در سرزمين وحي
۱۷مكان در سفر حجاج ريسك بالاي انتقال آنفلوانزا دارد

۱۳۸۸/۰۸/۱۷ ۱۳:۵۷:۱۰

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد عمره دانشگاهیان به نقل از خبرگزاری فارس از مدينه منوره، محمد تقي حلي ساز در نشستي خبري با خبرنگاران با اعلام اين مطلب گفت: در مكه از پزشكاني استفاده مي‌كنيم كه حداقل 3 سال در مدينه مسئوليت داشته‌‌اند. ساختماني نيز در مدينه به بيمارستان تبديل شده است كه تقريباً تمام امكانات بيمارستاني براي آن پيش بيني شده است و آماده سازي 20 تخت آي سي يو نمونه بارز آن است.
وي اضافه كرد: وجود اين تخت‌ها در حالي است كه در سال‌هاي گذشته تنها يك تخت اين چنيني در نظر گرفته مي‌شد.
رئيس هيئت پزشكي حج با اشاره به آمادگي كامل هيئت پزشكي حج امسال گفت: وجود برخي خبرها از جمله خبرهايي كه از سوي برخي مسئولان مطرح مي شود، تنها التهاب بي مورد است و اين التهاب در كار ما مداخله مي‌كند.
وي افزود: از تعداد افرادي كه ممكن است به اين بيماري مبتلا شوند، براي 98 درصد از آنها بهبودي كامل حاصل خواهد شد.

حلي ساز به اقدامات و تمهيدات هيئت پزشكي امسال اشاره كرد و اظهار داشت: تركيب پزشكي امسال متناسب با موضوع بيماري‌هاي امسال عوض شده است، مثلاً ما هرسال از پزشكان قلب زيادي استفاده مي‌كرديم اما امسال به‌جاي اين پزشكان از پزشكان عفوني استفاده شده است.

وي در ادامه با بيان اينكه ما مجبور شديم چه در تعداد، كيفيت، توزيع، و در بحث تخصص و داروها تغييراتي ايجاد كنيم، ادامه داد: 30 پزشك متخصص با تاييد وزارت بهداشت، امسال به هيئت پزشكي اضافه شده است.
رئيس هيئت پزشكي به 17 مكان با ريسك بالا در بحث بيماري اشاره كرد و گفت: فرودگاه و استقبال كنندگان، هواپيما، تجمع مسجد النبي، طواف، سعي، عرفات و منا نمونه هاي اين 17 مكان هستند كه زائران در آنجا زندگي مشترك دارند.

حلي ساز با توصيه به زائران با اشاره به اينكه در هيچ زمان دعا را فراموش نكنند، گفت: زائران در صورت امكان طواف و عمره مستحبي را انجام ندهند، براي رمي جمرات نايب بگيرند، استراحت كافي داشته باشند، در بازيدها كمتر شركت كنند و در تغذيه نيز از مركبات بسيار استفاده كنند.

رئيس هيئت پزشكي حج به امكانات پيش بيني شده در مكه مكرمه اشاره كرد و افزود: با توجه به اينكه بيشتر مكان‌هاي با ريسك بالا در مكه است، طبيعتاً پيش بيني امكانات نيز در مكه بيشتر شده است.
حلي ساز در عين حال تأكيد كرد كه براي آماده سازي اين اقدامات بين 4 تا 5 ماه فعاليت شده است و كار كارشناسي هم به عهده وزارت بهداشت بود.

حلي ساز در پاسخ به سؤالي مبني بر تمهيدات پيش بيني شده در صورت وجود بحران گفت: در صورت وقوع بحران طبيعي است كه بايد از امكانات كشور ميزبان استفاده شود و با توجه به توافقات صورت گرفته، امكانات مورد نياز تأمين خواهد شد و امكانات ما هم در مرحله بعد بكارگيري خواهند شد.

حلي ساز با اشاره به خبر خريد واكسن آنفلوانزاي نوع آ از سوي كشور عربستان و توليد اين واكسن در كشور چين اظهار داشت: در خبرها اين مسئله وجود دارد.

رئيس هيئت پزشكي حج همچنين با اشاره به اينكه هنوز به طور كامل اين واكسن ها تأييد نشده است، افزود: در صورتي كه مسئولان ايران در حال حاضر اقدام به خريد اين واكسن كنند امكان استفاده آن در ماه هاي پاياني سال امكانپذير است.

پایان پیام.اجاقی

ارسال نظر