عطر آگین کردن «حجرالاسود»سنتی دیرینه ...

۱۳۹۷/۰۹/۲۰ ۱۰:۵۵:۱۶

سنت عطر آگین ساختن «حجرالاسود» سنگی که در رکن شرقی خانه خدا قرار دارد در طول تاریخ برقرار بوده و هم‌اکنون همه روزه پیش از هر نماز، در فاصله زمانى اذان تا اقامه نماز، افرادى موظف به آغشته کردن این سنگ به عطر عود هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی لبیک به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج ، حجر الاسود سنگ شکسته‌ای است که در ارتفاع یک و نیم متری از زمین در رکن شرقی خانه کعبه قرار دارد.

حجرالاسود، یاقوت سفید از یاقوت‌هاى بهشت بوده است که خداوند آن را در کوه «ابوقبیس» قرار داد و به حضرت ابراهیم(ع) و اسماعیل (ع) وحى کرد تا آن را از کوه ابوقبیس، استخراج و به همین شکل که اکنون وجود دارد، در کعبه جاسازى کنند.

از حضرت على(ع) نقل شده است که پیش از حضرت ابراهیم(ع) و اسماعیل (ع)، خداوند این سنگ را از بهشت همراه حضرت آدم (ع) به زمین فرستاد و آن حضرت، سنگ را در همین مکان کنونى قرار داد ولى پس از طوفان نوح، حضرت ابراهیم(ع) و اسماعیل (ع) از طریق وحى، آن را از کوه ابوقبیس استخراج کردند.

این سنگ سیاه رنگ چندین بار در ادوار مختلف مورد حمله قرار گرفته و شکسته شده است، به همین دلیل امروزه تکه‌های آن را با ملاطی از چسب با یک بست نقره‌ای به هم نگه داشته‌اند که تنها تکه‌های کوچکی از آن قابل رویت است. دلیل سیاه بودن آن نیز آتش‌سوزی کعبه در دوران جاهلیت و در زمان حکومت یزید بن معاویه عنوان شده است.

حجرالاسود، صیقلی و به شکل بیضی نامنظم است. رنگ آن سیاه مایل به سرخ است و لکه‌های قرمز و رگه‌های زرد رنگی بر روی آن دیده می‌شود.

سنت عطر آگین ساختن این سنگ مقدس در طول تاریخ برقرار بوده وهم‌اکنون همه روزه پیش از هر نماز، در فاصله زمانى اذان تا اقامه نماز، افرادى موظف به آغشته کردن این سنگ به عطر عود هستند که خود از گرانترین عطرهاى عود جهان به شمار آمده و به عطر عود کعبه مشهور است.

ارسال نظر