ايجاد تسهيل در حضور ايرانيان خارج از کشور به سفر حج عمره

۱۳۸۸/۰۷/۰۷ ۱۶:۰۲:۰۶

به گزارش پايگاه اطلاع رساني ستاد عمره دانشگاهيان به نقل از امور حج و زيارت صدا و سيما، نشست خبري مهدي مصطفوي، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در خصوص برگزاري اجلاس قريب الوقوع پارلمان اديان جهان و شرکت هيأت بلندپايه ايراني، گزارش عملکرد فعاليت هاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور در ايام ماه مبارک رمضان، ليالي قدر، روز جهاني قدس و عيد فطر، فعاليت هاي سازمان در حوزه نشر و ترجمه آثار فاخر علوم انساني و معارف اسلامي و اقدامات انجام شده در اين ارتباط و گزارش شرکت در اجلاس اديان جهان در قرقيزستان عصردیروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد.

مهدي مصطفوي اظهار داشت: فعاليت هاي فرهنگي در جمهوري اسلامي از جايگاه ويژه اي برخوردار بوده و مبناي حرکت انقلاب اسلامي، فرهنگ غني ايراني اسلامي است. به همين دليل، توجه ويژه به برنامه ريزي فرهنگي جهت حضور مؤثر براي مخاطبان خارج از کشور، جزء ضرورت ها و ملاحظات جدي مسوولان کشور است.

وي افزود: يکي از فعاليت هاي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، برنامه ريزي براي ايجاد ارتباط نزديک با رسانه هاي داخلي و زمينه سازي براي ارتباط رسانه هاي داخلي با رسانه هاي خارجي است. در همين رابطه، برخي از خبرنگاران را به صورت فردي و گروهي به خارج از کشور اعزام و تعدادي از گروه هاي خبرنگاري را از خارج به ايران دعوت کرديم.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تصريح کرد: سياست گذاري درباره فعاليت هاي رسانه اي جزء برنامه هاي راهبردي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي است. ما براي شکل دهي فعاليت هاي فرهنگي در خارج از کشور، بالطبع راهبردهايي علاوه بر راهبردهاي رسانه اي تدوين شده که عمدتا در عرصه هاي پژوهشي، هنري، آموزشي و حضور در سازمان ها و مجامع فرهنگ بين المللي و حضور در فضاي مجازي است.

وي خاطرنشان ساخت: مخاطبان براي ما بسيار مهم هستند، به همين دليل در يک فعاليت علمي تلاش کرديم نيازهاي مخاطبان را بشناسيم.

مصطفوي اظهار داشت: در ميان اين گروه ها به صورت تخصصي، فعاليت هايي براي بانوان، کودک و نوجوان، جوان، دانشجويان، اساتيد و فرهيختگان، پيش بيني کرده ايم.

وي عنوان کرد: براي ايرانيان مقيم خارج از کشور به ويژه نسل دوم و سوم با کمک دستگاه هاي مرتبط، برنامه آموزشي زبان فارسي و برگزاري نمايشگاه ها و برنامه هاي فرهنگي، هنري را ترتيب داده ايم تا از انقطاع فرهنگي آنها با کشورشان ايران جلوگيري شود.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تصريح کرد: در برنامه ها سعي مي کنيم از فرصت ها همچون جشن هاي نوروز، جشن هاي ملي و مناسبت هاي مختلف مذهبي استفاده کنيم. تلاشمان اين است با استفاده از برگزاري هسته هاي فرهنگي، هفته هاي قرآني، برگزاري نمايشگاه هاي مختلف فرهنگي و هنري درخارج از کشور، ارتباط فرهنگي با ايرانيان خارج از کشور را تقويت کرده و فرهنگ غني ايران اسلامي را به جوانان غيرايراني منتقل کنيم.

وي افزود: برگزاري هسته فيلم در کشورهاي مختلف براي نمايش فيلم هاي معنويت گرا و اخلاقي، يکي از زمينه هاي خوبي است که مورد استقبال مخاطبان در خارج از کشور قرار گرفته است.
مصطفوي اظهار داشت: برگزاري هفته کودک يکي از زمينه هاي بسيار پر اهميتي است که با استقبال مخاطبان بسياري روبرو شديم. ما دستاوردهاي فرهنگي، هنري خود را در مورد تعامل و ارتباط با کودکان را در قالب هفته هاي کودک در خارج از کشور ارائه مي کنيم.

وي عنوان کرد: جشنواره امام رضا (ع) از سال هاي قبل در کشورهاي مختلف برگزار کرديم و امسال اين جشنواره را با همکاري دستگاه هاي مختلف فرهنگي به خصوص آستان قدس رضوي در بيش از 20 کشور خواهيم داشت.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تصريح کرد: تلاشمان اين است که در فعاليت هاي فرهنگي مختلف با کشورهايي که از طريق عقد موافقت نامه هاي فرهنگي تنظيم شده است، دستاوردهاي هنري از آثار فاخر به نمايش گذاشته مي شود.

وي عنوان کرد: هر ساله، تعداد مشارکت ايرانيان خارج از کشور در موسم حج عمره رو به افزايش بوده است.

مصطفوي اظهار داشت: امسال خوشبختانه توانستيم به مناسبت ماه رمضان، هسته هاي قرآني را در بيش از 14 کشور برگزار کنيم. کليه فعاليت هاي هنري مثل فيلم هاي سينمايي، نمايشگاه عکس، خط، کتاب، سي دي هاي قرآني، ترجمه هاي قرآني، نشست هاي تخصصي قرآني، تهيه محصولات قرآني به بيش از 20 زبان از جمله اين برنامه ها به شمار مي رود.

مصطفوي اظهار داشت: 12 تا 18 آذرماه در اجلاس پارلمان جهاني اديان شرکت مي کنيم که يک نهاد غيردولتي بوده و تسهيل کننده بين گفتگوي اديان در جهان است.

وي افزود: اولين اجلاس پارلمان جهاني اديان در سال 1893 و 1993 در شيکاگو، سومين دوره آن در آفريقاي جنوبي در سال 1999، چهارمين دوره در اسپانيا در سال 2004 برگزار شده است. پنجمين دوره آن از 12 تا 18 آذرماه در ملبورن استراليا برگزار خواهد شد.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تصريح کرد: هدف از شرکت در اين اجلاس، معرفي اديان و مذاهب و زمينه گفتگو با ديگر اديان جهاني است و زمينه اي براي معرفي فرهنگ ايراني، اسلامي فراهم مي شود.

وي عنوان کرد: در اين اجلاس، با گرفتن غرفه اي مناسب و دعوت از هنرمندان، انديشمندان و تيم خبرنگاري سعي خواهيم کرد حضور برجسته و تأثيرگذاري را داشته باشيم.

مصطفوي اظهار داشت: موضوع اجلاس، سالم سازي زمين و گوش دادن به يکديگر تعريف شده است. شرکت کنندگان سعي مي کند مواضع را به خوبي گوش کنند و با آن آشنا شوند. نمايشگاه، سخنراني، سمينار ازجمله بخش هاي اين اجلاس به شمار مي رود.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تصريح کرد: سازمان در اين زمينه، چندين بانک را تشکيل داد. بانک اطلاعاتي حاوي کليه کتاب هايي که تا به حال به زبان هاي مختلف ترجمه شده است را جمع آوري کرديم تا در قالب بانک اطلاعاتي در اختيار انديشمندان و نويسندگان قرار دهيم. بانک ديگري را تشکيل داديم که اسامي مترجمان ماهر داخل و خارج از کشور در آن قيد شده است.

وي عنوان کرد: بانک ديگري براي جمع آوري مراکز نشر بين المللي تشکيل داده شده تا از ظرفيت هاي آنها براي انتشار در سطح بين الملل استفاده کنيم.

مصطفوي اظهار داشت: نخستين کتابخانه تخصصي کليه کتاب هايي که تا به حال ترجمه شده، جمع آوري شده و مورد بهره برداري قرار گرفته است.

وي عنوان کرد: در سازمان، کارگروهي براي مميزي کتاب هايي که قابل ترجمه و منشر هستند، تشکيل شده که اين کارگروه زير نظر شوراي سياست گذاري سازمان است که ترجمه کتاب با مشارکت شوراي عالي انقلاب فرهنگي برگزار مي شود.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تصريح کرد: از سال گذشته تا به امروز، بيش از يکصد فيلم سينمايي به زبان هاي مختلف براي مخاطبان خارج از کشور ترجمه شده است.
وي افزود: در اين اجلاس به صورت خاص شرکت کرده ايم. به اين معنا که سعي کرديم با اديان شرقي ارتباط بيشتري داشته باشيم. اين درحالي است که بيشترين تمرکز گفتگوي ما با مذاهب مختلف مسيحيت و يهوديت بود.

مصطفوي اظهار داشت: حدود 50 سايت و پرتال به زبان هاي محلي مورد بهره برداري قرار گرفته و علاوه بر آن، نشريات مختلفي به زبان هاي محلي منتشر شده است.

وي عنوان کرد: در کشورهايي مانن اوکراين که رايزن فرهنگي نداريم، از طريق سفارتخانه با ايرانيان مقيم و غيرايراني ارتباط داريم. يکي از اقداماتي که درحال انجام آن هستيم، راه اندازي اتاق هاي ايرانيان در دانشگاه ها است. در حال حاضر در يکصد و سي دانشگاه، اتاق دانشگاه را فعال کرده ايم که در آن محل آخرين کتاب و نشريات داخلي ايران عرضه مي شود.

پايان پيام.اجاقي

ارسال نظر