مراسم تکریم حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان و معارفه حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی برگزار شد

۱۳۹۷/۰۶/۲۰ ۱۴:۳۵:۲۷

مراسم تکریم رئیس سابق نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و معارفه رئیس جدید این نهاد امروز با حضور شخصیت‌ها و مسئولان دانشگاهی و کشوری در دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی لبیک به نقل از مركز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، مراسم تکریم حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان؛ رئیس سابق دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و معارفه حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی؛ رئیس جدید این نهاد در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با حضور مسئولین کشوری و دانشگاهی برگزار شد.

دکتر منصور غلامی؛ وزیر علوم، دکتر قاضی‌زاده هاشمی؛ وزیر بهداشت، حجت‌الاسلام والمسلمین گلپایگانی؛ رئیس دفتر مقام معظم رهبری، حجت‌الاسلام والمسلمین قمی؛ معاون دفتر رهبری در امور بین‌الملل، دکتر مخبر دزفولی؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر طیبی؛ رئیس جهاد دانشگاهی، دکتر طهرانچی؛ سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمود نیلی احمدآبادی؛ رئیس دانشگاه تهران، دکتر محمود فتوحی؛ رئیس دانشگاه شریف، دکتر حسین سلیمی؛ رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر غلامرضا غفاری؛ معاون فرهنگی وزیر علوم، دکتر محمدرضا فراهانی؛ معاون فرهنگی وزیر بهداشت، دکتر سورنا ستاری؛ معاون علم و فناوری ریاست جمهوری، دکتر محمدحسین امید؛ رئیس دانشگاه علمی کاربردی، دکتر صالحی عمران؛ رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای، حجت‌الاسلام والمسلمین رشاد؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر للگانی؛ مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، مدیران دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، اعضای شورای انقلاب فرهنگی، رؤسای دانشگاه‌های تهران و برخی دیگر از مسئولان و اساتید دانشگاهی از جمله میهمانان این مراسم بودند.

در این مراسم از فعالیت‌ها و اقدامات۱۳ساله حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان تجلیل و قدردانی شد و حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی به عنوان رئیس جدید دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها معرفی شد.

حمدرضا مخبر دزفولی، امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: تحولات زیادی را در دانشگاه‌ها شاهد بوده‌ایم و پیشرفت‌های خوبی در کشور اتفاق افتاده است.

وی افزود: در۱۰سال اخیر پیشرفت‌های علمی کشور آنقدر گسترده بوده که خوب است جلساتی را بگذاریم و همه به‌ویژه دانشمندان را نسبت به پیشرفت‌ها آگاه کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اگر امروز ایران توانسته ۲درصد تولید علم دنیا را در حوزه فناوری‌های پیشرفته به خود اختصاص دهد و در سایر علوم حرف‌های جدی داشته باشد، گفت: این مهم دلایل مختلفی دارد که نهادهای مختلف هر کدام در این پیشرفت‌ها سهم خود را دارند.

وی افزود: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها فقط مسئولیت فرهنگی نداشته، بلکه در سایر زمینه‌های انقلابی و ملی نقش ایفا کرده است و در این راستا نقش حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان، رئیس سابق این نهاد در بسیاری از مسائل بی‌بدیل بوده است.

محمدامین سلیمی؛ دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در مراسم تودیع و معارفه رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور با اشاره به ویژگی‌های حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان گفت: توجه به اجتهاد و تشخیص دانشجویان تشکلی یکی از ویژگی‌های شاخص آقای محمدیان است.

وی با بیان اینکه حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان همواره تلاش می‌کرد که سهم خود از تشکل‌های دانشجویی را به بدنه نهاد نیز انتقال دهد، تصریح کرد: او معتقد بود که دانشجویان تشکلی نسل جوان هستند و قرار است که در فضای تشکل براساس آزمون و خطا کار کنند.

سلیمی افزود: آفتی که مجموعه‌های منتسب به رهبر معظم انقلاب دارند و بعضا هزینه‌هایی را نیز ایجاد می‌کنند این است که مثلا در مورد موضوعی می‌گویند «تصمیم آقاست». با این حال این کد محوری در آقای محمدیان نبود و او معتقد بود که دانشجویان باید خودشان اجتهاد کنند. از این رو با انتصاب مسائل به رهبری ممانعتی در کار تشکل‌ها ایجاد نمی‌کردند.

سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت از دیگر سخنرانان این جلسه بود که خاطرنشان کرد: از نگاه دشمنان وقتی جمهوری اسلامی به پیروزی رسید به این دلیل بود که وحدت بین دانشگاه و حوزه اتفاق افتاد که اگر این امر صورت نمی‌گرفت این پیروزی بزرگ حاصل نمی‌شد، چرا که بزرگ‌ترین اتفاق، اتصال دانشگاهیان با روحانیون بود و شهید مطهری، ‌شهید بهشتی، ‌باهنر، مفتح و بخشی از بزرگان دیگر از جمله کسانی بودند که برای ایجاد این وحدت تلاش‌های زیادی کردند.

دکتر هاشمی همچنین تاکید کرد: روحانیون باید اصرار بیشتری برای شکل‌گیری ارتباط حوزه و دانشگاه و جاودانگی این رابطه داشته باشند و در شرایط فعلی از روحانیون انتظار بیشتری برای تقویت این حلقه ارتباطی می‌رود که البته یکی از این وظایف بر عهده دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها است و باید این دفاتر در شکل‌گیری فضای معنوی و رشد بینش سیاسی در محیط دانشگاه و همچنین هدایت فکری تشکل‌های دانشجویی و دانشگاهی با جدیت تلاش کنند. در این صورت است که خودباوری، استقلال فکری و رشد شکوفایی در محیط‌های علمی ایجاد خواهد شد و در این صورت است که دانشگاهیان می‌توانند به موفقیت‌های بیشتری دست یابند.

محمدمهدی طهرانچی؛ سرپرست دانشگاه آزاد در این مراسم، گفت: حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان برای مهربانی مجاهدت‌ها و تلاش‌های زیادی کردند. گاهی یک تنه برای اینکه ثبت در تاریخ بشود مجاهدانه تلاش کردند و کوتاه نیامدند و دانشگاه آزاد را که با نهاد رهبری در دانشگاه‌ها فاصله داشت آشتی دادند و با تک‌تک دانشجویان رابطه خوبی داشتند و حتی سلامتی خودشان را برای به ثمر نشستن این هدف به خطر انداختند.

منصور غلامی امروز در مراسم تودیع و معارفه مسئولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها که در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: امروز ذکر خیر و تقدیری از بزرگواری‌های حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان داریم و سال‌هایی که در محضر وی بودیم به خصوص در دو سال استفاده زیادی از ویژگی‌های اخلاقی و عنایت وی به خانواده دانشگاهیان بردیم. ایشان خود را متعلق به خانواده دانشگاهیان می‌دانسته و می‌داند و این تعلق با حس مسئولیت عمیق بوده و راه حل‌های وی همواره برای مشکلات دانشگاه‌ها راهگشا بوده است.

وی افزود: حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان توانست این حس را به مسئولان نهاد در دانشگاه‌ها منتقل کند و این عملکرد در دانشگاه‌ها نمود داشته است که یک اثر ماندگار خواهد بود. خانواده دانشگاهیان وظیفه اصلی خود را پیروی از منویات مقام معظم رهبری، اهداف و راهبردهای انقلاب و اهداف کلیدی که معمار کبیر انقلاب امام خمینی(ره) برای دانشگاه ترسیم کرده‌اند، می‌دانند.

دکتر محمود نیلی احمدآبادی در مراسم تکریم رئیس سابق و معارفه رئیس جدید دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، نقش این نهاد و مدیریت آن در دانشگاه‌ها را نقشی مهم و با جایگاه ویژه توصیف کرد و گفت: دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها از یک طرف باید منویات مقام معظم رهبری را پیاده نمایند و از طرفی دیگر با غاطبه دانشگاهیان که پرسش‌گر، علاقمند و فعال هستند مواجه شوند که البته این مواجهه دارای ارزش معنوی می‌باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: نقش فرهنگی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، حضور در شورای عالی انقلاب فرهنگی، حضور در شورای تحول، دروس معارف و عرصه‌های دیگر از جمله مسئولیت‌های مهم دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها است که این مسئولیت با ارتباطی که دفتر نهاد با روحانیون در دانشگاه‌ها دارند ایفا می‌شود. به همین دلیل مسئولیت بسیار بزرگ و خطیری بر عهده آنها گذاشته شده است و مسئولین آنها شخصیت‌هایی هستند که توفیقات دریافت حکم از سوی رهبر انقلاب را دریافت نمودند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: من به دلایل مختلف و دوره‌های مختلف همواره خدمت حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان رئیس سابق دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها می‌رسیدم و تعامل بسیار خوب و نزدیکی با دفتر ایشان داشتم که خوشبختانه آن بزرگوار با روح بزرگی که داشتند پشتیبانی‌های بسیاری از دانشگاه‌ها در عرصه‌های مختلف انجام می‌دادند.

مجتبی زارعی در مراسم معارفه رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: وزیر علوم و همکاران ایشان به‌تازگی کتابی را منتشر کردند که ترجمه‌ای از مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها است و به سه سنت آلمانی، انگلیسی و آمریکایی در حوزه علم مربوط می‌شود. جالب است که این سه سنت پیش از این هم از سوی حکیم و معمار انقلاب به آن توجه شده بود. ما به دنبال دانشگاه اسلامی، مسئله‌ساز و رویکرد حل‌المسائلی هستیم.

وی تأکید کرد: مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها از سوی نهادهای سیاست‌گذار علم، با مراقبت کمتری رصد می‌شود و از سیاست‌گذاران حوزه علم نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و همچنین معاونت علمی و فناوری معاونت رئیس‌جمهور انتظار می‌رود که نگذارند سندهای منجر به دانشگاه تمدن‌ساز و مسئله‌یاب در حوزه اجرا دچار سکولار زدگی شوند.

رئیس سازمان بسیج اساتید گفت:‌ آنچه بنده در یک برش در سند بنیادین و از حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان آموختم این بود که استاد حوزه علم و فناوری برای قرار دادن روی طاقچه‌ها نیست؛ بلکه در اجرا باید از وی استفاده شود. کسانی که می‌گفتند توجه اجتماعی دانشگاه یک رویکرد حکومتی است به آنها پیشنهاد می‌کنم تا این کتاب را که وزارت علوم به‌تازگی منتشر کرده، مطالعه کنند؛ چراکه این کتاب می‌گوید دانشگاه غیراجتماعی دانشگاهی نیست که بتواند کشور را از گردنه‌های خطرناک عبور دهد.

وی اضافه کرد: دانشگاه‌های کشور باید در درون شهر و استان‌ها جهشی برای برداشتن بار مردم داشته باشند و باید این سؤال را پرسید که آیا برای حل مجموعه نظام مسائل و معضلات کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها فعالیت‌های قرارگاهی داشته‌اند؟

زارعی تصریح کرد:‌ فرزندان بسیجی در اجلاس هزار نفری اساتید بسیجی اعلام کردند بین مقاله و تمدن و کشور و دانشگاه از حیث زیست‌بوم نسبتی وجود ندارد و بارها به این قضیه تأکید شده است. اگر ما حریف نهاد بوروکراتیک علم نمی‌شویم و شورای عالی انقلاب فرهنگی این توان را ندارد که به سراغ عملی کردن اسناد بالادستی در زمینه علم و فناوری برود، از آنها می‌خواهیم که انحصار در دانشگاه را به نفع تمدن اسلامی و جهان اسلام بشکنند.

رئیس سازمان بسیج اساتید اظهار کرد: این موضوع جزء دغدغه‌های وزیر علوم نیز هست و ما باید دانشگاه مسئله‌یاب داشته باشیم و به استادانی که با این رویکرد فعالیت می‌کنند، مجال و فرصت دهیم و به این نوع از فعالیت‌ها مجوز داده شود تا این اساتید به داد تمدن و انقلاب اسلامی برسند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با دوستی که بین وزیر علوم و حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی وجود دارد، انتظار داریم که دوران تکاملی را نسبت به دوره قبلی برای ارتباط حوزه و دانشگاه داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحسن شفیعی مسئول نهاد رهبری در دانشگاه خوزستان اظهار کرد: نقش بی‌بدیل دانشگاه‌ها در کشور روشن و غیرقابل انکار است.

وی افزود: دانشگاه از دهه۴۰و آغاز دوره روشنگری در شمار اولین مخاطبان و پیوسته مورد امید امام راحل بوده‌ است.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه خوزستان تصریح کرد: فرزندان انقلاب همواره سختی را به جان خریده‌اند؛ اما لحظه‌ای از بیعت با امام خمینی(ره) دست برنداشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین شفیعی ادامه داد: آنگاه که در دهه فجر۵۷انقلاب اسلامی به بار نشست و با اهتزاز ندای الله‌اکبر تولد حمهوری اسلامی صورت گرفت، در دوران هشت ساله دفاع مقدس و به طور کلی در هر صحنه‌ای که فراخوان انقلاب طنین‌انداز شده است، جامعه دانشگاهی حضور داشته و دارد.

وی عنوان کرد: راهبری حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان در نهاد رهبری بدون تردید بخشی از خاطرات ما در سال‌ها٬ ماه‌ها و روزهای گذشته است. وی برای خانواده نهاد رهبری نمادی از تلاش بوده و هستند.

ارسال نظر