وظايف حجاج استمرار ارتباط با خدا، خلق خدا و رسول خدا است

۱۳۸۸/۰۹/۰۸ ۱۳:۴۷:۱۵

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از  خبرگزاری قرآنی ايران ، وی در اين مراسم كه امروز – شنبه مورخ هفتم آذرماه - در محل بعثه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در منا برگزار شد با اشاره به اين مطلب گفت: در مجموعه معارف، دستورات دينی و فروع دين ما تعبير زيبای ضيف الله و ضيافت الله به صورت محدود و يكی دو بار استفاده شده است. يكی از جاهايی كه اين تعبير در روايات ما بكار آمده ماه مبارك رمضان است. رسول الله (ص) قبل از حلول ماه مبارك رمضان فرمود: ايها الناس قد اقبل اليكم شهر الله. دعيتم الی ضيافه الله. اين تعبير به اين معناست كه مردم در ماه مبارك رمضان سر سفره خدا دعوت شده اند.

وی مورد ديگر تعبير ضيافت الهی در روايات اسلامی را حج دانست و افزود: در يك مورد ديگر كه تعبير زيبای ضيافت الله استفاده شده است حج است. امام صادق می فرمايد: ان ضيف الله عز و جل رجل حج و اعتمر و هو ضيف الله حتی يرجع الی منزله. يعنی: آن انسانی كه قصد حج خانه خدا می كند و حج و عمره بجای می آورد بر سر سفره خدا و ميهمانی خدا است تا آن آخرين لحظه ای كه به منزلش برگردد.

فرشاد يزدی با اشاره به ضيافت خاص الهی برای حجاج بيت الله الحرام گفت: حجاج همه ميهمان ويژه خدا هستند. خداوند متعال چقدر زيبا ميهمانی می كند. برخی از روايات می گويند مشعر و اطراف مشعر مارخيز است. امام باقر (ع) می فرمايد: موقع حج منادی ندامی كند ای مارها و حشرات يا از خانه ها يتان بيرون نياييد و يا از اين منطقه كوچ كنيد؛ چون ميهمانان خدا در حال آمدن هستند.

وی با ذكر ياد و گراميداشت مقام خادمان شهيد و مرحوم حجاج بيت الله الحرام در سالهای قبل به طرح دو سوال پرداخت و گفت: يك سوال اين است كه در اين سفر حج به حاجی چه چيزی می دهند؟ عوايد و نتايج اين سفر كجاست؟ و سوال دوم اين است كه بعد از اين سفر از حاجی چه می خواهند؟

سخنران بعثه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در ادامه و در پاسخ به سوال اول كه به حجاج چه چيزی می دهند گفت: خداوند عنايات ويژه ای را به زائرين قبر پيامبرش می كند. كار زائر پيامبر (ص) به اينجا می رسد كه رسول خدا به صورت ويژه جواب زائرينش را می دهد و قبل از سلام تو، رسول خدا به تو سلام كرده است. اين ماموريتی است كه خدا به رسولش داده است.

وی در ادامه گفت: وقتی حاجی لبيك می گويد خداوند خطاب می كند: من حرفهای تو را شنيدم و به تو نگاه خاص دارم. وقتی بقيه اعمال را انجام داد خداوند تبارك و تعالی خطاب به همه ملائك به اين حاجی مباهات می كند و می فرمايد: ای ملائكه هفت آسمان آيا بنده های من را نمی بينيد كه به مكه آمدند، مالهايشان را انفاق كردند و بدنهايشان را به سختی انداختند. پس به عزت و جلالم قسم كه هر آينه بدهايشان را به خوبانشان می بخشم و همه را مورد عفو قرار می دهم مثل روزی كه از مادر متولد شده اند.

فرشاد يزدی با اشاره به اهميت حفظ نورانيت و معنويت ناشی از حج برای حجاج تاكيد كرد: سعی كنيد اين قلب پاك و نورانی را تا آخر همراه خود ببريد كه تا آخر عمر همين يك حج برايتان كفايت كند.

وی در پاسخ به سوال دوم خود مبنی بر اينكه بعد از اين سفر از حجاج چه می خواهند نيز گفت: روايتی از امام رضا (ع) هست كه ايشان در پاسخ به محمد ابن سنان فرمودند كه خداوند از حجاج خدابندگی و عبوديت می خواهد.

فرشاد يزدی فلسفه سفر يك ماهه حج را تمرين عبوديت و بندگی خدا دانست و با تلاوت آيه ای از سوره مباركه نور گفت: بر اساس مفاهيم قرآنی، بندگی خداوند در انجام سه تكليف اصلی: اقامه نماز، دادن زكات و اطاعت از رسول خدا قرار گرفته است. بايد دلبسته به خدا شويم و به خدا اعتماد و تكيه كنيم

وی با اشاره به اينكه نماز موجب استقرار ياد خداوند در دل ها می شود يادآور شد: امام صادق (ع) در منا ايستاد و فرمود: اين دل محل قرار گرفتن خدا است و نگذاريد كه غير از خدا در اين دل لانه كند. فرشاد يزدی با اشاره به اينكه هرچيزی غير از خدا در دلهايمان هست بايد در اين سرزمين خاك كنيم و برويم بيت شعری به اين مضمون خواند كه:


پيش دلدار ببردم دل و گفتم بپذير

اثر غير در او ديد و خريدار نشد

وی به زكات به عنوان دومين وظيفه حجاج بعد از ادای اعمال حج اشاره كرد و گفت: بعد از ارتباط قوی با خدا بايد با خلق ضعيف و نيازمند خدا نيز ارتباطمان را قوی كنيم.
فرشاد يزدی به برخی از كارگزاران و روحانيون شهيد و مرحوم سالهای گذشته حج اشاره كرد و برای شادی روح و اعتلای درجات معنوی آنها دعا كرد.

وی در پايان، با تاكيد بر ضرورت حفظ نورانيت بوجود آمده در حجاج، اين حفظ نورانيت را وظيفه ای همه جانبه دانست و افزود: ظواهر را هم بايد رعايت كرد. از نام روی بچه ها، پوشيدنی ها، شب نشينی ها، نوع معاملات، ظاهر و چهره هايمان و همه جزئيات و كليات زندگی هايمان را بايد در ارتباط با اصول اسلامی و خواست انبياء و اولياء الهی قرار دهيم.

ذكر نام و ياد حضرت زهرا (س) و زبان حال حضرت زينب كبری (س) در كنار بدن بيمار مادر مطهره اش نيز اتمام بخش اين محفل معنوی بود:

كنار بستر پهلو شكسته

دعا می كرد طفلی حال خسته

خدايا مادرم زهرا جوان است

چرا خم قد او همچون كمان است

نمی دانم چه رخ داده خدايا

كه می گيرد به پهلو دستها را

اگر آخر شده عمرش خدايا

زعمرمن به عمر او بيفزا

شايان ذكر است مراسم تجليل از خادمان ضيوف الرحمان، از ساعت 18 لغايت 30/19 شنبه مورخ 7 آذرماه 1388 مقارن با يازدهم ذيحجه 1430 ه.ق. در محل بعثه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در منا برگزار شد و طی اين مراسم تلاوت قرآن كريم توسط جعفر فردی – قاری بين المللی كشورمان – مداحی اهل بيت توسط حاج صادق آهنگران و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمين فرشاد يزدی از ديگر برنامه های اين مراسم معنوی بود كه با حضور آقاي ری شهری و جمع زيادی از حجاج ايرانی بيت الله الحرام برگزار شد.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر