به بیمارستانهایمان منتقل کردیم که این مسئله هم اندک بود.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به اینکه هم اکنون خیلی از داروها و داروهای خاص آنفولانزا بدون استفاده مانده است ادامه داد: تاکنون تنها از یک پنجاهم داروهای منتقل شده به عربستان استفاده شده است. 

حلی ساز افزود: اعزام به بیمارستانهای سعودی هم بسیار اندک بوده و تنها 3 نفر در بیمارستانهای سعودی بستری هستند.

وی با ذکر این نکته که تنها کمتر از 10 درصد از کل زائران حج 88 تاکنون مراجعه پزشکی داشته اند گفت: اغلب مراجعات مربوط به بیمارانی با ناراحتیهای قلبی و عضلانی بوده است.

حلی ساز در عین حال گفت: بدون هیچ تعارفی باید گفت علت کاهش بیماریها در حج 88 خواست خدا و عنایت ویژه ای که به زائران و حجاج بیت الله الحرام شده بوده است.

وی به بارش باران قبل از عزیمت حجاج به عرفات، عدم بارش باران در مشعر و بارش مجدد باران در منا اشاره و اظهار کرد: از دلایل مهم عدم شکل گیری آنفولانزا وضعیت مناسب آب و هوا بود.

حلی ساز همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بحث بیماری قبل از آغاز موسم جدی گرفته شده بود با آمادگی کامل عازم عربستان شدیم و بیش از هرسال دیگری متخصص و امکانات به همراه آورده بودیم شرایط خوبی بر حج 88 حاکم شد.

وی همچنین تاکید کرد: نباید از نقش خود زائران نیز غافل شد و آنها آموزشهای بهداشتی را قبل از حج جدی گرفتند و برای نظافت شخصی خود اهمیت ویژه ای قائل شدند.

حلی ساز با بیان اینکه بحث پایان عملیات حج و بازگشت به ایران از بحثهای کارشناسی وزارت بهداشت گفت: این بحثها در حوزه سلامت است و مرکز پزشکی حج و زیارت به عنوان مجری سیاستهای وزارت بهداشت این موارد را به اجرا می گذارد.

وی با اشاره به اینکه مرکز پزشکی تنها حیطه فعالیتش در موسم حج است اظهار داشت: در موضوع بیماری دو بحث تفکیک شده وجود دارد. یکی موضوع سلامت زائران است و اینکه چقدر امکانات و آمادگی داریم و دوم بحث رفت و آمد زائران به کشور است.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: در موضوع دوم مرکز پزشکی هیچ قدرت مانوری ندارد و تصمیم گیریها به وزارت بهداشت باز می گردد. یک تیم کارشناسی از وزارت بهداشت با تیم پزشکی به حج اعزام شده و این تیم در طول دوره حضورشان بر اساس پیش بینی ها مسائل ادنبال می کردند.

وی یادآور شد: در حال حاضر با توجه به مطرح بودن بحث بازگشت حجاج ما تنها به عنوان کارشناس مسائلمان را منتقل می کنیم. اقداماتی که قرار است انجام شود برای گروه خاصی که تب دارند و مشکوک به بیماری اند در نظرگرفته شده است.

به گفته حلی ساز این بیماری از 24 ساعت قبل از اینکه خود را نشان بدهد تا یک هفته قبل از بهبودی قدرت سرایت دارد و این زمانی است که با بحث همه گیری مواجهیم. اما در حج ما همه گیری نداشتیم و نباید افرادی که سلامتی آنها مشخص را بیمار و ناقل معرفی کنیم.

وی تاکید کرد: با توجه به اختلاف دمای شدید ایران و عربستان، زائران در زمان عزیمت پوشش مناسب و گرم به همراه داشته باشند و با توجه به همه گیری بیماری در ایران زائران مراقب باشند تا از افرا دیگر به این بیماری مبتلا نشوند.

حلی ساز گفت: دقت کنیم این بیماری مهلک و خشن نیست و نباید برخوردها خشن باشد و توصیه ما رعایت مسائل بهداشتی است و ما تا آخرین روز در کنار زائران خواهیم بود.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر