شاهكار معماري ايراني در حرم مطهرعلوي؛
صحن حضرت زهرا(س) تا ۳۰۰ سال نياز به بازسازي ندارد

۱۳۹۷/۰۳/۲۹ ۰۸:۳۱:۵۳

در صحن حضرت زهرا(س) در حرم اميرالمؤمنين(ع)، زيبايي‌هاي خيره‌كننده هنر ايراني- اسلامي ديده مي‌شود كه با توجه به استفاده از مصالح با كيفيت، اين صحن تا ۳۰۰ سال آينده نياز به بازسازي و مرمت ندارد.


به گزارش پايگاه اطلاع رساني لبیک به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج ، توسعه حرم مطهر اميرالمؤمنين(ع) با احداث صحن حضرت زهرا(س) از حدود هفت سال قبل به همت ستاد بازسازي عتبات در نجف اشرف آغاز شد.

صحن حضرت زهرا(س) در دو بخش زيارتي و غيرزيارتي پيش‌بيني شده است كه بخش زيارتي اين صحن در حال تكميل است. در اين بخش علاوه بر معماري سنتي ايراني و اسلامي به نكات خاصي توجه شده است به طوري كه بزرگ‌ترين مقرنس در اين صحن به كار رفته و كاشي‌كاري و آينه‌كاري آن بسيار زيبا و خيره‌كننده است.

همچنين در صحن حضرت زهرا(س) سنگ‌هاي طبيعي مرمر استفاده شده است كه كيفيت بالايي دارد و بيش از 90 درصد تمامي مصالح به كار رفته در اين صحن از كشورمان تأمين شده است، تا جايي كه به گفته حامد اميري؛ مدير پروژه اين طرح عظيم با توجه به مصالح به كار برده شده در اين صحن حداقل 300 سال صحن حضرت زهرا(س) پابرجاست و نيازي به تعمير ندارد.

صحن حضرت زهرا(س) حرم علوي در چهار طبقه طراحي شده است كه با توجه به تعداد طبقات به منظور راهنمايي زائران رنگ سنگ مرمر هر طبقه با ديگر طبقات تفاوت دارد.همچنين در اين صحن بسياري از هنرهاي ايراني احيا شده تا با تكميل اين صحن شاهكار هنر معماري ايراني و اسلامي در نجف اشرف براي نسل‌هاي بعد نيز باقي بماند.

ارسال نظر